Lifestyle

11 momenten die jij herkent als je áltijd ouder wordt geschat

Je kan je vinger er niet op leggen, maar jij wordt áltijd ouder geschat. Jouw ID heb je nooit bij je, want mensen geloven toch wel dat jij volwassen bent. Je wordt altijd gezien als de oudere zus van jouw vriendinnen, terwijl jij juist een van de jongste bent. Deze is voor alle meiden die constant ouder worden geschat: dit herkennen jullie allemaal.

✰ Je komt altijd de club binnen. Je hebt gewoon een vibe om je heen die schreeuwt “Ik ben volwassen!” en daar kan je niets aan doen. Mensen geloven je op je mooie blauwe ogen.

✰ Je hebt geen idee waar jouw ID is. Je hebt dit ding al jaren niet gebruikt, omdat er nooit naar gevraagd wordt. Een wijntje halen bij de Appie? Dat is voor jou geen enkel probleem.

via GIPHY

✰ Je wordt altijd gezien als de oudere zus. “Hee, ben jij met je zusje mee?” vragen mensen weleens tijdens het stappen. Ze moesten eens weten dat jouw ‘zusje’ bijna een jaar ouder is dan jij…

✰ Je wordt altijd geholpen. In elke winkel die je binnenstapt word je meteen geholpen. De verkopers schatten je ouder in en denken dat jij even flink komt spenden in hun winkel, maar niets is minder waar. Hun geslijm is allemaal voor niets, want jij kan dat écht niet betalen met jouw studentenbudget.

✰ Je begint het liefst nu al met anti-rimpelcrème. Als jij er nu al uitziet als vijfentwintig, hoe zie je er dan uit als je dertig bent? Je krijgt er lichtelijk stress van…

via GIPHY

✰ Je wordt altijd aangesproken door straatverkopers. Ze gaan ervan uit dat jij allang oud genoeg bent om een abonnement te nemen op het Financieel Dagblad. Ondertussen heb jij een hele voorraad aan smoesjes waarmee je ze afwimpelt.

✰ Jongens schrikken vaak van jouw leeftijd. Een leuke jongen van zessentwintig spreekt je aan en vraagt hoe oud je bent. Ze staan altijd met hun mond vol tanden als jij vertelt dat je nog maar achttien jaar bent, oeps.

via GIPHY

✰ Je kleedt je vaak een beetje kinderlijk. Kom maar op met de felle kleurtjes en de chokers, jij draagt het maar al te graag. Alles wat ervoor zorgt dat jij jonger oogt pak je met beide handen aan.

✰ Je doet altijd minder make-up op dan je vriendinnen. Zou het dan aan die foundation of aan die eyeliner liggen? Jij houdt je make-up het liefst zo beperkt mogelijk.

via GIPHY

✰ Je wordt vaker serieus genomen. Met wie je ook praat, mensen nemen jou altijd serieus. Het komt gewoon door jouw volwassen looks.

✰ Iedereen vindt dat jij echt bent gegroeid. Op elke verjaardag waar je komt hoor je “WOW! Jij bent echt groot geworden zeg. Een hele meid al”. Het lijkt altijd alsof jij een enorme groeispurt hebt gemaakt.

Beeld: iStock