Lifestyle

Dit zijn dé producten die elke luie student nodig heeft

Als student heb je nou eenmaal een druk leventje. School, sport, de nodige avondjes in de stad… We hebben het er maar druk mee. Daarom is het fijn als we net wat minder tijd aan eten koken en allerlei huishoudelijke klusjes kunnen besteden. Lucky you: wij hebben een lijstje gemaakt voor alle dingen die je als student niet mag missen. Zo wordt het leven een stuk makkelijker.

1. Droogshampoo: geen tijd om een snelle douche te nemen? Dan hoef je echt niet per se met een vettige coupe de dag door. Zorg ervoor dat je altijd een busje droogshampoo in de buurt hebt, om de vettigheid even te verbergen. Een klein beetje droogshampoo geeft je gelijk een ‘net-gewassen’ look met volume.

2. Combi-magnetron: een absolute must-have is een combi-magnetron. Dat studenten over het algemeen geen geboren koks zijn moge duidelijk zijn, maar het is aan jezelf om dat creatief op te lossen. Tegenwoordig kun je bijna iedere maaltijd voorverpakt in de winkel vinden. Plastic eraf, in de magnetron, twee minuten wachten en klaar is kees: bon appetit!

3. Magnetron- en vershoudbakjes: plastic bakjes zijn letterlijk overal voor te gebruiken. Je kunt er leftovers in stoppen, maar ook groenten kunnen makkelijker bewaard worden. Zo voorkom je een hoop verspilling. Misschien krijg je met een beetje geluk ook nog een lekkere maaltijd mee vanuit huis… Past makkelijk in ’t bakkie!

4. make-updoekjes: na een lange dag is het nodig om je make-up eraf te halen. Niks is makkelijker dan make-updoekjes. Geen gezeur met watjes en flesjes met vloeistof. Je kunt met make-updoekjes je complete gezicht reinigen. Niet alleen je gezicht trouwens, want mocht je doekje weinig make-upresten bevatten, dan kun je hem altijd nog even door de wasbak halen. Is die ook weer schoon.

5. Tosti-ijzer: een boterham met ham en kaas is een stuk lekkerder als ‘ie een aantal minuten onder de tosti-ijzer heeft gelegen. Tosti’s zijn een heerlijke snack en daarom is een tosti-ijzer absoluut onmisbaar. Ook handig voor als je brood een beetje droog is geworden. Als je hem onder de tosti-ijzer legt smaakt het gewoon weer lekker knapperig.

6. Druiprek: nadat je eindelijk die torenhoge stapel met vieze borden hebt weggewerkt, heb je echt geen zin meer om ook nog eens de boel af te drogen. De oplossing: schaf een druiprek aan. Je kunt alle schone borden in het rek zetten en gewoon wat anders gaan doen. Uurtje wachten en alles is droog. Voilà. 

7. Thermoskan: thee en koffie is hartstikke lekker, maar het houdt je tegen dat je steeds op moet staan om je beker weer te vullen. De oplossing is heel erg simpel: schaf een thermoskan aan. Je kunt ‘m gewoon naast je neerzetten, waar je ook bent.

8. Desinfecterende handgel: als je geen zin hebt om steeds je handen te wassen, dan gebruik je toch gewoon een desinfecterende handgel? Je kunt de handgel overal mee naartoe nemen. Ook fijn als je onderweg bent en de hele tijd allerlei dingen aanraakt die veel bacteriën bevatten.

9. Badkamermandje: studenten wonen vaak in een huis gedeeld met meerdere studenten. Als je een eigen badkamer hebt is dat een behoorlijke luxe, want meestal hebben studentenhuizen een gedeelde badkamer. Het is dan handig om een badkamermandje aan te schaffen. Doe alle spullen die je nodig hebt in het mandje en zet hem op een duidelijke plek neer. Als je nu weer naar de badkamer moet hoef je alleen maar het badkamermandje mee te nemen.

10. Kledingverfrisser: de wasmand in huis zit stampvol en er is geen plek meer over voor jouw kleding. Hmm, je wilt die ene top toch echt aan morgen. De oplossing: spuit er wat kledingverfrisser op. Natuurlijk is dit geen oplossing voor altijd, maar je kunt op deze manier rustig een wasbeurtje overslaan.

Bron: buzzfeed.com, | Beeld: Pixabay