Health

Met deze 5 tips word jij een betere renner

Rennen is een van de meest makkelijke manier om jouw cardio te doen. Waar je ook bent, even een blokje om kan áltijd. Ook op vakantie is het vaak lekker om een rondje te gaan rennen. Zo krijg je veel te zien van de omgeving en zo begin je goed en sportief je dag. Tussen de palmen rennen vinden wij dan ook echt geen straf. Een prima plan dus dat rennen, maar hoe zorg je ervoor dat je het goed doet? Girlscene zet een aantal dingen voor je op een rijtje, die jou tot een betere renner maken.

Op vakantie een rondje rennen is natuurlijk gewoon leuk, omdat je op deze manier de omgeving goed kan verkennen. Als je van plan bent om serieus bezig te zijn met rennen, dan moet je toch van een paar dingen af weten. Je moet je lichaam erop voorbereiden, op je eten letten en eigenlijk in het algemeen er gewoon voor zorgen dat je gezond leeft. De volgende tips maken van jou de nieuwe Dafne Schippers ;-).

Kies de juiste renschoenen
Kijk voor jezelf waar jij het beste op kunt rennen en wat het beste voor jouw voeten is. Het kan zijn dat zware sneakers lekker aan jouw voeten zitten, ook al ren je hier niet sneller door. Heel lichte sportschoenen kunnen voor jou ook een optie zijn, dit voelt alsof je niks aan je voeten hebt. Je rent er ook sneller door en misschien ook wel makkelijker. Dit is iets wat jij voor jezelf moet uitzoeken, zodat jij je comfortabel voelt tijdens het rennen. Hier is een voorbeeld van een fijne sportschoen.

Strik jouw schoenen op de beste manier
Wat heeft je schoenen strikken nu te maken met het worden van een betere renner? Jup, dat vroegen wij ons op het begin ook af. Het is geen fabel, er bestaan veel technieken om jouw schoenen beter aan jouw voeten te laten voelen. Zoek dus de beste striktechniek op voor jouw voeten, zo ren je misschien nog een extra rondje.

Drink voldoende water
Voldoende water drinken is ook een manier om ervoor te zorgen dat je een goede run hebt. Zodra je niet genoeg drinkt zowel voor als tijdens het rennen, kan het ervoor zorgen dat je eerder moet stoppen. Je hebt voor jezelf een doel gesteld en dit wil je ook behalen. Drink dus voldoende water om goed gehydrateerd te blijven en om kramp te voorkomen. Naast voldoende drinken is het ook goed om gezonde vetten te eten. Zo sterkt je lichaam goed aan en kun jij weer een paar kilometer vooruit.

Neem voldoende slaap
Slaap is erg belangrijk. Je voelt je een stuk beter als je een nacht van acht uur slaap hebt gehad, dan bij een nacht van maar zes uur. Dit scheelt maar twee uurtjes, maar die twee uurtjes zijn van groot belang bij het herstellen van je spieren. We know, dit klinkt allemaal heel serieus. Maar slaap is nu eenmaal erg belangrijk en vooral als je een betere renner wilt worden. In je diepe slaap komt er een groeihormoon vrij, deze zorgt voor het repareren en opbouwen van weefsels in je lichaam. Dus stop in het vervolg een aflevering eerder met Netflix en neem voldoende slaap ;-).

Maak een playlist voor het rennen
Dit heeft niet veel te maken met het beter rennen, maar wel met het volhouden ervan. Door een playlist op bijvoorbeeld Spotify te maken, motiveert het je tijdens het rennen. Zet er dus vooral muziek in waar je een kick van krijgt. De playlist moet lekker voelen tijdens het rennen, dan gaat het ook allemaal net even wat makkelijker. Dus oortjes in en go with the flow.

Sla niet door, want té veel sporten is ook niet goed. Waarom, dat lees je in dit artikel.

Bron: Self, Lifehacker, Popsugar, Runnersweb | Beeld: iStock

 

Lees ook: Complete your look met deze coole Protest kortingscode

Must reads 👀