Ohnee, een slechte adem! Wat nu?

Beauty door Redactie

Hmmm, lekker die aioli op een stokbroodje en wat extra uitjes op de filet american! Smikkelend smullen jij en je vriendinnen van deze lekkernijen. Totdat je naast die ene leuke jongen gaat zitten, probeert te kletsen en je hem opeens met een vertrokken gezicht ziet. Ohnee, een slechte adem! Wat nu?

Het is een vervelende bijwerking dat je een slechte adem krijgt van een aantal ingrediënten. Gelukkig hoeven wij deze niet meer te laten liggen met deze simpele tips!

frisse adem

Wat is een slechte adem eigenlijk?
Een slechte adem is heel normaal, maar niet fijn als je het eenmaal hebt. Vooral heel vervelend als je gewoon je tanden hebt gepoetst vanochtend. Een slechte adem kan veroorzaakt worden door voedsel of een slechte mondverzorging. Het is daarom ook belangrijk dat je goed je mond verzorgt. Hierbij enkele tips...

- Poets je tanden met een frisse tandpasta. Poets minimaal twee keer per dag voor ongeveer 2,5 minuut per keer. Hard poetsen heeft geen zin, dus het is belangrijk dat je het zachtjes doe.

frisse adem
Deze tandpasta van Aquafresh is voor een frissere adem en wittere tanden. Te koop bij drogisterijen voor € 2,35

- Koop een tongschrapertje. Daarmee haal je alle bacteriën van je tong af, deze veroorzaken meestal een slechte adem. Met tandenpoetsen reinig je jouw tanden wel, maar je tong is net zo belangrijk. Budgettip: Poets gewoon met je tandenborstel je tong!

- Flossen! Flos je tanden met flosdraad om ook tussen je tanden te reinigen.

- Spoel na het poetsen, het schrapen van je tong en het flossen je mond goed. Dit kun je ook doen doormiddel van mondwater. Lekker fris!

frisse adem
Listerine mondwater voor een frissere adem. Te koop bij drogisterijen voor € 5,99

Wat te doen na knoflook?
Je tanden zijn gepoetst, maar je hebt toch nog uitjes gegeten tussendoor. Om toch met die leuke jongen te kunnen praten geven wij wat tips. Zo kun jij lekker uitjes en knoflook blijven eten!

- Neem kauwgumpjes of smintjes mee naar school. Heel simpel, maar deze frissen je mond en adem voor even op. Ook keelsnoepjes kunnen hierbij helpen.

kauwgum

- Als je een droge mond hebt, moet je vooral fruit, komkommer en worteltjes eten. Lekker gezond en zorgt dat jouw mond minder droog is waardoor hij niet zo snel zal stinken! Win-win situatie!

- Neem een klein tubetje mondspoeling mee naar school. Zo kun je snel even spoelen met als resultaat een heerlijk frisse mond! Of een snelle poetsbeurt met een mini tandenborsteltje.

frisse adem

- Kauw op een streng peterselie of munt, lekker fris!

- Drink veel water, dat kan ook helpen tegen een slechte adem.

Heb jij nog handige tips?

Door: Jitske