Beauty

Bescherm je Rapunzel-lokken met deze geniale tips

Dat je haar dunner wordt is niet echt een pretje. Het zit (helaas) in ons DNA dat naarmate we ouder worden ons oh zo dierbare haar steeds dunner wordt. Niet alleen jongens hebben hier dus last van, maar ook wij meiden moeten eraan geloven. Om hierop voorbereid te zijn, hebben we voor jullie 5 tips op een rij gezet voor een volle bos haar. 

Hoe komt dit?
Het zit dus in ons DNA (thanks pap en mam) dat ons haar dunner wordt naarmate we ouder worden, daar valt dus jammer genoeg helemaal niks aan te veranderen. Het heeft te maken met een traag proces van kleine krimpende haar zakjes, deze produceren zwakkere lokken haar. Deze zwakkere lokken zijn hierdoor ook niet in staat om volledig “uit te groeien”. Naast het feit dat het dunner worden van ons haar genetisch bepaald kan zijn, zijn er ook een aantal andere redenen voor het dunner worden van ons haar. Zo kunnen een teveel aan vitamine A, gebrek aan eiwit en het overbelasten van je haar er ook voor zorgen dat jouw volle haardosje niet meer zo vol zal zijn.

Wat kun je ertegen doen?
Onze grootste angst is natuurlijk om onze lokken vaarwel te zeggen, gelukkig voor ons zijn er een aantal manieren om deze nachtmerrie te voorkomen.

1.     Omarm je eigen natuurlijke textuur
Het doet niet veel goeds om altijd in de weer te zijn met de stijl- of krultang. Door te vaak tegen jouw natuurlijke roots in te gaan, heb je kans dat het haar alleen maar meer beschadigt. Als je jouw haar dan toch kaarsrecht à la Kim Kardashian wilt krijgen, gebruik dan de juiste verzorging. But remember, gebruik de tangen met mate ;-).

2.     Let op je eetpatroon
Het is belangrijk om goed op je eetpatroon te letten als je denkt dat je haar dunner aan het worden is. Voeding kan een grote invloed hebben op ons haar, een tekort aan vitamine D kan er namelijk al voor zorgen dat onze Rapunzel-lokken uitvallen. En dat willen we niet!
Maak een afspraak bij de huisarts om bloed te laten prikken, op deze manier kom jij er snel achter aan welke vitamines jij een tekort hebt. Als dit eenmaal duidelijk is kun je meteen aan de slag met het inslaan van groenten en fruit!  

3.     Niet te veel stressen
Stress is erg slecht voor je haar. Te veel stress zorgt ervoor dat de adrenaline in je lichaam stijgt. Wanneer de adrenaline bij de talgklieren in je hoofdhuid belandt, wordt er melkzuur aangemaakt. Melkzuur kan de haarwortels aantasten en dat zorgt er weer voor dat de haargroei verminderd wordt. Dus ladies, denk aan jullie stressgehalte en take a breath!

4.     Eén woord: ZON
Ja meiden, het is niets minder dan zonlicht wat ervoor zorgt dat onze haren mooi vol en gezond blijven. Door het zonlicht is ons lichaam in staat om voldoende vitamine D aan te maken. Vitamine D is vanaf nu ons favoriete vitamientje, het zorgt namelijk voor een snellere haargroei. Snel een zonvakantie boeken dus!

5.     Exfoliëren
Als alle natuurlijke oplossingen niet in jouw straatje passen, kun je het ook op deze manier aanpakken. Het exfoliëren van je haar, oftewel het verwijderen van dode huidcellen en de groei van nieuwe haarzakjes ervoor terugkrijgen. Hiermee ga je een hormoon tegen dat haarverlies stimuleert. Dit doe je eens in de zoveel tijd met een scalp scrub of -shampoo. Er zijn verschillende merken die dit soort producten verkopen in binnen en buitenland. Dit product is er eentje van.

Dus ladies om onze dierbare lokken te beschermen, houd de bovenstaande tips in je achterhoofd. 

Beeld: iStock