Lifestyle

Klaar met Tinder? Dit zijn de 8 leukste alternatieven

Als je iets hoort over ‘naar links swipen’, dan gaan bij de meesten de alarmbellen rinkelen. We hebben het natuurlijk over Tinder. Ben jij een Tinderbaas in hart en nieren of word je er stiekem een beetje moe van? Als je Tinder ondertussen wel gezien hebt, hoef je zeker niet in paniek te raken, want er zijn genoeg andere opties. Wij hebben een aantal alternatieven voor je op een rijtje gezet. 

1. Happn
Soms is de liefde van je leven dichterbij dan je denkt. Loopt hij door je straat of zit hij in dezelfde trein. Het kan zomaar, maar meestal weet je van niks. Zonde, en daarom is Happn in het leven geroepen. Als je een account hebt aangemaakt, krijg je een overzicht te zien van mensen die tot 250 meter bij jou in de buurt zijn geweest. Als jullie elkaar een hartje geven, is er een match en kan het feest beginnen. 

2. Badoo
Als je ergens je prins op het witte paard wil vinden, dan kan dat bij Badoo. Je geeft aan wat je wensen zijn en Badoo zoekt wat voor je uit. Heb je een crush op Justin Bieber? Dan worden de look-a-likes voor je op een rijtje gezet. Ideaal toch? Deze app is beschikbaar voor IOS en Android. 

3. oHello
Deze app heeft iets weg van Happn, maar oHello zet er iets meer vaart achter. Je liket iemand die bij je in de buurt is in een straal van drie kilometer. Dat is al hartstikke leuk natuurlijk, maar de bedoeling is dat je binnen 45 minuten met deze persoon afspreekt. De app zoekt een geschikte locatie en achteraf laat je via de app weten wat je van hem vond. 

alternatieven tinder

4. Bumble
Bij Bumble ligt het hef in handen van de dames. Als er een match is, is het aan de vrouw om het eerste berichtje te sturen. Bij de mannen is deze functie uitgeschakeld, dus het ligt echt bij jezelf. Best een goede manier om meer zelfvertrouwen te krijgen, toch?

5. Paiq
Houd je niet van het ‘vleeskeuring idee’? Dan is Paiq misschien iets voor jou. In plaats van in eerste instantie oordelen op uiterlijk, begin je bij deze app meteen met een gesprek. Na acht minuten chatten, krijg je pas een foto te zien. Lekker spontaan dus. 

6. Hinge
Houd jij het liever binnen de bekende kring? Dan is Hinge perfect. Het lijkt veel op andere dating apps, maar deze onderscheidt zich door alleen matches te maken met mensen waar je ergens een connectie mee hebt op Facebook. Iemand waarmee je bevriend bent of een vriend van een vriend. Let wel op: deze app is alleen beschikbaar in de Appstore. 

7. Hot or Not
De naam zegt het al: Hot or Not. Je krijgt een foto van iemand te zien en geeft een ‘hot’ or ‘not’. Eigenlijk hetzelfde principe als Tinder. Als jullie elkaar en ‘hot’ geven, is er een match en kun je met elkaar een praatje maken.

8. Lexa
Ben je echt op zoek naar iets serieus en zijn de bovenstaande apps iets te speels voor jou, dan is het en een idee om Lexa te downloaden. Het is een klassiekertje, maar wil je echt meer weten over iemand, dan is deze dating app zeker geschikt.  

Meer inspiratie nodig? Bekijk hier 5 andere datingsites.

Beeld: Pixabay | Bron: kassa.bnnvara.nl, allaboutphones.nl, tindergeheim.nl