Real life

Girls Issues: ‘Ik ben verliefd op een jongen, hij ook op mij?’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die verliefd is op jongen die misschien bezet is.

Beste Girlscene,

Ik ben een meisje van dertien jaar oud en ik ben heel erg verliefd op een jongen van zeventien jaar (misschien iets te oud?). Ik ken hem best wel goed en we zitten ook bij elkaar op school. Ik zit in de tweede en hij zit in de vierde, omdat hij een keer is blijven zitten. We zien elkaar heel soms op school en als we elkaar zien is het nog minder dat vijf seconden. Over Snapchat hebben we wel hele leuke gesprekken, over van alles en nog wat. Hij reageert ook weleens heel lief onder mijn Instagramfoto’s.
Alleen zit ik met iets, onder zijn Instagramfoto wordt er gezegd dat hij een relatie heeft met een meisje. (Eigenlijk ook best wel logisch, hoe kan een knappe jongen van 17 geen vriendin hebben?) Ik weet nu niet of ik het moet geloven of niet… En als het echt zo is, ga ik het heel lastig vinden om hem te vergeten. Hebben jullie goede tips voor mij? Ik heb het hard nodig.

Liefs,
girl met trouble

Lieve girl met trouble,

Wat fijn dat je verliefd bent, dat geeft zeker veel kriebels in je buik als je ‘m die vijf seconden op school ziet. Verliefd zijn is altijd heel leuk, het is alleen wat minder als het allemaal een beetje verwarrend voor je is. Onthoudt dat op social media van alles heel makkelijk gezegd kan worden, misschien is het zelfs helemaal niet waar. Probeer van de vijf seconden dat jullie elkaar op school zien vijf minuten te maken, zo heb je wat meer tijd om zelf actie te ondernemen. Raak aan de praat en vraag of hij een keertje samen iets wilt gaan doen. Als je dit nog niet echt durft zou je het ook via Snapchat kunnen proberen. Je vertelde dat jullie leuke gesprekjes hebben over Snapchat, misschien kom je er via deze weg wel achter of hij een vriendin heeft of niet. Het kan namelijk ook zijn dat de reacties op Instagram gewoon als een grap zijn bedoeld, you never know. 😉 Als je merkt dat er best wel een klik is, zou je dus heel subtiel kunnen vragen om een keer af te spreken. Hij reageert immers al lief onder jouw Instagram foto’s, dat wilt wel wat zeggen!

Om erachter te komen of hij jou leuk vindt, zou je een kijkje kunnen nemen in dit artikel, wie weet helpt dit je bij het zetten van de eerste stap. Mocht het zo zijn dat het waar is dat hij een vriendin heeft, wees dan niet getreurd. Je bent dertien jaar jong en in de bloei van je leven! Ga lekker verder met alle leuke dingen waar je mee bezig bent en voor je het weet komt jouw droomjongen op je pad.

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: Pixabay