Lifestyle

Bewezen: kleding van je vriendje stelen is gezond

Heb jij een lief vriendje? Dan herken jij jezelf vast en zeker in dit artikel. Een hoodie of shirt van je boy aan hebben is het fijnste gevoel van de hele wereld. Het liefste trek je zijn hoodie aan als hij hem pas nog gedragen heeft, zo zit zijn geur er nog lekker in verstopt. Love it! Misschien vindt hij het irritant, maar laat dat je niet weerhouden. Want het stelen van je lover zijn kleding is goed voor je! Als hij hier commentaar op heeft, moet je ‘m dit zeker even laten lezen ;-).

Ja girls, eindelijk is het bewezen. Het stelen van je boyfriends kleding is goed voor je! #YAY Het is geen fabel, maar een feit. Uit onderzoek blijkt dat zijn favoriete shirt erg goed voor jouw gezondheid is. Een echte win-winsituatie voor ons meiden.

Het dragen van je lover zijn trui is gezond
Op de Universiteit van British-Columbia hebben ze iets aparts onderzocht. Namelijk of het dragen van jouw lover zijn trui goed voor je is. Wij meiden weten natuurlijk al lang dat dit goed voor ons is. Zo’n fijne oversized trui is ook gewoon zó comfy, maar nu is het dan echt bewezen. Dus boys, hou jullie favoriete trui maar in de gaten.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat het dragen van zijn kleding goed voor je is, maar ook het ruiken eraan. Dit verlaagt namelijk je stressniveau en houdt je lekker rustig. De geur van je lief zorgt voor het verminderen van de cortisolwaarde (het stresshormoon). Dit stimuleert ons alleen maar meer om vooral door te gaan met waar we gebleven zijn, het claimen van zijn kleren.

En waarom pikken wij eigenlijk de kleding van ons lief in? Hier zijn een aantal redenen waarom die favoriete trui meer in onze kast ligt dan in die van hem:

Ze ruiken naar hem
Do we need to say more? Dit is misschien wel de nummer één reden waarom we zijn kleding jatten. Zijn lichaamsgeur is heilig (tenzij hij gesport heeft, iew) en geeft jou een fijn gevoel. Als je hem mist is dit de ídeale manier om hem dicht bij jou te hebben.

♥ Een oversized hoodie is altijd fijn
Chill kleren die precies onze maat zijn… uhh nee. Wij gaan liever voor een lekkere wijde trui met een legging eronder. Of we gaan voor het motto: “no pants are the best pants”. Dit is nou eenmaal de beste outfit om mee op de bank te ploffen en een aflevering te Netflixen. In jouw lover zijn trui voelt dit allemaal nét iets beter.

♥ Ze laten je fijn en klein voelen
Meestal is de kleding van ons vriendje oversized, zoals je in het puntje hierboven hebt kunnen lezen. Het is niet voor niets dat wij dit enorm fijn vinden. We voelen ons er klein en fijn in. ‘Zijn kleine meisje’, dat geeft je toch meteen kriebels in je buik.

♥ Je markeert je territorium
Hier zijn wij meiden erg goed in, territorium markeren. We willen maar al te graag laten weten dat ons vriendje van óns is en niemand anders. Het liefst schreeuwen we het over de daken, maar in plaats daarvan dragen we zijn kleding. En misschien… plaatsen we ook nog een kiekje op Instagram of Snapchat. Zo moet het wel duidelijk zijn, toch ;-).

♥ Je lover is nooit ver weg
Met minimaal één kledingstuk van hem in je kast, is je lover nooit ver weg. Mis je hem, trek dan meteen die trui aan. Als je een lange afstandsrelatie hebt herken jij ook de dingen in dit artikel. Niet getreurd, met zijn trui mis je ‘m een beetje minder en kun je toch indirect met hem knuffelen. 

Bron: The Edge, Daily Mail | Beeld: iStock

Lees ook: pak 10% koring bij Score met deze kortingscode