Lifestyle

5 dingen waarmee je mannen afschrikt op de eerste date

De dates die jij tot nu toe gehad hebt gingen voor jouw gevoel wel goed, maar toch loopt het op niks uit. Op een of andere manier krijg jij steeds weer voor elkaar om over de stomste dingen te beginnen, waardoor je hem afschrikt. En geloof ons, mannen zijn héél makkelijk af te schrikken. Het zou dus handig zijn als je weet welke onderwerpen je de volgende keer in ieder geval niet meer in het gesprek moet gooien.

Je kunt zelf gewoon niet opmaken waar het aan ligt. Je zegt toch helemaal geen rare dingen? Door onze zenuwen kunnen we soms wel over dingen beginnen, waarover we later denken: hmm, misschien had ik dit nog een tijdje voor mezelf moeten houden. Je kunt helaas veel fout doen op een eerste date, dus al die zenuwen zijn niet overbodig. Wij hebben alle dingen waarmee je mannen afschrikt voor je op een rijtje gezet. Als je hier rekening mee gaat houden, dan worden jouw dates in het vervolg sowieso een succes.

♥ Te snel praten over trouwen en kinderen krijgen
We snappen dat je al helemaal voor ogen hebt hoe je bruiloft eruit zal zien en hoeveel kinderen je later wil, maar is dit echt iets om te delen op de eerste date? Nee, absoluut niet. We snappen je enthousiasme echt wel, maar misschien is het een goed idee om je date eerst wat beter te leren kennen. Vraag liever naar zijn hobby’s dan naar zijn kinderwens.

♥ Praten over je ex
Je zit aan tafel met een potentiële nieuwe vriend, niet met je ex. Als je het tijdens jullie date alleen maar over je ex hebt geef je hem het gevoel dat je nog lang niet over je ex heen bent. Als je veel over je ex praat, bedenk dan voor jezelf of je wel echt over hem heen bent. Ben je dat niet? Begin dan niet te overhaast met daten. Uiteindelijk zul je je er namelijk alleen maar ongelukkiger door voelen. Lees dit artikel met redenen waarom jij nog steeds niet over je ex heen bent.

afknappers afschrikken date relatie spannend liefde♥ Je hebt geen hobby’s, vrienden of andere dingen in je leven
Tijdens het gesprek laat je doorschemeren dat je eigenlijk niet heel veel boeiends doet in het dagelijkse leven. Je hebt niet echt bepaalde hobby’s, spreekt niet vaak af met vrienden en verder is er ook niet veel wat je bezig houdt. Het is een absolute no-go om een man het gevoel te geven dat je je volledig op hem richt. Hij zal zich al snel benauwd voelen. Een relatie? Nee, daar moet hij echt niet aan denken. Stel je voor dat je nu alleen nog maar met hem op wilt trekken. En zijn vrienden en hobby’s dan?

♥ Laten merken dat je snel jaloers bent
Jaloezie is één van de grootste afknappers. Niet alleen tijdens een eerste date, maar ook gewoon over het algemeen. Als je je jaloerse gevoelens niet in bedwang kunt houden is het verstandig om een tijdje een pauze te nemen van het daten. Je wordt er namelijk absoluut niet aantrekkelijker van en de kans dat een date een succes gaat worden is zeer klein.

♥ Te erg je best doen
Bij iedere ‘grap’ of leuke opmerking lach jij alsof je leven ervan afhangt. Stop. Hij heeft echt wel door dat jij niet lacht omdat je hem oprecht grappig vindt. En misschien is dat nog wel pijnlijker dan helemaal niet lachen om wat hij zegt. Het is belangrijk om gewoon eerlijk te zijn in plaats van een show op te voeren.

Heb je de eerste date achter de rug en twijfel je of je nog een tweede date kunt verwachten? In dit artikel lees je aan welke tekenen je kunt zien dat een tweede date er toch niet in zit. 

Bronnen: yourtango.com, dailymail.co.uk, betterme.guru | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved