Beauty DIY met Beautylish

Beauty door Redactie

Van interviews met make-up artists tot productanalyes en van een eigen shop tot de leukste huis-tuin-en-keuken DIY's. Beautylish.com is één van de allerleukste beautyblogs van dit moment. Wij vonden een paar super handige DIY's die we graag even met jullie wilden delen.

Beautylish
Geen make-up remover bij de hand? Beautylish geeft je tips voor DIY make-up removers gemaakt van huis-tuin-en-keuken attributen.

Olijfolie Make-up remover

Nodig:
Extra Vergine Olijfolie
Hoe? Doe een paar druppeltjes olijfolie op een watje en maak je gezicht schoon door ronddraaiende bewegingen te maken. Als je je ogen hiermee wilt schoonmaken houd je het watje met de olijfolie zo'n tien seconden tegen je gesloten ooglid, voordat je het voorzichtig in één beweging verwijderd.

Melk & Amandelolie make-up remover

Nodig: 1 eetlepel volle melk & drie druppels zoete amandelolie
Hoe? Mix in een kommetje de volle melk en de druppels amandelolie. Verdeel met een watje het mixje over je gezicht, met een schoon watje verwijder je het weer van je gezicht. Zorg ervoor dat je hierna je gezicht goed afspoelt met water, zodat er geen melk op je gezicht overblijft.

Yoghurt make-up remover

Nodig: Yoghurt
Hoe? Dip een watje in de yoghurt en maak voorzichtig je gezicht schoon. Spoel daarna je gezicht af met water.

beautylish

Soms is je haar even klaar met alle producten die je ervoor gebruikt. Op zo'n moment is het tijd voor een haar-detox met een zelfgemaakte "Hair Rinse". Natuurlijk heeft Beautylish het recept.

Nodig: 80 ml appelciderazijn, een paar druppels essential oils (te koop bij verschillende online haarshops) een lege shampoofles.

Hoe? Mix de ingrediënten in de lege shampoofles. Was je haar met shampoo en vervolgens verdeel je de appelciderazijn-mix over je haar en masseer het in je hoofdhuid. Laat het ongeveer vijf minuten intrekken voordat je het goed uitspoelt.

Belangrijk! Doe deze "Hair Rinse" niet meer dan één a twee keer per maand, doe je het vaker, dan kan het je hoofdhuid wat uitdrogen.


beautylish

Ken je de versierde wenkbrauwen uit Chanel's laatste show? Misschien niet echt geschikt voor een normale schooldag, maar wel leuk voor een bijzonder feestje. Beautylish legt je uit hoe je ze zelf maakt.

Nodig:
- Liniaal
- Schaar
- Zwart vilt
- Krijt
- Secondelijm
- Zwarte pailletten
- Iets kleinere gekleurde pailletten
- Pincet
- Een naald en draad (zwart)
- Steentjes

Hoe?
1. Knip een stukje vilt af ter grootte van je wenkbrauw. Meet ze af met liniaal en krijt en knip het stukje met de schaar uit. Houd ze even over je wenkbrauw heen om te kijken of het past.

2. Beplak je vilt met de pailletten. Begin met een zwarte paillet aan de buitenrand, vervolgens een gekleurde er half overheen, dan weer een zwarte half over de gekleurde paillet.

3. Haal met je pincet de lijmresten weg.

4. Doe een knoopje aan de onderkant van het draad en haal hem door de onderkant van het vilt, doe een kraaltje op je naald en haal vervolgens je draad weer terug naar de achterkant van het vilt. Versier zo het stukje vilt nog verder.

5. Je kunt de "wenkbrauwen" op je eigen wenkbrauw bevestigen met Spirit Gum, een speciaal goedje dat je kunt kopen in make-up speciaalzaken of via internet.

Bron: Beautylish

Door Annemerel