Beauty

9 manieren om Psoriasis aan te pakken (en weg te houden)

Misschien is het een ‘ver van je bed show’, maar er zijn een hoop meiden die kampen met de huidaandoening Psoriasis. Hoor jij bij de meiden die wél last hebben van Psoriasis? Dan ben je waarschijnljk helemaal klaar met die huidschilfers en lelijke plekken. Het ziet er op zijn zachtst gezegd niet smakelijk uit en daarom moét het verdwijnen. Girlscene heeft negen manieren voor je waarmee je Psoriasis aanpakt (en zorgt dat het niet meer terugkomt).

1. Zonnebank
Een lekker kleurtje is altijd mooi meegenomen, maar wist je dat de zonnebank ook helpt tegen Psoriasis? Een vitamine D tekort zorgt ervoor dat de Psoriasis zich ontwikkelt. Helaas is er in ons koude landje weinig zon te bekennen, daarom is de zonnebank de enige manier om aan die vitamine D te komen.

2. Uierzalf of Vaseline
Dit is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij een droge huid. Dit kost even tijd, maar uiteindelijk werkt het. Laat de zalf een uurtje op de plekken zitten totdat de schilfers week worden. Hierna voelt de huid een stuk beter.

3. Salicylzuur
Watte? Ja, je leest het goed… Salicylzuur vormt een beschermlaagje op de huid, hierdoor kan er weer genoeg vocht in de huid trekken. Salicylzuur zit verwerkt in verschillende huidcrèmes, zoals deze.
4. Ureum
Een droge huid wordt veroorzaakt door een tekort aan Ureum, dit is de stof die vocht in de huid vasthoudt. Breng een crème met Ureum aan op de droge plekken, hierdoor houdt de huid weer vocht vast. Een goede crème is de Eucerin Urea Repair.

5. Tea tree olie
Als je het op een natuurlijke manier wilt oplossen is tea tree olie de uitkomst. Tea tree olie bevat natuurlijke ingrediënten die ontstekingen en huidproblemen tegen gaan. Daarnaast is de olie lekker vettig, dit verzorgt de droge plekken.

6. Aloë vera
Aloë vera heeft ontstekingsremmende eigenschappen en doet veel goeds voor de huid. Aloë vera is ook nog eens heel verzorgend, dat is mooi meegenomen. Producten met aloë vera zijn tegenwoordig overal te vinden, deze is erg goed.

7. Eet minder snelle suikers
Dat suiker niet goed voor je is, is algemeen bekend. Toch is het eten van snelle suikers nog slechter voor je als je last hebt van Psoriasis. De snelle suikers zorgen voor onderhuidse ontstekingen en huidaandoening, zoals Psoriasis. Heb je zoete trek? Kies dan voor een appeltjes in plaats van snoep…

8. Relax een beetje
Veel stress zorgt ervoor dat de huid opgefokt raakt, met Psoriasis als gevolg. Neem lekker wat tijd voor jezelf en probeer je hoofd rustig te houden. Stress uit zich op allerlei manieren, helaas ook in de vorm van die vervelende huidschilfers.

9. Drink minder
Doe rustiger aan met de drank. Probeer zo min mogelijk alcohol te drinken (als je oud genoeg bent natuurlijk), alcohol heeft namelijk een dehydraterende werking. Die nadorst heb je omdat alcohol uitdroogt, net als dat het de huid uitdroogt. Uitdroging is het laatste wat je kunt gebruiken als je last hebt van Psoriasis. Ruil dat shotje dus maar in voor een glas Spa blauw 😉

Bron: optimalegezondheid.com, thuisarts.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀