Lifestyle

9 gedachtes die door je hoofd gaan tijdens de laatste schooldag

Yes! Eindelijk ga je het oude vertrouwde nest verlaten en stap je de wereld in van het studentenleven. Voor dat het zover is moet je eerst nog de laatste periodes doorstaan van het eindexamenjaar. Gala, Eindexamens maar ook de laatste schooldag. Op veel scholen wordt deze dag groots gevierd en is er voor de hele dag een planning uitgestippeld met alleen maar leuke dingen. Je voelt je extra speciaal op zo’n dag, want alle andere leerlingen moeten gewoon naar de les. Laatste schooldag brengt heel wat emoties en gedachtes met zich mee en Girlscene heeft ze voor je verzameld.

1. Het besef is er nog niet, maar vandaag is het écht de allerlaatste schooldag. Minimaal vier jaar lang heb jij op deze school doorgebracht, je hebt vrienden gemaakt en jezelf ontwikkeld tot wie je nu bent. En vandaag, ga je dit allemaal achter je laten… bizar!

2. Je wilt aan iedereen laten weten dat je het nest gaat verlaten. Het is toch echt zo, dit is de allerlaatste dag dat jij op school aanwezig bent als scholier (je moet nog wel terugkomen voor de eindexamens, maar dat terzijde).

3. Je wilt alle docenten pranken. Het is toch de laatste schooldag dus wat kunnen ze je maken? Helemaal niks! Je bent toch over een paar weekjes helemaal weg. Alle docenten die jou ook ooit voor het blok hebben gezet wil jij sowieso op deze dag terugpakken.


4. Je bent nog nooit zo emotioneel geweest op school. En nee, je bent niet ongesteld het doet gewoon iets met je… zo’n laatste schooldag. Je denkt er nu gewoon aan dat dit al zó lang je thuisbasis was en je het nu gaat verlaten. Hier word je nu eenmaal een emotioneel wrak van. #sorrynotsorry

5. Je wilt vandaag alles doen wat niet mag. Het is toch de laatste schooldag, niemand kan je wat maken. Op de tafels staan, de hele dag door eten en met lippenstift op de wc-spiegels schrijven. Het kan vandaag allemaal!

6. De gedachte dat je vriendinnen overal verspreid gaan studeren spookt door je hoofd. Je bent bang dat je vriendinnen gaat verliezen, want jullie gaan nu allemaal een eigen weg. Jullie proberen er natuurlijk alles aan te doen om de vriendschappen in stand te houden, maar begrijpen ook van elkaar dat jullie allemaal een eigen weg gaan. Best friends foreverrrrr!

7. Shit is getting real. Geen smoesjes meer dat je hond het huiswerk heeft opgegeten. Vanaf nu ga je de serieuze wereld in van deadlines en tentamens. Enorm spannend en best wel eng.

8. Er gaan mega veel emoties door je heen. Je bent blij, verdrietig, boos… zoveel mixed feelings die op dit moment door jou heen gaan. Het is een leuke vrolijke dag, maar tegelijk ben je ook wel echt een beetje verdrietig.

9. Het is zo’n dag dat je foto’s van alle jaren gaat terugkijken. Je bent zó enorm veranderd de afgelopen jaren, dat jij en je vriendinnen alle foto’s van de afgelopen schooljaren gaan terugkijken. Jullie hebben zoveel lol meegemaakt, de afgelopen jaren. En niet te vergeten wat voor een stijltransformatie jullie hebben doorstaan.

Bron: Topyaps | Beeld: Pixabay