Beauty

10 vreemdste beauty gewoonten in andere landen

99

Iedereen wilt er altijd op z'n best uitzien en daar doen we dan ook moeite voor. De één sport veel en de ander shopt graag de nieuwste make-up en huidverzorgingsproducten. In sommige landen en culturen houden ze er soms wel hele vreemde beauty gewoonten op na. Dat varieert van een 'normale' gezichtscrème tot permanente manieren om er mooier en aantrekkelijker uit te zien.

Slangengif
Dit is waarschijnlijk één van de meest vreemde anti-rimpel en beautybehandelingen die er op de markt te vinden zijn. Het gaat om slangengif dat uit de Temple Viper slang uit Brazilië komt en dat vervolgens naar Zwitserland wordt gebracht voor de verwerking. Het slangengif verlamt de gezichtsspieren en heeft dus hetzelfde effect als botox. Het gif wordt op de huid gesmeerd en het wordt tegenwoordig in veel anti-rimpel producten vermengd. Victoria Beckham en Kate Moss zijn fan!

slang

Pleister op de neus
Als je in Nederland een cosmetische ingreep hebt ondergaan, laat je dat niet graag zien. In Iran wel. Ondanks het conservatieve imago van het land, is Iran de plek waar de meeste neuscorrecties worden ondergaan. Omdat de vrouwen hun lichaam en haar moeten bedekken, ligt er veel nadruk op het gezicht. Als een vrouw een neuscorrectie heeft ondergaan, is ze daar trots op. De ingreep is namelijk prijzig en de pleister wordt dan ook gezien als een statussymbool. Iraanse vrouwen laten de pleister soms wel twee jaar zitten!

Slank met zeewier
In Japan eten veel vrouwen voor iedere maaltijd gekookte zeewier. Dit product bevat geen calorieën. Ze eten voor iedere maaltijd een zeewierpudding zodat ze minder honger hebben. Eet smakelijk!

zeewier salade

Littekens maken de vrouw aantrekkelijk
Bij de Karo-stam in Ethiopië zijn ze trots op hun littekens. Jonge meisjes laten vanaf hun jeugd sneden in hun buik zetten zodat er littekens ontstaan. Deze littekens zijn een teken van schoonheid. Hiermee trekken ze mannen aan. Als een Karo-meisje haar laatste litteken heeft laten zetten, dan is ze klaar om te trouwen en kinderen te krijgen.

Vispedicure
Dit vreemde beautyritueel is afkomstig uit Turkije. Daar leeft in de natuurlijke waterbronnen een soort karper die ervan houdt om aan de voeten van mensen te zuigen. Als je je voeten lang genoeg in het water houdt, raak je op deze manier het overtollige eelt en dode huidcellen kwijt. De behandeling is pijnloos (vissen hebben geen tanden ;)) en ongevaarlijk. Je moet alleen tegen kietelen kunnen!

vis

Dik zijn is sexy
In het westen staat slank zijn als schoonheidsideaal op nummer één. In Mauritanië, een West-Afrikaans land, is dat compleet het tegenovergestelde. Vrouwen moeten daar juist dik zijn om in aanmerking te komen voor een man. Meisjes worden zelfs al vanaf hun zesde jaar volgestopt met vette karnemelk en couscous. Ook daar gaan vrouwen ver om het schoonheidsideaal te bereiken: ze gebruiken illegale verdikkingsmiddelen die eigenlijk voor dieren bedoeld zijn. Baal jij soms van je striae en cellulitis? Vrouwen in Mauritanië doen er alles aan om dat te krijgen.

Geen rode maar blauwe lippen
In Nederland stiften we onze lippen vaak rode of roze. Maar de Maori-stam in Nieuw Zeeland heeft de voorkeur voor een andere kleur lippen. Daar tatoeëren ze de lippen van de vrouw blauw! Een vrouw met volle, blauwe lippen wordt beschouwd als gewild en aantrekkelijk.

blauwe lippenstift

Sperma van stieren
In het Verenigd Koninkrijk gebruiken ze wel een heel apart 'product' om het haar zacht, glanzend en gezond te maken. Sperma van stieren. Juist. Het sperma is de ultieme bron van proteïnes en die zorgen voor mooie lokken.

Operatie voor hoge hakken
'Wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden'. Deze uitdrukking wordt door sommige vrouwen wel heel serieus genomen. A. Sadrieh, een bewegingsdeskundige, was het hier niet mee eens. Hij heeft een voetoperatie bedacht waarbij het makkelijker is om op hakken te lopen. De operatie wordt maar op één plek uitgevoerd, en waar kan het ook anders dan in Beverly Hills. De kosten zijn erg hoog en de wachtrijen zijn erg lang.

hoge hakken

Uitwerpselen van nachtegalen
In sommige landen, zoals in Japan, is het bleken van de huid enorm populair. Guanine is een ingrediënt dat in verschillende make-up producten wordt gebruikt. Wat de meeste mensen alleen niet weten, is dat dit enzyme uit de uitwerpselen van nachtegalen komt. Het wordt al honderden jaren gebruikt en guanine is vooral populair bij Kabuki- acteurs en geisha's. Ook in het westen worden de uitwerpselen gebruikt tijdens dure beautybehandelingen.

Heb jij een rare beauty gewoonte?

Bron beeld: We Heart It

Door: Quirine

LOVE dit artikel
30 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

99 reacties

 • 2 jaar geleden elephants.

  Die visjes komen uit wateren met een speciale samenstelling, hier in nederland gaan ze helaas super snel dood omdat ze in een andere watersamenstelling komen en dat dus niet overleven #funfact

 • 2 jaar geleden juliachoinska

  @soshyme de slang is niet echt kijk maar https://www.google.nl/search?q=Temple+Viper&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi-2N_nz8TRAhXJuRoKHWElCUIQ_AUICCgB&biw=1680&bih=944

 • 3 jaar geleden Pink-Donut

  Haha! Ik heb geen litteken! Houden zo

 • 3 jaar geleden Delena

  READ THIS YOU WILL BE KISSED ON THE NEAREST FRIDAY BY THE LOVE OF YOUR LIFE. NOW YOU'VE STARTED READING THIS, DON'T STOP. THIS IS FREAKY.

  1) say ur name 10 times

  2) say ur mums name 5 times

  3) say ur crush name 3 times

  4) PASTE THIS TO FOUR OTHER COMMENTS IN 143 MINUTES. WHEN YOUR DONE PRESS F6 AND YOUR CRUSH NAME WILL APPEAR IN BIG LETTERS ON THE SCREEN. THIS IS SO FREAKY BECAUSE IT ACTUALLY WORKS

 • 3 jaar geleden fleurdk

  die visjes heb ik in Polen geprobeerd, zoals Lefery kuur

 • 3 jaar geleden HalloBlogWereld

  @vera haha klopt me 2

 • 3 jaar geleden vera

  Haha, dik zijn is sexy? No problem with that!

 • 3 jaar geleden LifeAsFiep

  READ THIS YOU WILL BE KISSED ON THE NEAREST FRIDAY BY THE LOVE OF YOUR LIFE. NOW YOU'VE STARTED READING THIS, DON'T STOP. THIS IS FREAKY.

  1) say ur name 10 times

  2) say ur mums name 5 times

  3) say ur crush name 3 times

  4) PASTE THIS TO FOUR OTHER COMMENTS IN 143 MINUTES. WHEN YOUR DONE PRESS F6 AND YOUR CRUSH NAME WILL APPEAR IN BIG LETTERS ON THE SCREEN. THIS IS SO FREAKY BECAUSE IT ACTUALLY WORKS

 • 3 jaar geleden nena

  lekker hygiënisch, een pleister ophouden voor 2 jaar?

 • 3 jaar geleden Lelie

  dat met die visjes heb ik gedaan in spanje was echt leuk hahahah, dat doen mensen met huidproblenem ook vaak, de visjes worden ook wel doktersvisjes genoemd.

 • 3 jaar geleden velmadeheem

  Tofffff

 • 3 jaar geleden αяιαиα gяαи∂є♪

  Die visjes laten me denken aan Victorius! Ik ben zelf ook Turks

 • 5 jaar geleden Anne_D

  O h m gee what did i just read?

 • 5 jaar geleden Leora

  Die met die visjes lijkt me wel leuk.

 • 5 jaar geleden yelddda

  Littekens maken een vrouw aantrekkelijk? Oke..

 • 5 jaar geleden lovely bubble

  Die met de littekens vond ik hoog uit triest. Maar blauwe lippen zijn juist mooi:O Ik zou het wel op willen doen hoor

 • 5 jaar geleden -

  hihi, die visjes kun je ook bij palestra doen!

 • 5 jaar geleden Full moon ♡

  Sperma???! Eeeuw

 • 5 jaar geleden cloudy

  dat zeewier wil ik ook

  als ik in Mauritanië zou wonen zou ik de het knapste zijn

 • 5 jaar geleden SoShyMe

  Is die slang echt denk je?

 • 5 jaar geleden just a girl

  die vissen zijn echt cool

 • 5 jaar geleden Imogine

  Die slang heeft echt mooie pastel kleuren... 0.o

 • 5 jaar geleden Roos :)

  READ THIS YOU WILL BE KISSED ON THE NEAREST FRIDAY BY THE LOVE OF YOUR LIFE. NOW YOU'VE STARTED READING THIS, DON'T STOP. THIS IS FREAKY.

  1) say ur name 10 times

  2) say ur mums name 5 times

  3) say ur crush name 3 times

  4) PASTE THIS TO FOUR OTHER COMMENTS IN 143 MINUTES. WHEN YOUR DONE PRESS F6 AND YOUR CRUSH NAME WILL APPEAR IN BIG LETTERS ON THE SCREEN. THIS IS SO FREAKY BECAUSE IT ACTUALLY WORKS

 • 5 jaar geleden silly

  haha, gekke gewoonten allemaal!

 • 5 jaar geleden Sammieee

  met die visjes wil ik best wel een keer proberen, lijkt me erg leuk!

 • 5 jaar geleden ameliemmens

  Wat houd die voetoperatie eigenlijk in?

 • 5 jaar geleden Hee xx

  Ietwww dat van dat gif :o

 • 5 jaar geleden Stine_weirdoox

  iewh dat sperma en die visjes heb ik ook gedaan in China OMG ZO LEUK EN HET KIETELTTTTTTTTTTTTT

 • 5 jaar geleden Jennifer

  @stefanie ze eten dat zeewier voor hun maaltijd, er zit niks in maar vult wel en dan eet je minder van je 'normale' maaltijd. Het kan trouwens best lekker zijn hoor, zeewier soep wordt ook veel gegeten in Korea, vooral met speciale gebeurtenissen.

 • 5 jaar geleden misscupcake880

  omg wtf

 • 6 jaar geleden miss.candy

  als je geen pure stieren sperma wil gebruiken dan kan je red bull gebruiken..

  sinds ik dat weet drink ik geen red bull meer... xD

 • 6 jaar geleden x.Leila.x

  OMG SPERMA!! Ik moet er niet aan denken....

 • 6 jaar geleden stefanie

  Dat met die visjes heb ik wel eens gedaan. Ik vond het best een leuke ervaring. Het gaf een tintelend gevoel, wat ik meer zou beschrijven als 'het lijkt net alsof je hand slaapt.'

  Maar dat van die littekens vind ik best een naar idee, het is niet iets waarvan ik nou zou zeggen Dat wil ik ook! Of alleen maar zeewier eten, dat lijkt me echt hartstikke slecht voor je? Geen calorieën. Ook zou het niet mijn eerste keuze zijn om stieren sperma in me haar te smeren, hoe je het ook al bedacht zou hebben. 'He, dat is goed voor me haar! Laat ik er stieren sperma in smeren!.'nou nee echt niet.

 • 6 jaar geleden xneverending

  Heb dat met die visjes uitgeprobeerd en het kietelt wel. Voelt heel vreemd. Maar het werkt wel heel goed.

 • 6 jaar geleden Marrit

  Als ik hier wat neer moet zetten wat ik dagelijks gebruit dan is het ZWITSAL!!! OMG het ruikt super lekker en zorgt voor een gezonde en zachte huid! Net zoals de parfum! Ik zou zeker de zalf kopen omdat die ook lekker ruikt! En het is maar 3,50 ofzo. Oke zorry dat ik helemaal doordraai...

  doeii

 • 6 jaar geleden Raven, timeless...

  die vissen lijken me leuk om te proberen!

 • 6 jaar geleden Firestone

  De visjes is het enigste wat ik heb uitgeprobeerd en ik hou het daar denk ik ook bij.

 • 6 jaar geleden Summerrrr

  hihi, dat met die visjes wil ik ook wel eens doen, lijkt me leuk

 • 6 jaar geleden badgarlriri

  ik eet wortels is goed voor je huid en haar, en veel water drinken en sporten

  twitter @nancymila_

 • 6 jaar geleden justagirl

  Serieus ? Sperma ? No way ! zelfs als het van mijn lief zou zijn . LOL. ( allee , als ik er een had )

  XOXO

 • 6 jaar geleden Antsje

  Waarom zou je je neus verbergen met een pleister als je een neuscorrectie hebt gedaan? je wilt hem toch laten zien? (;

 • 6 jaar geleden marre

  sommige dingen zijn echt vaaf :s

 • 6 jaar geleden beautybyCT

  Dat zeewier is echt waar! Het is niet zo lekker, maar je went er op een gegeven moment aan. Dus als je wilt afvallen is dat echt zeker aan te raden, gewoon een beetje eten voordat je gaat eten, dan eet je wat minder. = minder calorieën = afvallen!

 • 6 jaar geleden Sara

  Die vispedicure word in alle landen gebruikt

 • 6 jaar geleden xXMainiacxX

  met die vispedicure weet ik al wat het is dat heb ik van victorious maar met die sperma 0.o sirieus ??

 • 6 jaar geleden Hyaena

  Oh, en zeewier eten is ook niet apart. Maar gezond en lekker

 • 6 jaar geleden Hyaena

  Die vispedicure is zo raar nog niet hoor, het wordt overal ter wereld gebruikt nu.

 • 6 jaar geleden Danii XLovex Malcolm

  Die visjes zijn ontspannen hoor! Dat deed ik in Spanje met me nicht.

  Uitwerpselen van nachtegalen, lijkt me echt zo vies. Jek!

  x

 • 6 jaar geleden Mini

  haahahah inderdaad die visjes

 • 6 jaar geleden supaahgirll

  haha, dat met die visjes lijkt me echt lol

 • 6 jaar geleden MAAIIKE_XXX

  HAHA dit zijn echt grappige dingen, niet dat ik het zelf ga proberen hoor.... Van die hakken vind ik echt raar dat mensen zich laten opereren om beter op hakken te kunnen lopen HAHA

 • 6 jaar geleden Yaraa

  dan heb je een mooie nieuwe neus en dan ga je hem verbergen met een pleister?.. die visjes lijken me trouwens wel erg leuk :$

 • 6 jaar geleden D.

  zo eng

 • 6 jaar geleden Sonja

  @KitKat

  Het klopt wel dat je beter niet die behandeling kan doen (zegt mijn dokter), want die vissenbakken worden echt niet verschoond elke keer als er weer iemand in is geweest met zijn voeten. Voetschimmels en andere besmettelijke dingen kunnen overgedragen worden via het water en de visjes, dus ik zal het inderdaad niet doen!

 • 6 jaar geleden fashionistaXXL

  @Super ninja warrior, ja klopt, dacht ik ook al, en beonce drinkt 2 glazen water voor het eten ipv zeewier pudding, heb ik dat liever...

 • 6 jaar geleden Emma

  Zeewier eten is zo abnormaal nog niet hoor, veel mensen eten het bij de sushi, ik ook en het is ook gewoon verkrijgbaar bij de albert heijn.

 • 6 jaar geleden Iris

  Ik ben opeens een stuk trotser op mijn littekens, op mijn buik en in mijn nek! Ik wist niet dat ik zoveel schoonheid bezit...

 • 6 jaar geleden Super Ninja Warrior

  Heey, die vispedicure komt me bekend voor! Trina van victorious onderging hem volgens mij ook :$ So it's true! Haha

 • 6 jaar geleden Rachel

  is zo'n vispedicure niet gewoon de japanse versie van dr. Fish?

 • 6 jaar geleden Itjustme

  heel intressant en die turkse visjes lijken me heel leuk ik ga het zelf ook wel een keertje doen !

 • 6 jaar geleden Estranged

  Hahaha, jeetje wat een vage dingen staan er tussen.. Het raarste dat ik doe is handcreme op mijn gezicht smeren, omdat het snel intrekt haha.

 • 6 jaar geleden It's me x

  zover ga ik echt niet om alleen maar mooi te zijn.. alleen die visjes zouden nog kunnen.

 • 6 jaar geleden AMARE

  littekens maken omdat dat mooi is? OMG

 • 6 jaar geleden ZeynepZK_

  Afgelopen zomer heb ik de vispedicure laten doen in Turkije.

  OMG, dat was awesome. Ik had me handen en voeten laten doen 45 minuten lang..

  Op het begin kietelde het enorm maar je went er snel aan, je krijgt ook gelijk een goede resultaat te zien.

 • 6 jaar geleden jillian

  voeten pedicure door vissen is fijn

 • 6 jaar geleden jillian

  jakkie!

 • 6 jaar geleden I-love-chocolate

  Zeewier is eigenlijk echt heel lekker, heb ik een keer op in een Sushi restaurant. Zeewiersalade, echt heel lekker! Het ziet er misschien heel slijmerig uit, maar dat valt echt heel erg mee! Echt de moeite waard om te proberen!!

 • 6 jaar geleden Kitkat

  @Hester, @Tessie, Het bloed zit dan toch ook IN het water waar JOUW voeten ook in gaan? En daarbij komt dat er ook de nodige infecties zijn die je kan oplopen. Ik citeer: “Er bestaat kans op infectie door onder meer vervuild water, door bacteriën die van de visjes afkomstig zijn of door besmetting via mensen die eerder met hun voeten in het water hebben gezeten.”

  Nou voordat jullie gaan roepen dat zwemmen dan ook niet meer kan; zwemmen is anders want in zwembaden zit bleekwater wat een bacterie dodende werking heeft.

  Verder word de fish spa mensen met psoriasis, diabetes of een zwak imuumsysteem ook afgeraden ivm infectiegevaar. Natuurlijk betekent dit niet meteen dat je nooit gebruik kunt maken van de fish peeling, dit kan gewoon mits de hygiëne goed is.

 • 6 jaar geleden cheyenne

  stierensperma in je haar? hmm apart?

 • 6 jaar geleden Kylie Jenner

  hahaha lol

 • 6 jaar geleden Rosa

  Zeewier eten, bah..

 • 6 jaar geleden Carmen

  Toen ik in China was, zag ik dat er speciale stickertjes werden verkocht om op je oogleden te plakken, zodat je er een plooitje in krijgt! Het is net alsof ze wallen creeeren, maar zo vinden Aziatische meisjes dat ze er westerser uit zien.

 • 6 jaar geleden Tessie

  @Kitkat, @Hester Smeets en @Iridescent hebben gelijk!! Je kan aids alleen overdragen als bloed RECHT op bloed komt, of als je met elkaar naar bed gaat. Je kan aids niet overdragen via een visje, want het zit in je bloed, niet in speeksel, anders zou je (zoals @Hester Smeets zegt) ook van zoenen aids krijgen. Dus ik als je zo bang voor aids bent, zou ik als ik jou was ook maar niet meer zoenen.

 • 6 jaar geleden Gracious

  Die van die littekens vind ik echt apart....

 • 6 jaar geleden Kitkat

  @Iridescent, Nou ik ben nu 3x bij verschillende wellness centra geweest waar dat dus niet gedaan werd. Als dit wel word gedaan, dan is dat natuurlijk ook helemaal geen probleem dan kan je er gewoon gebruik van maken, maar zo niet dan zou ik geen risico willen lopen...

 • 6 jaar geleden Iridescent

  @Kitkat, ze controleren je op wondjes.. als je echt open wonden hebt mag je er niet in dus je kan geen aids oplopen.. en dat zelfs in Griekenland dus ik neem aan dat ze dat in Nederland ook controleren

  Het is heerlijk met die visjes, heb het nu 2x gedaan ahh zou zelf wel zo een bak willen kopen.

 • 6 jaar geleden Kitkat

  Dat met die visjes kan in Nederland ook, maar dat moet je dus echt niet doen!

  In wellness centra komen zoveel verschillende mensen, dus er hoeft maar net een persoon met aids, met toevallig een wondje op zijn of haar voet, gebruik te maken van het vissen voetenbadje en dan zou jij het dus zomaar ook kunnen krijgen! want dat visje is dan besmet. Dus ik raad dit echt iedereen af en al helemaal als je ergens op je voet een wondje hebt, want aids word immers via het bloed overgedragen!

 • 6 jaar geleden Chantal

  @ animalforever: Het is niet raar als ze wat dikker zijn, maar sommige van deze vrouwen (niet alle vrouwen) worden soms zo vetgemest dat ze daadwerkelijk niet meer kunnen lopen! Het gaat dan echt om vrouwen van 200-300 kilo. Dit is natuurlijk wel een raar schoonheidsideaal, omdat het gevaarlijk is om zo dik te zijn.

 • 6 jaar geleden g

  amai wat voor rituelen

 • 6 jaar geleden Laura

  Ik vind zeewier heerlijk! Het is een van de gezondste "groente" soorten en echt heel lekker als je het juist bereid! Eet het ook altijd als ik bij een sushitoko ga eten

 • 6 jaar geleden Sterre

  In Thailand werd het bleken van de huid gebruikt om "rijker" te lijken. Want blank staat gelijk aan rijk..

 • 6 jaar geleden Cayenna

  Leuk artikel!

 • 6 jaar geleden saana

  ik ben zelf ook iraans. Ik wil ook heel graag een neuscorrectie, maar de meeste mensen willen niet met een pleister lopen hoor. Ik ben er al vaak geweest en maar een paar keer mensen met pleisters op hun neus gezien. Maar dat ze willen pronken met hun correctie en hun pleister klopt niet hoor.

 • 6 jaar geleden rachelle

  leuk artikel, jammer dat er geen passende foto's zijn gebruikt.. zoals die blauwe lippen uit nieuw-zeeland, laat dan een foto zien van een vrouw uit die stam ipv die zinloze foto..?

 • 6 jaar geleden Ibtissam

  haha interessant !!

 • 6 jaar geleden Sabiena

  haha leuk artikel !

 • 6 jaar geleden Manal

  dat stierensperma ben ik bereid om uit te proberen...

 • 6 jaar geleden Conjuction

  Zo raar vind ik die pedicure met visjes niet, je kan het tegenwoordig bij zoveel beautysalons enzovoort doen!

 • 6 jaar geleden dreamxo

  Of je loopt twee jaar lang met een pleister op je neus, je moet 't maar leuk vinden..

 • 6 jaar geleden Lieke

  die vispedicure kun je ook bij Dr. Fish doen, echt leuk haha!

 • 6 jaar geleden XXXXX

  ''In het westen staat slank zijn als schoonheidsideaal op nummer één''

  Dat is gewoon zo, dus dat het daar juist het tegenovergestelde is best apart.

 • 6 jaar geleden Marie

  da me die visjes is mega graaf ...

  Kheb da ook al gedaan !

 • 6 jaar geleden Behnaz

  woow en je kan dat gedoe met die visjes ook gewoon in nederland doen ;p

 • 6 jaar geleden 4everChemistry

  Sommige (wtf een voetoperatie?!) zijn idd raar, andere wist al.

  @Xoxoxolou Ze zeggen dat het dus in Red Bull zit, maar volgens mij is dat onzin.

 • 6 jaar geleden animalforever

  Dik zijn is sexy

  Ehm, beetje triest om dit als een rare beauty gewoonte te bestempelen?

 • 6 jaar geleden Moonkissed

  Sommige zijn echt raar!

 • 6 jaar geleden error404namenotfound

  haha dat van die vissen en van dat dik zijn wist ik (:

  trouwens stieren sperma zit toch ook in engery drink?

 1. 1