Beauty

5 effectieve manieren om van je snor af te komen

Sommige meiden zijn gezegend met dunne en blonde babyhaartjes boven hun lip, maar bij sommige meiden zijn de haren duidelijk te zien. Ben jij een van die meiden? Dan ben je altijd bezig met het weghalen van die verdomde snor. Eerlijk is eerlijk: een snor is écht niet charmant, en daarom doe jij er alles aan om deze te verwijderen. Wij hebben vijf effectieve manieren voor je op een rijtje gezet waardoor jij van je snor afkomt.

Je mag het onzin vinden en de haren lekker laten staan. Maar wij begrijpen goed dat jij liever niet rondloopt met donkere snorharen. Helaas hebben veel meisjes hier last van. Girlscene heeft vijf manieren om die snor te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

✰ Epileren
Heb je last van een paar haartjes hier en daar? Dan is epileren de juiste manier voor jou. Pak je pincet erbij en trek de donkere haartjes eruit. Het is lastiger om de lichte haartjes te spotten als je deze er ook uit wilt trekken. Breng wat mascara aan op de haartjes en ze zijn ineens zichtbaar, super handig! Omdat je met epileren het hele haarzakje verwijdert blijven de haartjes lang weg.

✰ Waxen
Waxen is een stuk eenvoudiger dan epileren, in een strip zijn (bijna) alle haren weg. Er zijn speciale waxstrips voor het gezicht waarmee je jouw snor in één klap weghaalt. Het nadeel is dat de haartjes wat langer moeten zijn, omdat korte haartjes niet aan de strip kleven. De huid blijft een tijdje rood na het waxen, dus zorg dat je nergens meer heen hoeft. Ook bij het waxen verwijder je het haarzakje, je bent daarom best een tijdje van je snor af.
✰ Bleken
Geen zin in pijnlijke ontharing? Dan bleek je de haartjes gewoon. De haartjes vallen hierdoor niet op en jij hoeft geen pijn te lijden. Je koopt een ontkleuringscrème gewoon bij Douglas. Het is eigenlijk hetzelfde als je haar blonderen, maar dan met je snor. Lees goed de gebruiksaanwijzing, want bleken is niet zonder gevaar. Als je het bleeksel te lang op de huid laat zitten kan het schadelijk zijn, pas hiermee op.

✰ Ontharingsveer
Je kent ze wel: van die ijzeren veertjes met twee handvaatjes aan de uiteindes. Je beweegt deze over de snorharen en daardoor trek je ze eruit. Je kunt deze dingen bijna overal kopen en ze kosten amper wat. De haarzakjes worden meegetrokken, daarom blijven de haren lang weg. Je bestelt een ontharingsveertje hier, voor slechts zeven euro.

✰ Laseren
Laseren is een duur grapje, maar je bent dan wel voor altijd van de haren af. Nooit meer ontharen en nooit meer stressen om die snor… Tijdens het laseren worden de haarzakjes permanent verwijderd, als je dit lang genoeg volhoudt groeit het haar nooit meer terug. Je hebt ongeveer zes tot tien behandelingen nodig en het kost rond de vijftig euro per behandeling. Het kost wat, maar daarna ga je snorloos door het leven.

Beeld: iStock

Must reads 👀