Lifestyle

Zo bepaal je wie er betaalt tijdens de eerste date

OMG! Jullie eerste date komt eraan, hoe spannend is dat. Je kunt je gaan voorbereiden. Oké, wat trek je aan? Wat doe je met je make-up? En veel belangrijker nog: je moet je mentaal voorbereiden. Pfff, zo’n eerste date is niet niks. Bedenk je daarbij ook nog eens welke stress erbij komt kijken als er moeten worden betaald… Betaalt hij of moet je zelf je portemonnee trekken?

Iedereen gaat er altijd maar vanuit dat de man betaalt. Maar waarom eigenlijk? Vroeger was dat normaal, maar we tegenwoordig is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. De regeltjes zijn een beetje weggewerkt en dat is goed. Helaas wordt het daardoor wel lastiger om in te schatten wie de date betaalt, soms met ongemakkelijke momenten als vervolg. Nou, maak je niet te druk: op deze manier bepaal je wie er betaalt tijdens de eerste date.

Allereerst: ontspan je. Je staat niet op het punt om iets heel vreemds te zeggen of te vragen, want die rekening moet gewoon worden betaald. Als je met je vrienden uit eten bent geweest doe je er toch ook niet zo moeilijk over? Op het moment dat de ober het bonnetje op tafel legt en wegloopt vraag je gewoon aan je date hoe jullie het gaan doen. Het is netjes om te vragen: splitten we de rekening? Als hij het ermee eens is delen jullie de rekening gewoon netjes door twee. Mocht hij erop staan om de rekening zelf te betalen, dan moet je dat ook gewoon toelaten. Hij zegt het niet voor niks, toch? Mooi meegenomen.
Hoe voel je je bij de date?
Waarschijnlijk heeft hij een goed gevoel over de date, want anders zou hij niet de volle pot willen betalen. Bedenk voor jezelf even of dat gevoel wederzijds is. Heb je het naar je zin gehad? En heb je het gevoel dat er nog wel een date in zit? Praat er dan over met hem. Je kunt dan voorstellen om de volgende date te betalen. Of misschien zijn jullie nog lang niet uitgepraat en verplaatsen jullie je naar een café verderop. Dan kun je gewoon die rekening betalen. Dat staat netjes en compenseert de boel weer een beetje.

Als je niet echt een goed gevoel hebt over jullie eerste date, kun je voorstellen om de rekening wel gewoon te splitten. Dat is netter en geeft jou zelf een minder opgelaten gevoel als je hem moet vertellen dat er geen twee date in zit.

via GIPHY

Wat kun je doen op een eerste date?
Misschien hebben jullie de date al gepland, maar het kan ook zo zijn dat jullie nog geen idee hebben wat jullie kunnen gaan doen. Het moet leuk zijn en jullie moeten elkaar goed leren kennen. Enig idee wat te doen? Wij zetten een paar leuke date ideeën voor je op een rijtje:

♥ Ga uiteten bij een leuk restaurant
♥ Ga samen schaatsen
♥ Ga naar de bioscoop
♥ Ga naar het park
♥ Ga gezellig lunchen in de stad
♥ Ga bowlen
♥ Ga naar een evenement

Heb je nog meer inspiratie nodig? Lees dan dit artikel met leuke ideeën voor jullie date.

Bronnen: viralthread.com, datewijsheid.nl, | Beeld: iStock

Must reads 👀