Lifestyle

Heftig verhaal: 'Ik werd gepest door mijn eigen ouders'

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat zo erg gepest werd dat ze zelfmoord wilde plegen.

Het begon allemaal toen ik 7 jaar oud was. Er was veel ruzie thuis en ik kreeg niet de aandacht die een kind van mijn leeftijd zou moeten krijgen. Ik werd een beetje verwaarloosd en werd behandeld als een volwassen persoon. Alles wat ik deed was fout. Mijn familieleden noemden mij vaak dik, waardoor ik erg onzeker werd en niets meer durfde te eten. 

Als ik nu foto's terug kijk van toen was ik helemaal niet dik. Ze zeiden dat ze het gewoon leuk vonden om mij uit te lachen. Ik werd ook veel gepest en had weinig vrienden. Als ik dan wel een vriendin had zeiden anderen tegen haar "iel, waarom ga je met haar om?!".

Naar de middelbare school gaan was voor mij heel lastig, want ook daar werd ik gepest. Ze noemden me lelijk en raar en ik werd vaak uitgelachen. Het deed heel veel pijn. Ik voelde me een mislukkeling en heel onveilig. Ik zat te fantaseren over hoe mooi de wereld zonder mij zou zijn en over hoe mooi de hemel was. Soms droomde ik ervan om naar die hemel te gaan. Een plek met alleen maar vrede.

Ik begon mezelf te snijden en alles werd alleen maar erger en erger. Van een paar krasjes, naar armen bedekt onder de sneeën. Ik moest een bloedonderzoek ondergaan, waaruit bleek dat ik erge bloedarmoede had. Ik werd vaak ziek. Op school zagen ze dat het slecht met me ging, maar het deed ze niks. Ze gingen door met pesten. Ik zag het nut van het leven niet meer en vond het vooral fijn om te slapen. Als ik sliep had ik rust. Jammer genoeg huilde ik mezelf wel elke avond in slaap.
ouders pesten heftig verdriet zelfmoord Ik was bang. Bang voor de oudere meisjes in mijn klas die mij steeds zaten te commanderen. Ik moest alles voor ze doen: van eten en drinken halen tot huiswerk maken. Als ik het niet deed kreeg ik allerlei dreigementen naar mijn hoofd. Ik ging elke dag met heel veel stress naar school. Zelfs zo erg dat ik er haaruitval van kreeg en een paar kale plekken op mijn hoofd had.

Het snijden ging door en door totdat ik een zelfmoord poging deed. Ik werd doorverwezen naar een psycholoog. Sindsdien ben ik mijn leven weer aan het opbouwen en ik ben op dit moment een stuk gelukkiger. Helaas moest ik het laatste jaartje op de middelbare nog met veel verdriet en angst doorbrengen, maar het is me gelukt! Ik zit nu alweer in het 2e leerjaar op het MBO en het gaat steeds beter met me. Jammer genoeg heb ik heel veel zichtbare littekens op mijn armen. Ze zijn zo erg dat ik het liefst nooit korte mouwen draag.

Ik had nooit gedacht dat er een einde aan alle ellende zou komen en dat ik het zou overleven. Mensen zeiden tegen me: 'na regen komt zonneschijn'. Ik vond die uitspraak maar niks, maar het klopt wel..

Ik wil jullie meegeven dat jullie NOOIT moeten opgeven. Blijf altijd doorgaan, want er staat er iets heel moois op jullie te wachten! Bekijk alles van de positieve kant en geniet van het leven :)

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: 'Heftig verhaal'. 

Beeld: Pixabay

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook