Lifestyle

Dit zijn dé hacks voor jouw smerige zomerproblemen

De zomer, wie houdt er niet van? Lekkere koude drankjes, de leukste outfits en natuurlijk zonnen aan de rand van het zwembad. Het fijnste gevoel dat er bestaat is het gevoel van de eerste zonnestralen. Heel leuk hoor, de zomer, maar helaas gaat het niet alleen maar over rozen. Door het warme weer hebben we namelijk ook genoeg smerige probleempjes. Klotsende oksels en zweet tussen je decolleté bijvoorbeeld. Dit zijn dé hacks om jouw zomer zo fris mogelijk door te brengen.

Ja, de zomer is leuk. Nee, we zitten niet te wachten op alle smerige dingen die erbij horen. We kunnen allemaal wel wat handige hacks gebruiken om de zomertijd wat makkelijker te maken. We willen er namelijk vooral van genieten, toch? Blaren op je voeten en een verbrand huidje helpen daar helaas niet aan mee. Maar, met deze hacks wordt jouw zomer sowieso een succes. Zeg maar doei tegen al die smerigheid!

1. Blaren op je voeten
Na al dat wandelen door die prachtige omgeving op vakantie beginnen je voeten zeer te doen. Je krijgt blaren. Misschien had je dan toch voor die andere schoenen moeten kiezen… Blaren kunnen ontzettend veel pijn doen, maar om die pijn te verminderen kun je vaseline aanbrengen. De huid wordt hierdoor namelijk gladder en minder week.

2. Verbrande huid
Je hoort je moeder nog zo zeggen ‘smeer je goed in, anders verbrand je’. Ja mam, natuurlijk doe ik dat… Foutje, bedankt. Je bent even niet zo consequent geweest met het insmeren van je huid en het kwaad is al geschiet. Je huid is volledig verbrand. Om de pijn en de roodheid te verminderen kun je aloë vera-gel aanbrengen. De gel zorgt ervoor dat je huid beter en sneller herstelt.

via GIPHY

3. Zwetend haar
Tijdens de zomer helpt een volle dos met haar je niet echt om de boel koel te houden. Meestal begin je in je nek te zweten, en mensen met een pony zijn waarschijnlijk ook wel bekend met zweet in hun haarlijn. Pak een deoroller en breng een laagje deo aan op je haarlijn. Dit kun je ook in je nek doen.

4. Zweetplekken in je kleding
Hoewel het logisch is dat je zweet tijdens de zomer, blijft het gezien worden als iets smerigs. Je schaamt je als mensen je zweetplekken zien, ondanks het feit dat iedereen er waarschijnlijk last van heeft. De een heeft er gewoon net iets meer last van dan de ander. Voordat je je bezwete kleding in de wasmachine gooit, moet je citroensap op je zweetplekken spuiten. Zo vermijd je die donkere vlekken in je shirt een stuk beter.

5. Fake tan strepen
Om je alvast voor te bereiden op de dagen op je strandmatje heb jij je van te voren ingesmeerd met fake tan. Helaas heb je een aantal plekken over het hoofd gezien en zit je nu onder de kleurstrepen. Zo kun je je echt niet vertonen… Je lijkt wel een zebra! Maak je niet druk: die strepen zijn binnen een handomdraai weer te verbergen. Het enige wat je hoeft te doen is baking soda mengen met citroensap. Wrijf het op je huid en voor je het weet heb jij je normale kleurtje weer terug.

6. Zweet tussen je decolleté
Ook rond je borsten wordt het een aantal graden warmer in de zomer. De zweetdruppels vloeien door je decolleté en voor je het weet krijg je zelfs vlekken in je shirtje. Dit willen we niet. Je kunt natuurlijk gewoon deo aanbrengen tussen en op je borsten, maar helpt dat niet? Dan kun je ook inlegkruisjes aan de binnenkant van je bh stoppen. Smart thinking ;-).

Bronnen: look.co.uk, cosmopolitan.com, realsimple.com | Beeld: iStock

Must reads 👀