Food

Oh no! De Happy Meal van McDonald’s gaat veranderen

Als kind stond je te springen om een Happy Meal, en nu nog steeds. Some things never change! 😉 Nou ja, dat is niet helemaal waar. De Happy Meal zoals je ‘m kent gaat namelijk veranderen. De volgende keer dat je het kindermenu bestelt, zijn er een paar opties niet meer beschikbaar. Wat er precies gaat veranderen in de Happy Meal en waarom, lees je in dit artikel.

Bye bye cheeseburger
Bestelde je altijd een Happy Meal met een cheeseburger? Helaas, dat kan vanaf nu niet meer. De cheeseburger wordt namelijk uit de Happy Meal gehaald. Ook is het niet meer mogelijk om Chocomel of Fristi te bestellen bij je Happy Meal. Het kindermenu van McDonald’s verandert wereldwijd doordat de fastfoodketen onder druk staat om gezondere opties aan te beiden, vooral voor kinderen. De hoeveelheid suiker, vet en zout moet flink worden teruggedrongen. Een Happy Meal mag maximaal 600 calorieën bevatten, en daarom verdwijnen de cheeseburger, Chocomel en Fristi uit het menu. 

Alsnog bestellen
Mocht je echt niet zonder de cheeseburger of de drankjes kunnen dan is het mogelijk om dit alsnog te bestellen. “Wij bieden de cheeseburger alleen niet meer actief in onze restaurantcommunicatie aan,” aldus woordvoerder Eunice Koekkoek. 

View post on Instagram
 

Beeld: iStock

Must reads 👀