Films & Series

De nieuwe Netflix-serie Seven Seconds is een hit en moét jij zien

Het is altijd feest als Netflix er een nieuwe serie op knalt. De nieuwste Netflix-serie Seven Seconds is veel belovend, alleen al de trailer maakt ons extreem nieuwsgierig. Sneeuw, liters bloed en onheilspellende muziek: de video liegt er niet om. De Netflix-originals serie Seven Seconds wordt je volgende verslaving en dit is waarom.

Netflix-serie Seven Seconds
Seven Seconds gaat over het conflict tussen het politiecorps en de donkere Amerikaanse bevolking in New Jersey. Een donkere jongen van vijftien jaar wordt om het leven gebracht door een blanke politieman, het is een ‘ongeluk’ zegt de politie. De politie stopt het ongeval in de doofpot en dat leidt tot extreme spanningen. De bevolking komt in opstand en het is duidelijk dat er een hoop geheimen zijn bij het politiecorps. Hoe lang duurt het om de waarheid te verbergen?

Niet alleen het politiecorps wordt betrokken in de serie, maar ook de nabestaanden van het vijftienjarige slachtoffer komen aan bod. Je ziet wat een impact het ongeluk heeft op de familie en vrienden en dat zij er alles aan doen om de gruwelijke waarheid boven tafel te krijgen. De familie strijdt voor rechtvaardigheid. “Mijn zoon heeft urenlang in de kou gelegen met pijn. En degene die dit gedaan heeft gaat vrijuit…”

Watch on YouTube

#blacklivesmatter
De serie speelt in op het actuele onderwerp in de VS: het (dodelijk) geweld van blanke agenten op donkere mensen. De serie sluit aan bij #blacklivesmatter, een beweging waar grote artiesten (als Beyoncé) zich sterk voor maken. Een onderwerp dat de afgelopen tijd veel in het nieuws is geweest en dat leeft in Amerika.

De producent Veena Sud belooft veel goeds, zij heeft onder andere de Netflix serie The Killing gemaakt. Alle series die zij aanraakt veranderen in goud, daarom kunnen wij niet wachten op de eerste aflevering van Seven Seconds.

Beau Knapp
Deze knapperd willen wij jullie écht niet onthouden, hij is om te smullen. Acteur Beau Knapp doet zijn naam eer aan, want hij mag er zeker zijn. De achtentwintigjarige acteur uit L.A. gaat de rol van Peter Jablonski vertolken, wij houden hem zeker in de gaten…

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

Vanaf 23 februari kijk je Seven Seconds op Netflix, wij slaan alvast wat repen Tony’s in en gaan ervoor zitten. 

Bron: netflix.com, televizier.nl | Beeld: Netflix