Beauty

Deze kapsels kunnen in 2018 echt niet meer

Trends komen en gaan, net zoals bij kapsels. Ook het afgelopen jaar hebben we een heleboel verschillende trends voorbij zien komen. Zo zagen we onder andere heel veel verschillende kleuren, glitters en vlechten. Toch zijn er een aantal trends en kapsels die wij het aankomende jaar écht niet meer willen zien. Out with the old and in with the new… 

Kapsels 2018
Natuurlijk hebben we helemaal niet per se trends nodig om ons te vertellen hoe onze kapsels eruit moeten zien in 2018. Wel kunnen trends je een flinke dosis inspiratie geven. Toch zijn niet alle trends blijvertjes. De volgende kapsels kunnen bijvoorbeeld écht niet meer in 2018:

#1 Glitters
Super tof om glitters bij je roots aan te bengen. Maar de vrolijke, chunky glitters zijn een absolute nachtmerrie om uit je haar te krijgen. Echt praktisch zijn deze kapsels ook niet. We geven toe; het is mega Pinterest-waardig, maar wie wil er nu boodschappen doen met grote stukken glitter in haar lokken? Thanks, but no thanks. Deze kapsels laten we achter in 2017. 

View post on Instagram
 

#2 Kleuren
De gekte begon toen L’Oréal kwam met Colorista, een tijdelijke kleuring voor je haar. De collectie van L’Oréal beataat uit verf en spraybussen met alle kleuren van de regenboog. Iedereen ging massaal aan de slag om hun kapsels roze, groen, blauw of paars te verven. Super tof, maar nu hebben we al die kleuren wel gezien. In 2018 willen we weer normale kleuren en kapsels zien. 

View post on Instagram
 

#3 Warmte
Ook zagen we het afgelopen jaar kapsels met speciale verf die veranderde van kleur wanneer hij in aanraking kwam met hitte. Ook daar zijn we nu helemaal klaar mee, been there done that. Breng ons nieuwe kapsels.

View post on Instagram
 

#4 Vlechten
Vlechten waren overal in 2017. Vooral boxer braid kapsels waren mega populair. Vlechten zijn de perfecte manier om je haar stylish en comfortabel te dragen. Toch kunnen we de boxer braid niet meer zien en zijn we toe aan wat nieuwe kapsels. Gelukkig zien we dit jaar steeds minder vlechten zodat er plek is voor andere populaire kapsels.

View post on Instagram
 

#5 Bandeau
Het leek wel alsof iedereen een bandeau had deze zomer. Nog steeds zijn bandeaus super tof, maar eigenlijk zijn we stiekem wel een beetje klaar met kapsels met bandeaus. Hopelijk zien we deze zomer een andere trend en andere kapsels voorbij komen.

View post on Instagram
 

#6 Knotjes
Al een aantal jaar zijn we allemaal massaal in de ban van knotjes. Vooral de variant waarbij de helft van de haren los hangt is favoriet. Super handig natuurlijk, want zo zit je haar niet in de weg én heb je geen last van een zware knot. Toch hebben we deze kapsels wel gezien en kiezen we liever voor een iets creatiever kapsel. Ga bijvoorbeeld voor een invlecht in plaats van een knotje, of steek het op.

View post on Instagram
 

#7 Wet look
Super cool je haar strak naar achter met een flinke dosis haargel, maar niet echt iets voor every day… Misschien als je Kim Kardashian bent, maar voor de rest van de wereld is het lastig om kapsels zoals deze te rocken naar school, stage of werk.

View post on Instagram
 

#8 Scrunchies
Leuk als je vijf jaar oud bent, maar in 2018 willen we kapsels met scrunchies echt niet meer zien. Bye bye scrunchies, tot nooit meer ziens.

View post on Instagram
 

Ben jij zelf nog helemaal niet klaar met deze trends? No worries, draag gewoon wat jij leuk vindt. Uiteindelijk gaat het er namelijk allemaal om dat jij blij bent met je hairdo. Of het nu wel of geen trend meer is.

Beeld: iStock

Must reads 👀