Lifestyle

Als jij sarcastisch bent, herken je je sowieso in deze 7 dingen

Sarcasme: je hebt het of je hebt het niet. En als je het wel hebt, dan kan dat soms voor ongemakkelijke momenten zorgen. Voordat je het weet maak jij onbewust de meest lullige opmerkingen, zonder dat je het zelf doorhebt. Je meent toch niet wat je zegt?! Helaas snappen sommige mensen dat niet, wat wel eens voor vervelende situaties kan zorgen. En zo zijn er nog meer dingen die jij als sarcast meemaakt. Als jij er een handje van hebt, herken je je sowieso in de volgende dingen.

Meestal is sarcasme niet eens opzettelijk, want het gebeurt gewoon. Zoals we al zeiden kan dit voor nare situaties zorgen, maar daarentegen kan sarcasme je ook gewoon een veel leuker mens maken. Het brengt gewoon wat meer lol in het leven. De een kan er goed mee omgaan, terwijl de ander nog net niet huilend in een hoekje zit nadat jij weer eens een opmerking hebt gemaakt. Oeps, niet de bedoeling…

♥ Niemand kan je ooit serieus nemen
Omdat sarcasme een soort van tweede taal voor je is geworden, hebben mensen er moeite mee om te bepalen of je nou serieus bent of niet. Als resultaat krijg je vaak een aantal scheve, vragende blikken naar je toe geworpen. Je moet altijd even zeggen dat je het meent, want je serieuze blik laat ook niets los.

via GIPHY

♥ Je hebt meerdere keren je excuses aan moeten bieden
Gevoelens, die heb je echt wel. Maar toch kun je hier en daar iemand kwetsen door je opmerkingen. Je bent snel in het bedenken van reacties en voor je het weet gooi je alles wat je denkt eruit. Oei, kwam dit er echt zo lullig uit? Zo bedoelde je het echt niet… Sorry! Omdat je toch echt wel gevoelens hebt bied je daarom meerdere keren je excuses aan.

via GIPHY

 ♥ Je bent gewend geraakt aan het ‘zei je dit nou echt?!’ gezicht
Mensen hebben er soms moeite mee om te geloven wat je nou daadwerkelijk hebt gezegd. Zei je dit nou echt? Wow… heftig. Daarna zitten ze met de volgende struggle. Moeten ze nou lachen om wat je hebt gezegd of was dit echt te heftig?

via GIPHY

♥ Je vraagt je weleens af of je iets aan je houding moet veranderen
Wanneer je alleen bent denk je weleens na over opmerkingen die je hebt gemaakt. Gaat het eigenlijk echt niet te ver? En zullen mensen niet een keer klaar met me zijn? Hmm, misschien vinden vriendinnen het helemaal niet leuk dat ik ze regelmatig voor het blok zet… Maar voordat je het weet bedenk je al dat er helemaal niks mis mee is. Sarcasme is een deel van jou. Deal with it.

via GIPHY

♥ Je schrik soms zelf van wat je zegt
Sarcastische reacties schieten je zo snel te binnen dat je je uiterste best moet doen om jezelf te beheersen. Voordat je het weet gooi je opmerking na opmerking eruit. Je schrikt er zelfs soms een beetje van. Heb ik dit echt in me?! 

via GIPHY

♥ Je gebruikt sarcasme om subtiel iets duidelijk te maken
Juist om mensen wat minder pijn te doen geef jij subtiele hints. Je gebruikt je sarcasme om je vriendin duidelijk te maken dat dat ene shirtje haar eigenlijk echt niet staat. Klinkt toch veel minder fel dan recht in haar gezicht zeggen wat je er van vindt. Zo kan sarcasme haar toch nog een beetje in de goede richting helpen. Helemaal niks mis mee, toch? 

via GIPHY

♥ Je wordt als het ‘sarcastische meisje’ te zien
Iedereen weet dat jij af en toe wat fel uit de bocht kan komen. Jij staat bekend om het meisje met die sarcastische opmerkingen: het is een beetje jouw tweede taal geworden. Pas alleen op dat je je sarcasme niet de overhand neemt, want het kan in plaats van grappig ook verkeerd overkomen.

via GIPHY

Bron: elitedaily.com, buzzfeed.com, yourtango.com | Beeld: Pixabay