Review: Weleda citrus bodylotion

Beauty door Redactie

Hier dan mijn eerste review in het kader van My Style! Voor deze review kocht ik, Renee, de Weleda citrus bodylotion bij 'De Tuinen'. Dit was eigenlijk de eerste keer dat ik daar iets kocht. Ze hebben heel veel leuke verzorgingsproducten en ook veel daarvan is biologisch.

Bij het kopen van de Weleda bodylotion werd er gevraagd of het een cadeautje was, waarop ik ‘ja’ antwoordde. Gewoon omdat ik het leuk vind om cadeautjes uit te pakken!

weleda

Weleda biologische bodylotions
Via internet kwam ik op de site van Weleda, die vier nieuwe biologische bodylotions introduceerde. Vier bodylotions op basis van granaatappel, wilde roos, duindoorn en citroen. De granaatappel om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen, de wilde roos om de elasticiteit van de huid te behouden, duindoorn om de droge huid te verzorgen en citrus om de huid te verkoelen en te hydrateren.

Ik heb voor de citrus bodylotion gekozen, omdat het verkoelende en verfrissende effect mij fijn leek voor na een warme douche. Ook verwachtte ik dat de geur van deze bodylotion het lekkerst zou zijn.

weleda

Groen?
De producten van Weleda bestaan uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten en worden zoveel mogelijk verkregen via biologische/ biodynamische teelt of via gecertificeerde wildpluk. Daarom koos Weleda voor het NATRUE keurmerk. Met het NATRUE keurmerk krijg je de garantie dat het product uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevat en volledig vrij is van synthetische stoffen.

De citrusolie in de bodylotion komt uit Sicilië. De zongerijpte citroenen worden daar met de hand geplukt en de essentiële olie wordt door koude persing uit de schil geëxtraheerd. Weleda bodylotions worden klimaatneutraal geproduceerd, dus de CO2-uitstoot wordt bij het productieproces zo laag mogelijk gehouden. Verder zijn de lotions verpakt in recyclebaar plastic met vacuüm doseerpomp. 

weleda

En wat vond ik er zelf van?
Na het uitpakken van het ‘cadeautje’ kwam ik bij het doosje waar het bodylotionflesje in zat. Een frisse, simpele verpakking. Ik vond het bij het product passen. Het flesje vond ik dan weer wat oubollig, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders.

weleda

Na het douchen en het scheren van mijn benen heb ik het gebruikt. Dat doe ik altijd, want dan voelen mijn benen altijd zo lekker zacht aan. Met het pompen op mijn handen kwam er al veel geur vrij en wat rook het lekker! Een hele lekkere frisse citrusgeur. Het was heel smeerbaar en makkelijk verdeeld. Daar was ik dus heel tevreden over. Maar ik vond het op mijn geschoren benen een beetje prikken en mijn huid voelde niet zachter. Ik zou hem dus niet nog een keer kopen.

Waar te kopen?
Ik heb het bij verschillende websites op internet gevonden, maar ik kwam het goedkoopst uit bij 'De Tuinen'. Hier kostte de bodylotion €11,80.

weleda

Ga jij dit item ook proberen?

Door: Bente