Lifestyle

13 redenen waarom je niet zonder je moeder kan

We zijn het niet altijd (lees: nooit) eens met onze moeders. Toch kunnen we niet zonder ze. Want wie anders dan je moedertje haalt je 's nachts op van het station, strijkt je stapels wasgoed, kookt je favoriete maaltje of zorgt voor je wanneer je ziek bent? In dit artikel zetten we nog meer redenen onder elkaar waarom jouw moeder de beste is.

Moeders en dochters
De relatie tussen jou en je moeder is alles behalve saai... Zo kunnen jullie het ene moment elkaar uitschelden voor van alles en nog wat, terwijl jullie een half uur later samen knuffelend op de bank liggen. Herkenbaar? ;-) De relatie tussen moeders en dochters is vaak complex en komt in allerlei verschillende vormen, kleuren en maten. Ruzie maken hoort er ook bij, maar toch is er niemand liever dan onze moeder. Wij zetten 13 redenen onder elkaar waarom we niet zonder onze mama kunnen.

#1. Jouw moeder is de slimste persoon op aarde en weet letterlijk álles. Hoe laat je broertje thuis komt van hockey, hoe je het snelste bij de bus komt, waar je sleutels zijn; het lijkt wel alsof ze de antwoorden op elke vraag paraat heeft staan.

#2. Aan één blik heeft ze al genoeg, want jouw moeder kent jou door en door. Ze ziet het daarom ook meteen als je liegt waar je tijdens gym was... Oeps!

#3. Alles wat jij nu meemaakt heeft zij al een keer meegemaakt. Er is dan ook niemand beter in het geven van advies dan je moeder. She just get's you.

#4. Wil je écht weten of die nieuwe broek je dik maakt? Vraag het dan aan je moeder! Die is namelijk altijd mega eerlijk. Super fijn met winkelen, want zo doe jij nooit miskopen. Mommy knows best.

#5. Trouble in Paradise? Als je even een dipje hebt of in de problemen zit is er altijd je moeder waar je terecht kan. Ze luistert naar je en geeft je (gevraagd of niet) advies.

liefde moeder#6. Jij bent haar oogappel en kan nooit iets fout doen, zo trots als een pauw is ze op jou. Het begon allemaal toen je als kind wat strepen op papier kraste en het is nooit meer weggegaan. 

#7. Hoe erg het ook lijkt, je moeder weet je altijd weer op te vrolijken. Na een gesprekje met je moeder kan jij de hele wereld aan. Zelfs toen One Direction uit elkaar ging wist jouw moeder nog een glimlach op je gezicht te toveren. 

#8. Terwijl jij ziek in bed ligt te zweten van de koorts, zorgt je moeder ervoor dat je lekker verwend wordt met verse soep en limonade. Thanks mom!

#9. Ruzie met je bestie? Wie zijn schuld het ook is, jouw moeder kiest altijd jouw kant. Ook als je stiekem wél de schuldige bent. Shhttt!

#10. Je mag non-stop haar spullen lenen (a.k.a jatten). Zelfs dat ene nieuwe blauwe topje die ze zelf nog niet eens gedragen heeft. Als dat geen moederliefde is.

#11. Als ze boodschappen gaat doen neemt ze altijd jouw favoriete smaak drop en chips mee, je hoeft er niet eens om te vragen. Jouw moeder begrijpt dat een Netflix avondje niet compleet is zonder Cheese & Onion chips. ;-)

#12. Ze kan nooit lang boos op je blijven. Ook al heb je net super gemeen tegen haar gedaan, ze blijft van je houden. En jij van haar.

#13. Misschien wel de belangrijkste reden: zonder haar (en je vader) was jij hier nu niet. Je moeder heeft je voor negen maanden lang gedragen en ook daarna heeft ze altijd voor je gezorgd. En dat allemaal omdat ze van je houdt. Moeders zijn de beste. <3 Klik hier voor leuke activiteiten die je samen met je moeder kan doen.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook