Lifestyle

5 dingen die niemand begrijpt over introverte mensen

Introversie heeft een behoorlijk negatief imago. Introverte mensen zijn niet sociaal, gesloten en hebben geen vrienden. Althans, dat is wat de meeste mensen denken bij introversie. Maar zo zit het niet. Mensen met introversie zijn niet asociaal en hebben echt wel vrienden, maar ze houden gewoon minder van sociale gelegenheden. Ze voelen zich vaak onbegrepen en dat verdient niemand. Daarom besteden wij in dit artikel aandacht aan dingen die niemand begrijpt over introverte mensen.

Je hebt introversie en extraversie. Dit zijn complete tegenpolen van elkaar. Extraverte mensen krijgen energie van andere mensen, terwijl aandacht besteden aan anderen bij introverte mensen juist energie zuigt. Een introvert persoon kan helemaal opgaan in zijn/haar eigen wereld en steekt daar dan ook graag energie in. Ze voelen zich niet snel thuis in een onbekende omgeving, in tegenstelling tot extraverte mensen.

1. Vat niet alles persoonlijk op
Als een introvert persoon niet de behoefte heeft om bij je in de buurt te zijn moet je dat niet persoonlijk opvatten. Hij/zij voelt op dat moment gewoon niet de drang om in gezelschap te zijn. Niet alleen bij jou, maar ook niet bij de rest van de wereld.

2. Een introvert wordt soms moe van sociaal contact
Dat een introvert persoon geen contact kan hebben met andere mensen is onzin. Ze zijn echt wel in staat om een gesprek met iemand te voeren. Wat wel waar is is dat ze af en toe moe worden van al dat sociale contact. Op een gegeven moment is al het nodige gewoon gezegd en is het tijd om het gesprek te beëindigen. Ze willen dan gewoon even weer tot zichzelf komen.

via GIPHY

3. Een introvert is niet meningloos omdat hij/zij niks zegt
Tijdens een discussie laat een introvert niet snel horen wat zijn/haar mening is, maar dat betekent niet dat ze er geen mening over hebben. Die hebben ze wel, maar ze voelen zich gewoon niet genoodzaakt om die mening gelijk aan de grote klok te hangen.

4. Een introvert verveelt zich niet alleen
Dat iemand weinig bij anderen in de buurt is betekent niet dat hij/zij zich snel verveelt. In tegendeel. Introverte mensen kunnen zich prima vermaken in hun eentje. Zonder gezelschap kunnen ze helemaal opgaan in hun element. Bloggen, koken, muziek luisteren, lezen: dat kan allemaal makkelijk in je eentje toch?

via GIPHY

5. Introversie is geen mentaal probleem
Veel mensen denken dat introversie te maken heeft met een mentaal probleem. Oké, laten we dit even uit de wereld helpen: dit is absoluut niet het geval. Het enige wat introverte mensen vaak hebben, is de behoefte om even alleen te zijn. En daar zijn ze grotendeels echt tevreden mee.

Extravert zijn wordt vaak genoemd als een doel voor introverte mensen, maar dat is helemaal niet zo. Het is beter om jezelf te blijven en dus af en toe wat meer op jezelf te zijn, dan je voor te doen als een ander persoon. Als een extravert persoon, dus. Ben jij een introvert? Blijf dan gewoon lekker wie je bent. Je hebt niks om je voor te schamen en je bent echt niet de enige. Ben je nog nieuwsgierig? In dit artikel staan 25 struggles die alleen introverte meiden begrijpen.

introvert asociaal introversie Bronnen: learning-mind.com, metro.co.uk, thelawofattraction.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook