Lifestyle

6 manieren om het snurken definitief te stoppen

Na een lange, vermoeiende dag liggen jij en je vriend eindelijk in bed. Jullie zijn inmiddels echt toe aan wat nachtrust. Voordat je het weet is je vriend al in slaap gedommeld. Hoe je daar achter bent gekomen? Nou, zijn gesnurk is wat hem heeft verraden. Hoe ga jij nou ooit nog in slaap vallen? Op korte termijn zul je even met het gesnurk moeten dealen. Maar maak je niet druk, want met de volgende tips wordt snurken al snel verleden tijd.

Er is niks vervelender dan het geluid van iemand die ligt te snurken. Je wordt er heel erg zenuwachtig van en kunt je absoluut niet meer concentreren op iets anders. Misschien heb je geen vriend en zijn het juist je ouders die je nachten wakker houden met hun gesnurk. Of misschien heeft een vriendin weleens tegen jou gezegd dat jij ook snurkt. Nee! Wat nu?! Je weet tenslotte hoe irritant het kan zijn als iemand snurkt… Als je deze dingen doet kom je binnen no-time van je gesnurk af.

♥  Blijf constant gehydrateerd
Als je neus en je keel droog zijn, zorgt dat ervoor dat je gaat snurken. Daarom is het belangrijk dat je lichaam goed gehydrateerd blijft. Probeer overdag genoeg water te drinken om je lichaam die hydratatie te geven.

♥ Slaap op je zij
Op je rug slapen is iets wat je in ieder geval niet moet doen. Je keelspieren ontspannen zich dan namelijk, waardoor het moeilijker wordt om te ademen. Je kunt het beste op je zij slapen om dit te voorkomen.

♥ Drink niet voordat je naar bed gaat
Alcohol is een grote boosdoener als het over snurken gaat. Het is je aangeraden om alcohol voordat je naar bed gaat gewoon te laten staan en te vervangen voor een non-alcoholisch drankje. Alcohol zorgt ervoor dat je keelspieren ontspannen, waardoor je een stuk sneller gaat snurken.

♥ Neem een warme douche
Als je neus dicht zit of als je neus geblokkeerd wordt door snot ga je sneller en harder snurken. Een warme douche nemen voordat je naar bed gaat helpt, omdat het vocht ervoor zorgt dat je neus wordt verschoont. Het heeft een beetje hetzelfde effect als stomen namelijk.

Je kunt als je last hebt van een dichte neus natuurlijk ook gewoon op de normale manier stomen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is water koken, het water in een bak doen en er met je gezicht boven hangen. Doe een handdoek over je hoofd om de stoom niet te laten ontsnappen. Voeg om het nog prettiger en effectiever te maken ook nog een paar druppeltjes eucalyptus toe. Stomen is ook nog eens goed voor je huid. Alleen maar pluspunten dus ;-).

♥ Neem een steviger kussen
Het is belangrijk dat je luchtwegen niet geblokkeerd worden en zo vrij mogelijk zijn. Als je een steviger kussen neemt, zorgt dat ervoor dat je hoofd een aantal centimeter hoger ligt dan de rest van je lichaam. Je ademt hierdoor beter en dat helpt bij het verminderen van het snurken.

♥ Probeer anti-snurk middelen
Mocht het bovenstaande allemaal niet werken, dan is het een optie om aan de slag te gaan met anti-snurk middelen. Er bestaan allerlei middeltjes en producten die gemaakt zijn tegen het gesnurk. Denk aan speciale neussprays, neusbeugels, ga zo maar door.

Bronnen: refinery29.com, helpguide.com, webmd.com | Beeld: iStock