Beauty

Review: Auw! Harsen

52

Oke.. I know, het is even pijnlijk, maar voor mij wel echt een uitvinding: harsen! In een handomdraai ben jij af van de ongewenste haartjes. En om jullie te laten zien dat thuis harsen ook heel gemakkelijk is, review ik -Vera- vandaag de Moom biologische suikerwax voor je gezicht.

hars

Scheren en epileren kunnen we denk ik allemaal wel, harsen is misschien wat lastiger. Toen mijn moeder de opleiding tot schoonheidsspecialiste deed, moest ik als enige dochter natuurlijk altijd als testpersoon dienen. De massages vond ik helemaal niet erg, maar het harsen was toch uhhhh echt iets minder prettig. Toen ik erachter kwam dat de haartjes echt een maand lang wegbleven, ik geen last had van stoppels of bultjes en het een stuk minder pijn deed wanneer ik het bij hield, heb ik besloten al mijn scheermesjes uit de badkamer te verbannen.

hars

Epileren en harsen zorgt ervoor dat de haartjes met wortel en al uit het haarzakje getrokken worden. Het duurt dus een stuk langer voordat het haartje weer aangegroeid is, wat met scheren absoluut niet het geval is. Want echt na een dag zijn er soms al weer stoppeltjes te zien of heb je last van bultjes. Daarnaast komt het haar wat je harst, in ieder geval bij mij, veel minder en een stuk lichter terug. Het haar op mijn benen komt gewoon bijna niet meer terug, hell yeah!!

hars

De biologische suikerwax van Moom is gemaakt van biologische suiker. Biologische suiker heeft een grote kleefkracht, wat het dus geschikt maakt om als hars te gebruiken. Ook bevat de hars lavendel en kamille. Deze ingrediënten staan bekend om hun verzachtende en helende werking. Citroensap is een antiseptische huidversterker.

hars

Vroeger kocht ik van Veet wel eens van die harsstripjes die ik dan zonder ontsmetten op mijn huid plantte, eraf trok zonder mijn huid te spannen, daardoor mijn hele huid kapot trok en nog geen haartje meenam omdat ik de verkeerde kant op harste. Nu zullen er vast veel meer zijn die niet precies weten hoe je nu moet harsen, daarom leg ik het jullie uit! Het enige dat je nodig hebt is alcohol, de hars, spatels, strips, watjes en eventueel Aloë Vera.

hars

Stap 1: Ontsmet de huid zodat alle bacteriën van je huid af zijn. Door harsen maak je allemaal kleine wondjes die kunnen gaan ontsteken als je de huid niet van te voren ontsmet hebt. Er zijn verschillende manieren om je huid te ontsmetten, maar ik gebruik altijd alcohol. 70% alcohol is gewoon te koop bij Kruidvat of Etos en is helemaal niet duur.

hars

Stap 2: Op de verpakking staat dat je de hars het beste 10 seconden in de magnetron kunt zetten. De eerste 10 seconden was de hars nog niet warm genoeg, dus heb ik het nog een keer 10 seconden in de magnetron gezet. Smeer voor het harsen altijd eerst de hars even een klein beetje op de binnenkant van je pols om de temperatuur te controleren. Anders smeer je misschien een gloeiend hete hars op je gezicht en dat doet pijn!!

hars

Stap 3: Ga nu heel dicht op de spiegel hangen en kijk welke kant de haartjes opgroeien. Dit zorgt ervoor dat je de hars in de goede richting aan kunt brengen. Je kunt deze hars natuurlijk ook gebruiken voor je wenkbrauwen of tussen je wenkbrauwen, maar ik laat het jullie zien bij de haartjes boven mijn lip.

Stap 4: Breng nu de hars aan met de richting van de haargroei mee. Dus groeien je haartjes naar onder, breng de hars van boven naar onder aan.

hars

Stap 5: Wrijf nu de strip goed op je huid. Zorg dat je de strip eraf trekt tegen de haarrichting in, dus de andere kant op dan je de hars gesmeerd hebt. Laat nog wel een klein stukje van de strip over waar je aan kunt trekken. Deze strips hebben al een klein vouwrandje, dus dat is makkelijk!

hars

Stap 6: Span nu je huid. Hierdoor doet harsen een stuk minder pijn en trek je ook niet zo snel de huid kapot. Nu even doorbijten en in een keer trekken. Ik weet het, dat is lastig! Het liefst wil je heel voorzichtig doen, maar denk maar aan een pleister. Die kun je ook het beste in een ruk eraf trekken.

hars

Stap 7: Eventuele restjes kunnen verwijderd worden met een doekje gedrenkt in warm water. De huid hoeft na de behandeling eigenlijk niet extra verzorgd te worden. Dat komt door alle verzorgende ingrediënten in de suikerwax. Ik vind het toch altijd wel fijn om wat verkoelends op mijn gezicht te smeren na het harsen. Hiervoor kun je Aloë Vera gel gebruiken, dat verzachtend werkt.

hars

Mijn conclusie: Het harsen van bovenlip hoeft nooit veel pijn te doen, als je de strip maar goed aanwrijft en je huid goed spant. Ik heb heel wat hars geprobeerd en dus ook de Veet strips voor je gezicht, maar ik vind deze hars echt veel fijner! Het brengt erg makkelijk aan en voor beginnende harsers zeker een goede hars! Er blijven bijna geen haartjes zitten en als ze blijven zitten kun je er makkelijk nog een keer overheen gaan. Daarnaast is suikerwax dus heel makkelijk met water te verwijderen. Hars blijft altijd zo aan je vingers plakken, terwijl je dit gewoon afspoelt en je vingers niet meer plakken! De strips kunnen gewoon uitgewassen worden en als je spatels te vies geworden zijn kun je ook gewoon ijsjes eten en de stokjes daarvan bewaren! De suikerwax van Moom is hier te koop voor €12,95 en bevat 6 strips en twee spatels. Het is een mini-verpakking van 45 gram hars, maar hier doe je echt heel erg lang mee!

Harsen jullie wel eens?

Bron foto haar anatomie

Door: Vera

LOVE dit artikel
43 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

52 reacties

 • 3 jaar geleden fleurdk

  Super artikel, eindelijk eens iets duidelijks. Ik gebruik perle bleue creme na scheren

 • 3 jaar geleden Delena

  @ashleybeauty Hier zit geen leeftijd aan vast, net zoals je eerste kus, de een zoent al voor het eerst als hij/zij 11 is de ander pas wanneer hij/zij 17 is

 • 3 jaar geleden Madina

  .

 • 3 jaar geleden nienkeexily

  READ THIS YOU WILL BE KISSED ON THE NEAREST FRIDAY BY THE LOVE OF YOUR LIFE. NOW YOU'VE STARTED READING THIS, DON'T STOP. THIS IS FREAKY.

  1) say ur name 10 times

  2) say ur mums name 5 times

  3) say ur crush name 3 times

  4) PASTE THIS TO FOUR OTHER COMMENTS IN 143 MINUTES. WHEN YOUR DONE PRESS F6 AND YOUR CRUSH NAME WILL APPEAR IN BIG LETTERS ON THE SCREEN. THIS IS SO FREAKY BECAUSE IT ACTUALLY WORKS

 • 3 jaar geleden LifeAsFiep

  READ THIS YOU WILL BE KISSED ON THE NEAREST FRIDAY BY THE LOVE OF YOUR LIFE. NOW YOU'VE STARTED READING THIS, DON'T STOP. THIS IS FREAKY.

  1) say ur name 10 times

  2) say ur mums name 5 times

  3) say ur crush name 3 times

  4) PASTE THIS TO FOUR OTHER COMMENTS IN 143 MINUTES. WHEN YOUR DONE PRESS F6 AND YOUR CRUSH NAME WILL APPEAR IN BIG LETTERS ON THE SCREEN. THIS IS SO FREAKY BECAUSE IT ACTUALLY WORKS

 • 3 jaar geleden sneaker64

  @nena ik heb precies hetzelfde en word er helemaal gek van. Heb echt al alles geprobeerd. Ik denk dat ik het maar moet accepteren 😁😞

 • 3 jaar geleden Danique

  @ashleybeauty ik deed het toen ik in de eerste klas zat , ik heb donkere haartjes dus ja je ziet het snel ik zou gewoon beginnen wanneer je echt iets hebt van Oke nu ga ik het doen ik ben er klaar mee (dat had ik)

 • 4 jaar geleden ashleybeauty

  hoe oud moet je zijn als je je bovenlip wilt harsen? ik ben zelf 12 en heb behoorlijk last van haartjes op mijn boven lip

 • 4 jaar geleden Jetske van Velsen

  hey,

  Wij doen ons profielwerkstuk over cosmetica, hiervoor hebben wij een enquete gemaakt en wij zouden het heel fijn vinden als mensen deze zouden invullen.

  http://www.survio.com/survey/d/S7S8P6S3W8X6D4C1M

  Alvast bedankt xx

 • 5 jaar geleden Eveline Anna

  Ja, gewoon in water opwarmen werkt net zo goed.

 • 5 jaar geleden Cupcakejex

  Ik deed het altijd met epileerapparaat, maar dat vond ik echt te pijn doen, daarom hars ik nu, veel beter en als je het vaker doet wen je er aan en doet het bijna geen pijn meer

 • 5 jaar geleden Kaat Monsieur

  Kan je ook makkelijk zelf maken

  :> Veel goedkoper

 • 5 jaar geleden AlwaysIDL

  Misschien een beetje een rare vraag, maar kun je die alcohol (voor ontsmetten) gewoon kopen? Moet je dan niet 16 zijn?

  xxx

 • 6 jaar geleden Sanne

  Super artikel, eindelijk eens iets duidelijks.

  xoxo

  www.sannejorna.com

 • 6 jaar geleden xjessiiii

  Ik laat altijd mijn wenkbrauwen harsen, zo goed als pijnloos, verder heb ik nooit benen of oksels en dergelijke laten harsen.

 • 6 jaar geleden Dobrevlover❤️

  Oh en me armen doe ik ook met wax

 • 6 jaar geleden Dobrevlover❤️

  je kan suikerwax ook gwn zelf maken... Gwn op youtube zoeken. Daar vindt je hoe je het moet doen. Dit helpt mij ook echt heel erg. De suikerwax gebruik ik op me benen. Me oksels scheer ik. Me wenkbrauwen epileer ik of laat ik epileren. Me 'snor' doe ik meet zo een touwtje (ook van youtube)

 • 6 jaar geleden MISSBeautyNL

  Ik hars nooit,ik hou het bij epileren en scheren.

  Gewoon simpel weg omdat ik het niet durf xD

 • 6 jaar geleden sanne

  kan je ook wax gebruiken voor je oksels

 • 6 jaar geleden sanne

  is het ook genoeg voor je benen te ontharsen allebei met een potje

 • 6 jaar geleden xXMainiacxX

  neveeeer nooit scheren vind ik meer dan genoeg wie doet nou zoiets pijnlijks?

 • 6 jaar geleden Happiness.

  Ik heb geen snor, dus hars altijd mijn benen..

 • 6 jaar geleden NEZ

  Ik vind harsen best wel pijn doen, maar dat komt denk ik omdat ik een best gevoelige huid heb. Maar het geeft wel mooi resultaat, en je hebt er wel een paar weken voordeel me, en ik probeer dan ook zo min mogelijk te scheren. Handig artikel

 • 6 jaar geleden veralove

  @nena je kan ze ook altijd nog licht blonderen!

 • 6 jaar geleden Lisaa

  ik hars mijn benen altijd , en inplaats van mn wenkbrauwen te laten epileren, laat ik ze ook harsen.

  'k ga ook 'ns die suilerhars proberen :$ x

 • 6 jaar geleden Hadunska

  Kan deze ook op je benen gebruikt worden?

 • 6 jaar geleden Yesmienaa

  @Nena , wat je ook kan doen is naar de dokter gaan, hij kan je een verwijsbrief geven voor een laserbehandeling. Dit werd vroeger vergoed door de verzekering, maar nu moetj e zelf ook een beetje meebetalen . Ik heb namelijk hetzelfde gedaan voor mijn gezicht . Maar ik vind dat je je niet hoeft te schamen je bent niet de enige met zo'n probleem

 • 6 jaar geleden Mirjan Propsma

  Nice mn snor is weg

 • 6 jaar geleden Mirjan Propsma

  Hm! Ga het proberen

 • 6 jaar geleden xojannekexo

  Het is niet meer op voorraad . Iemand enig idee wanneer ze het weer hebben?

 • 6 jaar geleden eveline

  harsen is echt heel fijn hoor

 • 6 jaar geleden surfwaves

  @Nena dat heb ik ook. Scheren is iets wat je echt niet moet doen, daardoor krijg je juist nog zwartere en nog dikkere haartjes. Harsen etc dus ook niet. De haartjes komen er alleen maar dichter op terug. Probeer in de zomer gewoon juist vaak een shirtje of gewoon je bikini aan te doen. De haartjes worden lichter en ook minder zichtbaar (iig, bij mij wel.) Wat ik ook ooit heb geprobeerd is met blonderingsspray een beetje op de haartjes te spuiten. Het hielp opzich wel, maar het is echt niet goed voor je huid. Laten bleken door de zon is veel beter. en heel veel meisjes hebben dit, schaam je er niet voor. Gewoon tshirts aan blijven doen. Je wordt er echt niet minder door.

 • 6 jaar geleden Sabiena

  @Nena, ik heb dat ook, maar me moeder zegt dat dat komt omdat je krachtige armen hebt ofzo? :p.

 • 6 jaar geleden Nena

  Vervelend!!! Ik heb best wel veel haargroei op mijn armen. Dit is goed zichtbaar en ik schaam me ervoor... Mijn moeder zegt dat ik er beter niks aan kan doen, omdat als je je armen scheert je dan altijd stoppeltjes voelt.

  Maar ik zou zo graag leuke shirtjes aantrekken zonder me te schamen.

  Wat moet ik doen? #HELP

  xx'

 • 6 jaar geleden Karen

  Het proberen waard!

 • 6 jaar geleden

  Ik gebruik het ook. Een strip kan je gewoon afspoelen en laten drogen.

  De hars maak ik soms zelf. Via youtube heb je verschillende filmpjes hoe je suikerwax maakt. *tip

 • 6 jaar geleden Amber

  6 strips?

  Met 1x je benen harsen heb je die toch allemaal wel nodig?

  Of kun je de strips vaker gebruiken?

 • 6 jaar geleden CRYNOMORE

  @BIgEyes thankyoooou!

 • 6 jaar geleden Vera

  Tot 24 december heeft de eco beautyshop gratis verzending!

 • 6 jaar geleden nina_faber

  @vergeten heb zelf ook geen magnetron (te duur) maar ik zou inderdaad een pannetje met heet water gebruiken

  na dit artikel zie ik het ook wel zitten om harsen eens te proberen! ben 3e generatie marrokaans, dus ook mijn haargroei is erg zichtbaar maar ik ben nu al een halfjaar aan de dianaPil , die is tegen acne en heftige haargroei.

  dus ik wil dit potje graag kopen, maar kun je het ook in de winkel kopen??

  ben heel benieuwd hoe het werkt voor mij

  xx

  goed artikel!!

 • 6 jaar geleden Ville88

  Ik hars het ook en doet geen pijn. Alleen krijg ik de week er na alleen maar bultjes en is heel me huid uitgedroogd en ik kan blijven smeren met dagcreme wat ik wil het gaat niet weg.

 • 6 jaar geleden Lara

  Ja alleen als ik me hars komen er altijd rode bultjes

 • 6 jaar geleden iriscapism

  Goed artikel!

 • 6 jaar geleden Vy-vy-anh

  Dit vind ik een proberen waard artikel, hihi

 • 6 jaar geleden Esther X-X

  Bij mij komen haartjes ook super snel terug! maar ik heb die van veet en ik vind deze wel prima... ik doe het 2x per week en als er een paar haartjes vergeten worden haal ik die weg met een pincet

 • 6 jaar geleden BigEyes

  @Iris

  Ja, ik heb zelf die van Kruidvat huismerk.

  Ik hars voortaan alleen maar. Veel beter.

 • 6 jaar geleden ijkee

  @Vergeten.. Misschien het potje in een pan met kokend water zetten?

 • 6 jaar geleden CRYNOMORE

  Kan je de hars ook ergens in een winkel kopen ?

 • 6 jaar geleden Miamore

  Ik heb hetzelfde Aaapju! (Goed gekozen jouw naam trouwens :p)

 • 6 jaar geleden aike

  lijkt me handig! ik heb het nog nooit gedaan maar ga het zeker wel proberen!

 • 6 jaar geleden TheHungerGames.

  dit klinkt heel gek, maar wij hebben thuis geen magnetron. mijn moeder is tegen al die straling enzo, naja never mind.

  hoe kan ik de hars dan het beste opwarmen? in een pannetje of de oven?

  xoxo

 1. 1