Het leed dat blaren heet

Beauty door Redactie

Vreselijk, het is weer zover, je hebt een blaar. Had je maar niet die superleuke nieuwe schoentjes aangetrokken of die hoge hakken met dat avondje stappen. Helaas kun je er niks meer aan doen als de blaar er eenmaal zit. Maar met deze tips verlicht je de pijn en het oncomfortabele gevoel!

blaren

Wat is een blaar eigenlijk?
Een blaar is een blaasje waarin vocht zit. Het ontstaat door wrijving, bijvoorbeeld bij je hiel die tegen de achterkant van je nieuwe schoenen aan schuurt. Omdat de schoen steeds op je blaar blijft drukken en het vocht niet uit het blaasje kan, doet het pijn.

Wat kun je er tegen doen?
Au, een blaar, te laat je schoenen uitgetrokken. Gelukkig kun je wel wat tegen de pijn doen. Een paar simpele manieren om jou van je pijn te verlossen...

blaren

- Doorprikken. Pak een steriele naald, of maak de naald steriel door het even in een vuurtje te houden, en prik door het velletje van de blaar. Het vocht komt er dan meteen uit. Plak er dan wel even een pleister op zodat het niet gaat ontsteken!

- Durf je het niet door te prikken, koop dan een blarenpleister (bijvoorbeeld van Compeed). Compeed heeft een pleisterlijn met blarenpleisters voor de hiel, je tenen en de zijkant van je voet. Het geeft onmiddellijke verlichting van de pijn en beschermt tegen wrijving. De pleister zorgt dat de blaar herstelt en kan enkele dagen blijven zitten. Ook hebben ze huidkleurig kleurtje, dus je ziet ze bijna niet. Ideaal dus!

blaren

- Heb je al een open blaar en doet het ontzettend veel pijn? Was dan je handen en pak een klein steriel schaartje. Knip voorzichtig de loshangende velletjes eraf. Dek daarna de blaar af met een verbandje zodat er geen vuil bij kan.

Kun je het voorkomen?
Blaren kunnen voorkomen worden door goedpassende schoenen te dragen en nieuwe schoenen in te lopen voordat je er een lange wandeling mee maakt. Draag ademende sokken die je voeten droog houden. We willen natuurlijk wel op onze hakkenvriendjes blijven lopen!

- Compeed anti blaren stick is een transparante stick die je smeert op je voeten waar je wrijving wil voorkomen.

- Mocht je nou veel last van blaren hebben door zweetvoetjes, spuit dan antitransparant deo op je voeten. Daarvan gaan je voeten minder zweten waardoor je minder snel blaren krijgt.

- Compeed anti-blaren stick is een transparante stick die je op je voeten smeert waar je wrijving wil voorkomen. Wil je echt die super leuke heels aan tijdens het stappen? Smeer je hakken dan even in met deze stick.

blaren

Ben zuinig op je voetjes en voorkom blaren. Mocht je toch blaren krijgen, behandel ze dan goed. Je voeten moeten namelijk nog een aantal jaren mee! Onze tip: geef jezelf een lekkere voetmassage of voetenbadje, dat hebben we gewoon om de zoveel tijd nodig!

blaren

Heb jij nog handige anti-blaar tips?

Bron: Rodekruis
Bronbeeld: Weheartit & Compeed

Door: Jitske