Lifestyle

Heftig verhaal: ‘Ik durf mijn leven niet te beëindigen’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje die haar leven niet durft te beeïndigen.

Hoi Girlscene!

Ik ben C, 17 jaar oud, woon in Rotterdam en mijn leven is een hel…
Als kind was ik altijd al vrolijk en gewoon zoals ieder ander kind in deze tijd. Vanaf een jaar of negen begon ik mij vaker buitengesloten te voelen. Het voelde alsof ik nergens bij hoorde en raakte ook veel mensen kwijt waar ik veel om gaf. Ik probeerde me er niet veel van aan te trekken, maar daar was ik niet zo goed in. Het werd zo heftig dat mijn eerste zelfmoordpoging een feit werd. Ik was niet sterk genoeg en durfde het eerlijk gezegd ook niet door te zetten. Er waren dagen dat ik alleen maar aan het huilen was en niks anders wilde dan dat. Ik begon mezelf te haten en walgde van mezelf… ik had totaal geen zelfliefde meer. 

Er volgden meerdere zelfmoordpogingen, maar durfde dit nooit door te zetten. In mijn thuis situatie was er alleen maar ruzie en mijn leven werd een gewoonweg één grote puinhoop. Nu, acht jaar later, zit ik nog steeds in het zelfde schuitje. Ik voel me nu zwaar depressief en ben vaak eenzaam. Mijn vrienden en familie willen er niets over weten en doen er heel luchtig over. Ook wil ik al heel graag niet meer leven, zij weten dat maar al te goed, krijg ik dagelijks pijnlijke opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd. Opmerkingen zoals: je bent lui, je doet niks, het enige wat jij doet is in je bed liggen, je bent nergens goed voor… ga zo maar door. En dat terwijl ik echt wel met veel pijn en moeite mijn best voor ze probeer te doen. 

Ik ben vijf jaar geleden begonnen met mezelf te snijden, ik at niet meer, dronk niet meer, werd zo dun als een stokje en kwam mijn kamer niet meer uit. Het enige wat ik wilde was dood gaan. Familie en vrienden vonden dat ik hulp nodig had, maar ik weigerde. Ik wilde toen dood en nu nog steeds. Vaak krijg ik te horen dat ik sterk ben, omdat ik er na acht jaar nog steeds ben. Dit is alleen niet wat ik wil. Mijn leven is een hel en ik durf het niet te beëindigen.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Must reads 👀