Lifestyle

Heftig verhaal: ‘door het pesten raakte ik in een depressie’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat werd gepest en daardoor in een depressie raakte.

Hallo lieve Girlscene,

Ik ben bijna 15 en zit nu in 3 VWO. In mijn leven heb ik al veel meegemaakt. Ik ben ontzettend veel gepest om mijn lengte (1,83 m) en ik werd ook dik genoemd, waardoor ik niks meer at. Gelukkig kwamen mijn ouders al snel met hulp en ben ik dus nooit opgenomen in een kliniek.

Vorig jaar mei werd ik depressief. Dit kwam door mijn verleden en door de omstandigheden op school. Ik werd nog steeds gepest en daardoor raakte ik in een depressie.

Ik voel me alleen, zelfs als ik mensen om me heen heb. Ik lach, maar dat is een masker. Ik durf ook niet tegen mijn vriendinnen te zeggen hoe het met me gaat. Ik heb ze wel verteld dat ik depressief was, maar ik kreeg niet veel meer dan appjes met ‘ahw, vervelend voor je’ en ‘ik ben er voor je’.

Inmiddels is het nu een halfjaar later en hoor ik nog steeds niks van ze. Ze vragen nooit hoe het gaat en vragen me ook nooit om iets leuks te gaan doen. Ik heb nog steeds ups en downs, maar inmiddels ben ik wel in therapie. Het blijft moeilijk om elke dag naar school te gaan. Ik ben overspannen en depressief en moet hiermee leren omgaan. Ik hoop dat er mensen zijn die hetzelfde meemaken en nu ook het gevoel hebben dat ze hun verhaal moeten doen of hulp moeten zoeken. Doordat ik heb verteld wat er aan de hand was, besefte ik dat ik hulp nodig had. En daar ben ik heel dankbaar voor, want ander was ik er nu misschien niet meer geweest…

Liefs,
Anoniem

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’. 

Beeld: Pixabay

Must reads 👀