Beauty

Review: Tanden ‘bleken’ bij Ziza Smile!

22

Daar liep ik dan, trots over het station. Lachend geef ik mijn treinkaartje aan de conducteur, ik lach naar de jongen die mij als eerste uit de trein laat stappen en ik lach naar de caissière bij de Albert Heijn. Ja, ik ben trots op mijn tanden, nu ik een stralend wit lachje heb!

Maandag was het zover… Met knikkende knietjes stond ik, Jitske, op uit mijn bureaustoel, pakte ik mijn jas en deed mijn tas over mijn schouder. Ik kon er nog net een kleine ‘doeeeg’ uitpersen voordat ik het kantoor verliet, want stiekem was ik best wel een klein beetje (lees: heel erg) zenuwachtig!

Ik zal even bij het begin beginnen. Een paar weken geleden werd ik uitgenodigd door Noesa Den Hartog, eigenaresse van Ziza Smile, om mijn tanden te laten bleken. Ik was meteen helemaal enthousiast! Wie wil er nou geen wittere tanden? Ik riep dus ook volmondig ja! Toen het ‘nieuws’ zich verspreidde op de redactie kreeg ik al snel vragen: ‘Goh, zou je dat wel doen? Dat is toch niet goed voor je tanden?’, ‘Dan mag je dadelijk geen wortels meer eten, want dan worden je tanden oranje!’ en ‘Ohhh, dat doet pijn!’. Ik begon te twijfelen en met een hoop twijfels belde ik Noesa nog eens op, maar ze beloofde me dat het geen pijn zou doen.

Ik besloot het toch maar door te zetten, maar door alle twijfels had ik zondag een slapeloze nacht. Ik was heel zenuwachtig en toch bang dat ik na de behandeling extreem gevoelige tanden zou krijgen, want dat hoor je wel vaker…

ziza smile

ziza smile

ziza smile

Eenmaal in Nieuwegein aangekomen, want daar is de praktijk van Noesa, werd ik opgehaald door haarzelf. Een ontzettend vriendelijk gezicht achter deze organisatie stelde me al heel erg gerust. In de autorit naar haar praktijk vertelde ze mij alles over de behandeling. Na een paar zinnen vlogen de zenuwen al van me af, want ze vertelde me dat het zonder het bleekmiddel peroxide was. Deze behandeling is 100% natuurlijk en zonder schadelijke stoffen.

Dat zal ik even uitleggen: normaal bleek je jouw tanden met peroxide, dat opent de poriën van je tanden (waardoor je ook oranje tanden krijgt als je worteltjes eet!) en maakt je tanden erg gevoelig. Zo kan de bleekbehandeling ook pijn doen. Geen pretje dus!

De behandeling van Ziza Smile daarentegen, ‘bleekt’ je tanden op natuurlijke basis. Het ‘bleekmiddel' is gemaakt op een basis van een soort zout, dat wil zeggen dat het je tanden reinigt en niet bleekt. Zo krijg je een frissere look en wittere tanden door alleen maar je tanden goed te reinigen! Plus, het tandglazuur blijft zo ook intact! Klinkt goed toch?

ziza smile

ziza smile

ziza smile

Eenmaal in haar salon aangekomen zag ik een mooi verzorgde salon met een simpele, maar erg leuke inrichting. Na een paar foto’s genomen te hebben, nam ik plaats op de behandelstoel. Ze legde me uit hoe het in zijn werk zou gaan. Allereerst werd mijn tandkleur gemeten, zodat we aan het einde van de behandeling konden zien hoeveel tinten mijn tanden lichter waren geworden.

Daarna werden mijn tanden gereinigd met een reinigingsmiddeltje. Toen mijn tanden schoon waren kreeg ik een bitje in met een soort gel waar ik even op moest bijten. Noesa drukte het even aan en het lichtje werd aangezet. Zo moest ik vijftien minuten blijven liggen. Stiekem was ik aan het wachten op de ‘pijnscheuten’ die hoorde bij het bleken van de tanden, maar ik kon zolang wachten als ik wilde, want ik voelde totaal geen pijn! Helemaal niks!

ziza smile
Dit zijn alle vier de benodigde items bij deze 'bleek' behandeling! Een rijtje met tanden om je tanden op te meten, voor en na de behandeling, een bitje met een spuit vol met 'bleekmiddel' en een reinigingsmiddel.

Deze behandeling herhaalde zich nog twee keer. In totaal moest ik vijftien minuten onder het felblauwe licht. Drie keer werden mijn tanden gereinigd, drie keer kreeg ik een bitje in en drie keer mocht ik het bitje ook weer 'uitspugen'. Ondertussen vertelde Noesa wat informatie. Zo had ik gehoord dat je even alleen maar wit voedsel mocht eten, zonder kleurstoffen. Dit was gelukkig niet van toepassing bij deze behandeling aangezien het de poriën niet opent. Gelukkig hoefde ik dus niet de worteltjes op te geven!

Jitske bij Ziza Smile
Heel charmant, Jitske! Haha!

Jitske Koesen bij Ziza Smil

Noesa vertelde dat je ongeveer zes tot negen maanden vooruit kan met deze behandeling. Uiteindelijk loopt de ‘normale’ kleur van je tanden namelijk wel iets terug, maar dat ligt echt aan je levensstijl. Als je veel rookt, veel rode wijn en koffie drinkt dan komt je oude kleur snel terug. Drink je geen koffie en rook je niet? Dan kun je dus veel langer met je witte tanden doen!

Toen ik eenmaal klaar was, wilde ik zo snel mogelijk in de spiegel kijken. Daar zat ik dan, ongeveer drie meter van de spiegel af (ik zat namelijk nog in de stoel)… Heel langzaamaan opende ik mijn mond om mijn tanden te zien. Er kwam een heel subtiel wit lachje tevoorschijn. Mijn worst-case-scenario met neon-witte tanden was dus gelukkig niet het geval! Geen lichtgevend mondje voor mij.

Ik was echt ontzettend blij met het eindresultaat. De gehele terugreis lachte ik extra veel in de trein en stiekem moest ik ook wel heel erg om mezelf lachen, had ik hier nou zo’n paniek over gemaakt? Zucht, drama queen!

voor en na
Hier een voor (links) en na (rechts) foto van mijn gebit. De foto's zijn op twee verschillende momenten van de dag genomen, helaas. Toch kun je daadwerkelijk wittere tanden zien aan de rechterkant van de foto!

Hoe beviel de behandeling?
Ja, goed! Ik voelde totaal geen pijn en mijn tanden waren ook niet gevoeliger na de behandeling. Na de behandeling kreeg ik er een ‘Whitening pen’ bij waarmee ik mijn wittere tanden bij kon houden. Deze moet ik twee keer per week aanbrengen voor het slapen gaan. Ik ben dus erg benieuwd hoelang ik mijn wittere tanden houd! Vooralomdat ik niet rook en bijna nooit koffie drink.

Zie je ook daadwerkelijk verschil?
Mijn tanden waren na de behandeling maar liefst 6 tinten lichter, wow!

Raad jij deze behandeling aan?
Dat zeker! Deze behandeling is erg fijn, vooral omdat het geen pijn doet. En omdat ik best gevoelige tanden heb, kon je nog een beetje mijn beugel zien zitten die er een aantal jaar geleden is uitgehaald. Niet erg opvallend, want veel mensen zagen het niet. Toch hoopte ik dat deze behandeling het kleurverschil zou oplossen. In het begin waren de verkleurde stukjes nog lichter gekleurd, maar dat kwam gelukkig door de lamp. Na een paar dagen was het kleurverschil tussen mijn tanden en die ‘stukjes’ ook echt een stuk minder opvallend! Ik raad het dus ook voor mensen aan die net een beugel hebben gehad en er ook een aantal kleurverschillen aan hebben overgehouden :-)

Nog heel even een na fotootje met mijn wittere lach!
Nog even een na-fotootje met mijn wittere lach!

Wil jij ook zo’n behandeling? Dat kan! Deze behandeling is niet alleen veel beter voor je tanden, maar ook veel beter voor je portemonnee. Voor een behandeling met drie bleeksessies betaal je € 99, veel goedkoper dan een normale bleeksessie! Je kunt een afspraak maken op de website van Ziza Smile, bij Noesa zelf of bij een praktijk bij jou in de buurt.

whitenning pen

Wil jij toch liever niet een hele sessie? Dan kun je ook de Whitening pen bestellen! Je brengt een laagje aan met de pen, ongeveer twee keer per week. Na een tijdje heb je een subtiel en frisser lachje!

Kortom, de behandeling is mij ontzettend meegevallen (vooral qua pijn, want daar had ik gelukkig absoluut geen last van) en ik vind mijn lachje nu veel frisser en mooier. Ook omdat het geen pijn doet en een stuk goedkoper is dan echt bleken raad ik het zeker aan :-). Een afspraak kun je maken via de telefoon (030 290 16 94) of via de website.

Zit jij nu ook met je telefoon in je hand om een afspraak te maken bij Ziza Smile?

Door: Jitske

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

22 reacties

 • 6 jaar geleden Lilian

  Dit werkt niet want heb het ook met mijn vriend laten doen.

  Je krijgt er alleen lelijke vlekken van dus als je het wilt doen doe het dan met echt bleken.

 • 7 jaar geleden strandmeisje3

  Hey!

  AUB AUB AUB willen jullie even kijken op mijn nieuwe blog www.ladymascara.bloggertje.nl

  Ik ben echt net begonnen dus er zijn nog maar 3 artikelen, toe laat een reactie achter en je maakt me super blij! xxx

 • 7 jaar geleden Willycore

  Zo slecht voor je tanden! Bovendien als je dit wil laten doen moet je snel zijn. Vanaf volgende maand is het verboden om het bij een schoonheidsspecialsiste of waar dan ook behalve bij de tandarts te laten doen!! Als je het bij de tandarts laat doen mag er maar 6% waterstofperoxide in zitten en gaat het bleken dus niet meer zo snel als met zo'n lamp!

 • 7 jaar geleden ItsMe

  super leuk!! wil ik ooit ook laten doen!!

 • 7 jaar geleden Tessie

  ik zou het super graag willen doen want ik heb een beetje bruine vlekjes op mijn tanden, maar hoelang blijft de kleur??

 • 7 jaar geleden Julie

  @Excogitation idd

 • 7 jaar geleden Tyfuss

  Die voor en na foto's kan je niet eens wat uithalen.. Allebei in een verschillend licht.

  Daarbij is het misschien voor nu goed maar kan je nog helemaal niet aangeven of je over een maand nog zulke 'witte' tanden.

  Wederom een stom artikel. Je kan er niets mee.

 • 7 jaar geleden Excognitatiom

  de voor en na foto's zijn in een heel ander licht gemaakt dus ik kan eigenlijk niet zien of er nu veel verschil in zit ja of nee.

 • 7 jaar geleden crea

  99 euro.

  Dat is zo goedkoop. Helaas moet ik in mijn geval reiskosten meerekenen want ik woon in Den haag.

 • 7 jaar geleden Coralbella

  Dit is dus absoluut niet duur he!

  De meeste behandelingen zijn tussen de 200 en 300 euro, dit is echt goedkoop.

 • 7 jaar geleden Seyda

  Wauw..ik zou het wel willen doen maar best wel duur.

 • 7 jaar geleden Emmely

  Sinds dat ik de opleiding tot tandartsassistente doe, leer ik heel veel over dit soort dingen, onder andere dat je je gebit er helemaal kapot mee kunt maken. Ik heb liever gelige tanden dan dat ik ze bleek met alle risico's van dien. Hoe je ook bleekt, het blijft altijd slecht voor je gebit

 • 7 jaar geleden Anoniem

  wow duur

 • 7 jaar geleden Manu

  leuk, maar het is echt te duur!

 • 7 jaar geleden Octopus's Garden

  Wat is daar jammer aan unwrittenx?

  Mooi resultaat

 • 7 jaar geleden lovelove

  jammer dat beautylab.nl het al een tijdje geleden heeft geblogd

 • 7 jaar geleden Claudia

  dit is echt gaaf. en ik vind het vooral goed omdat het niet met die sterke "slechte" stoffen is gedaan. gewoon naturel! word het toch wel aantrekkelijk

 • 7 jaar geleden Charley

  Ik geloof best dat er verschil is, maar je huid is op die linkerfoto ook wat donkerder, dus ik kan het eigenlijk niet echt goed zien, het verschil.

  Verder lijkt het me wel heel leuk om een keer te laten doen!

 • 7 jaar geleden Soesjex

  Wauw... Wat een verschil!

 • 7 jaar geleden Iris

  Ik wil dit echt proberen!

 • 7 jaar geleden E.

  Mooi artikel! Je ziet echt verschil inderdaad. Ik heb mijn ook tanden laten bleken, wel met de 'agressievere' methode (waterstofperoxide dus) en dat ging ook prima. Ik heb totaal geen pijn gehad! Het enige minpuntje is dat je 24 uur geen eten met kleurstoffen mag eten, that's it. Wel waard dus

 • 7 jaar geleden xxzLiviaxxz

  Oh dit wil ik ook graag!!! maar ja,t mag niet van mijn ouders

 1. 1