Lifestyle

DIY: Memory jar voor al jouw zomerse herinneringen

Wil jij herinneringen koesteren? Dan is een zelfgemaakte memory jar echt iets voor jou! Schrijf herinneringen op een blaadje en stop ze dan in de memory jar. Doe dit bijvoorbeeld zes maanden, een jaar of misschien nog langer. In dit geval kiezen we ervoor om het voor de zomerperiode te doen. Lees de herinneringen niet tussendoor, maar probeer dit tot het einde van jouw vastgestelde periode te bewaren. Zo heb je een feel good momentje van alle leuke dingen die je afgelopen zomer hebt meegemaakt.

Stap 1
Zoek een geschikte pot uit voor jouw memory jar. Zorg ervoor dat deze groot genoeg is voor al jouw zomerse herinneringen. Het is wel handig als deze pot doorzichtig is, dus van glas. Zo kun je al jouw gemaakte herinneringen in de pot zien zitten.

Stap 2
Versier de pot met touw, lintjes of stickers. Je kunt ‘m helemaal eigen maken door jou eigen versiersels toe te voegen. Het is leuk om touw of lint om de rand heen te binden, maar ook een stickertje op de zijkant ziet al snel erg leuk uit.

Stap 3
Zorg dat je bij bijvoorbeeld Xenos labels haalt. Van die papieren cadeau-labels die je ook aan je kerst cadeautjes vastbindt. Ook hier kun je je eigen creativiteit erop los laten gaan. niks is te gek en je kunt helemaal zelf bepalen wat je op het label schrijft. Je kunt voor verschillende titels kiezen, een paar voorbeelden zijn:

  • Happy memories
  • My favourite summer
  • About last summer

Watch on YouTube

Stap 4
Zorg dat je een leuk memo-blokje in huis haalt. Hier ga je al jouw mooiste, leukste en dierbaarste herinneringen opschrijven. Het is leuk om een memoblok te kiezen met verschillende kleurtjes, een patroontje of je houdt het gewoon bij wit. Het is de bedoeling dat op het memoblaadje je herinnering schrijft en deze dubbelvouwt, zo klein totdat hij netjes in de pot past.
TIP: vergeet de datum niet op je blaadje te zetten!

Stap 5
Vergeet jouw mooiste herinneringen niet op te schrijven en voor je het weet zit jouw eigen summer memory jar bomvol leuke, grappige en vooral liefdevolle herinneringen. Zó leuk om terug te lezen na een hele zomer herinneringen sparen. Op deze manier zorg je ervoor dat je niets vergeet van jouw zomer!

Beeld: iStock

Must reads 👀