Real life

Girls Issues: ‘Mijn ouders zitten onze liefde in de weg’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die heel erg verliefd is, maar van haar ouders geen vriendje mag.

Beste Girlscene,

Ik ben een meisje van 17 jaar oud. Drie jaar geleden leerde ik een jongen kennen op school. Hij zat in het examenjaar en ik zat in de derde klas. Ik vond hem erg leuk, maar daar wist hij natuurlijk niks van. Ik vertelde het aan mijn vrienden en op aandringen van hun stuurde ik hem een vriendschapsverzoek op Facebook. Ik weet nog hoe blij ik was toen ik zag dat hij mijn verzoek had geaccepteerd. Uit blijdschap appte ik gelijk mijn beste vriendin. Ze zei dat ik met hem moest gaan praten. Ik raapte al mijn moed bij elkaar en stuurde hem een berichtje. Ik had nooit verwacht dat hij zou reageren, maar voordat ik het wist had ik een berichtje terug. We raakten aan de praat en wisselden onze nummers uit. Vanaf dat moment gingen onze gesprekken verder via WhatsApp.

We hadden al een tijdje contact en tot mijn verbazing begon hij mij ook leuk te vinden. We hadden dezelfde interesses en hadden nog veel meer raakvlakken. We waren verliefd. Het enige probleem was dat we elkaar in real life niet aan durfden te spreken zonder dat er iemand anders bij was. Mijn vriendinnen waren het op een gegeven moment zat dat ik niet met hem durfde te praten en hadden daarom een plan bedacht. Ze pakten mijn telefoon af en gaven de telefoon aan hem, zodat ik wel met hem moest praten om mijn telefoon terug te vragen. Maar vanaf dat moment hadden we wel iets meer contact. We besloten op dubbeldate naar de bios te gaan. Het was voor mij al een hele klus om naar de bios te gaan, want van mijn ouders mag ik helemaal geen vriendje. Ze zijn namelijk heel streng als het over de liefde gaat.

Alles liep goed tot de zomervakantie. Toen ik op vakantie was ging mijn telefoon kapot, waardoor ik hem drie weken lang niet kon gebruiken. Toen ik weer in Nederland was liet ik mijn telefoon maken en appte ik hem meteen. Hij was heel erg boos omdat ik zo lang niet had geappt en we kregen dikke ruzie. Ik besloot het uit te maken, omdat ik helemaal niet zat te wachten op iemand die de controle over me wilde hebben. Daarbij speelde het ook mee dat mijn ouders het gevoel hadden dat ik een vriendje had, dus ik moest wel. Door al die druk heb ik het uitgemaakt. We hebben daarna een paar maanden niet meer gepraat.

We kregen weer contact en alles voelde weer goed tussen ons. Zelfs zo goed dat ik naar zijn huis toe ben gegaan om daar af te spreken. In drie jaar tijd heeft hij net zoals ik nog steeds niemand anders gevonden. Ik heb gewoon het idee dat we gemaakt zijn voor elkaar. Ik denk letterlijk elke dag aan hem en ik denk gewoon dat het het lot is. Wat moet ik nu doen? Mijn ouders zijn heel erg streng en zitten het in de weg, maar ik wil gewoon terug naar mijn eerste liefde.

Xoxo Anoniem

Lieve Anoniem,

Wat ontzettend rot voor je dat je ouders er zo anders over denken dan jij. We begrijpen dat dit heel lastig kan zijn. Zeker als je dit al drie jaar lang vol hebt moeten houden. Helaas is het wel zo dat je ouders veel over je te zeggen hebben. Je was nog wat jonger toen jullie contact kregen, dus zeker toen hadden je ouders veel inspraak. Maar misschien kun je proberen om met je ouders om te tafel te gaan zitten. Je bent inmiddels al wat jaartjes ouder en aangezien het al zo lang speelt tussen jullie, moet het wel goed zitten.

Misschien kun je voorstellen om hem een keer thuis uit te nodigen, zodat je ouders kunnen zien hoe hij is. Ze kunnen hem beter leren kennen en weten dan in ieder geval welke jongen jouw hart zo snel laat kloppen. Nadat ze hem hebben ontmoet kun je het er met je ouders over hebben. Wat vonden ze van hem? Denken ze dat hij goed voor je is? Mag hij nog een keertje langskomen? Het is belangrijk dat je niks overhaast doet. Probeer je ouders zoveel mogelijk te pleasen, maar laat wel merken dat jij er anders over denkt dan zij. Jij weet heel goed wie en wat je wilt, en het is niet meer dan normaal om daar eerlijk over te zijn. Over een paar jaar kunnen ze ook niet meer voor jou bepalen wat wel en niet goed is.

We hopen dat het je lukt om op één lijn te komen met je ouders. Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock