Lifestyle

Je vriend gaat op buitenlandse stage en zo ga je ermee om

Je zit in de bloei van je leven en wilt het liefst alles om je heen en vooral de wereld ontdekken. Mooie steden bezoeken, cultuur snuiven of gewoon niks doen en de natuur zijn gang laten gaan. Maar in de bloei van je leven krijg je ook te maken met meer serieuze dingen, zoals stages. Je gaat zelf op onderzoek uit en ontdekt het ‘echte leven’. Dit kan natuurlijk ook op deze mooie plekjes verspreid over de wereld! Stage in het buitenland is een groot en leerzaam avontuur, maar wat nou als je vriendje dit avontuur aangaat… en jij achterblijft in ons koude kikkerlandje?

Hij staat op het punt een life-changing avontuur aan te gaan. Het is namelijk niet niks om in het buitenland een stage te gaan lopen: andere taal, cultuurverschillen en een ander klimaat zijn aspecten waar je mee te maken gaat krijgen. Wanneer je vriendje dit avontuur aangaat, doet hij dit solo. Zonder jou dus. Dit is best wel even heftig en het is normaal als je hier veel moeite mee gaat hebben. Het is belangrijk dat je hoe dan ook altijd goed met elkaar blijft communiceren.

Verandering
Of je nu een relatie van drie maanden hebt of eentje van drie jaar, het blijft even lastig. Je houdt enorm veel van elkaar en als je dan in één keer niet meer samen kunt zijn is dit best heftig. #sadface Het heeft impact op jullie beide: hij gaat een heel nieuw leven opbouwen met veel nieuwe indrukken en ook jij bouwt tijdelijk een nieuw leven op zonder hem. Het is belangrijk dat je elkaar vertrouwt, want als het vertrouwen goed zit komen jullie hier echt wel doorheen.

Door elkaar elke dag updates te geven over hoe jullie dag is geweest, lijkt het toch een klein beetje alsof jullie samen zijn. Je mist niks en wílt ook absoluut niks missen van elkaar. Probeer ook om zelf verder te gaan met je leven en niet te blijven hangen in het missen van je vriendje. Als je zelf genoeg leuke dingen doet en hij ook, hebben jullie het allebei leuk en genoeg nieuwe verhalen om elkaar te vertellen.

Tijdverschil
Het ligt aan de plaats van bestemming hoe groot het tijdverschil is. Het begint al bij een uurtje verschil, maar dit heeft niet veel impact op je relatie. Met een uurtje tijdverschil kan iedereen wel leven, je staat een uurtje eerder op of gaat een uurtje eerder naar bed. Dat is een kleine moeite wat jullie graag voor elkaar over hebben. Maar zodra het tijdverschil groter wordt, dan wordt het steeds meer een probleempje. De tijd komt nu tussen jullie in te staan en dat is niet echt fijn. Denk aan vijf uur tijdverschil, als jij om 07:00 opstaat, zal hij waarschijnlijk naar bed gaan. Dit is wel een latertje (02:00), maar het is mogelijk. 

Het beste is om hier afspraken over te maken. Jullie sturen elkaar altijd een berichtje als je opstaat en naar bed gaat. Ongeacht of de ander nog ligt te slapen. Zo word je altijd wakker met een glimlach op je gezicht! Ook kunnen jullie dagen en tijden afspreken in de week, houd dit afgesproken moment vrij voor elkaar en ga dan skypen of iets anders. Het is super belangrijk is dat jullie tijd voor elkaar vrij maken, want een groot tijdverschil maakt het er niet makkelijker op.

Huilen
Huilen is oké. Dat is een gedachte die je moet vasthouden. Het is ook niet niks dat je vriendje voor misschien wel een half jaar naar het buitenland gaat. Je zal het echt wel een paar keer moeilijk hebben en hij ook, laat dit ook gerust aan elkaar weten. Ben er voor elkaar en schaam je er ook vooral niet voor als je moet huilen. Laat het juist lekker gaan, dat zal je echt goed doen. Wees er wel van bewust dat als je té vaak gaat zeggen dat je het moeilijk hebt en daarom vaak huilt, hij hier geen leukere tijd door gaat hebben… en jij ook niet! Het is dus belangrijk dat jullie het wel aan elkaar laten weten en er (op afstand) voor elkaar zijn, maar zodra het je echt te veel verdriet doet is het misschien beter dat je hier met een bestie of je moeder over praat. Dus girl, gooi alles er maar lekker uit!

Bezoek
Als hij voor een langere tijd in het buitenland blijft, bijvoorbeeld een half jaar, dan is het echt een tip om een vlucht te boeken naar hem. Probeer er zelf voor te sparen of misschien legt hij ook wel wat bij je vliegticket, zo kunnen jullie snel weer bij elkaar zijn. Super chill, want je hoeft alleen de vlucht te betalen… het verblijf is natuurlijk al geregeld. 😉 Door een mini ‘vakantie’ te boeken naar je vriendje heb je ook meteen iets om naar uit te kijken. Een bezoekje breekt een beetje de lange periode, zo kun je elkaar tussendoor even lekker vastpakken en gaat de tijd zonder hem iets makkelijker voorbij. Besluit je om een ticket te gaan boeken? Lees dan even dit artikel door voor een goedkope vlucht!

Zodra hij weer terug is weet je zeker dat jullie relatie alles aankan… You can do this!

Beeld: iStock

Must reads 👀