Lifestyle

Dit moet je doen als jouw crush verliefd is op je beste vriendin

Je bent inmiddels al een tijdje verliefd op die ene jongen uit je klas. Bij alles wat hij doet krijg jij vlinders in je buik en er gaat geen dag voorbij waarop je niet aan hem denkt. Helaas weet je dat dit gevoel niet van twee kanten komt. Hij is niet verliefd op jou. Nee, hij is verliefd op je beste vriendin. Je grootste nachtmerrie is werkelijkheid geworden. Hoe moet je hier een vredesnaam ooit goed mee omgaan?!

Als je crush je niet ziet zitten is dat altijd rot. Maar het is nog veel erger als hij je beste vriendin wel heel erg leuk vindt. Er zijn zoveel meisjes op de wereld… Waarom moest zij het zijn?! Het is heel erg vervelend als dit het geval is, maar je kunt hem natuurlijk niet dwingen om jou leuker te vinden. Er zit niet veel anders op dan er mee om te leren gaan, maar helaas kan dat behoorlijk moeilijk zijn… Wij geven je een aantal tips. En onthoud: geen hand vol leuke jongens, maar een land vol!

1. Accepteer het
Oké, we begrijpen dat dit heel erg lastig is. Accepteren dat nou juist jouw beste vriendin zijn hart moest stelen is echt wel een big deal. Je moet accepteren dat je crush jou niet leuk genoeg vindt. Helaas kun je ook niemand dwingen om wel verliefd op je te worden, dus acceptatie is de enige oplossing. En wees eerlijk: zou je een relatie willen met iemand die er eigenlijk niet 100% achter staat? Waarschijnlijk is het antwoord nee.

2. Wees eerlijk tegen allebei
Je bent echt in de meest rottige situatie ooit terecht gekomen: er is spanning tussen je bff en jou door een jongen. Of je nou boos, teleurgesteld of verdrietig bent: deel het met je crush én je beste vriendin. Je gaat heel veel problemen uit de weg als je gewoon eerlijk bent in plaats van onduidelijke signalen geeft. Misschien kunnen ze op deze manier ook wat rekening met je houden.

3. Stel je grenzen
Waarschijnlijk wordt het echt even lastig als je ziet dat je beste vriendin er met jouw crush vandoor gaat. Ze zullen gaan daten, dingen zonder je gaan doen en op een gegeven moment misschien zelfs vragen of je wat met z’n drieën wilt doen. Als je het gevoel hebt dat dat er gewoon nog niet in zit, zeg dit dan gewoon. Ga niet mee om ze niet te kwetsen, want uiteindelijk kwets je ze harder als ze erachter komen dat je hartstikke jaloers bent. Blijf sowieso veel communiceren over hoe je je voelt. Maak je niet druk, het is begrijpelijk dat je wat tijd nodig hebt om ermee om te leren gaan.

4. Investeer tijd in jezelf
De hoogste tijd om je zelfvertrouwen een boost te geven en dingen te doen waar jij blij van wordt. Je voelt je al rot genoeg onder de situatie, dus daarom is het goed om wat afleiding te zoeken. Hoe meer je namelijk bezig bent met anderen dingen, des te minder tijd je besteedt aan jaloers zijn op je bff en je crush. Het is nou eenmaal niet anders, dus je kunt er maar beter het beste van maken. Vind een leuke hobby of ga wat vaker op stap met je andere vriendinnen. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar niet bij de pakken neer blijft zitten.

5. Omring jezelf met andere vriendinnen
Dat het even niet gaat zoals je had gehoopt is geen reden om geen lol meer te maken. Zoek je groepje vriendinnen op en vermaak je samen. Het is altijd goed om veel tijd door te brengen met goede vrienden en daarnaast vergeet je door al het gelach ook een beetje in welke situatie je terecht bent gekomen. Keep on smiling!

via GIPHY

Bronnen: seventeen.com, listontap.com, girlslife.com | Beeld: iStock