Lifestyle

Déze 5 onbekende vakantiebestemmingen moet jij dit jaar nog bezoeken

Ieder jaar werken we weer net zo hard om een, of een paar, keer per jaar wat zonnestralen mee te kunnen pikken in een ander land. Vakantie, wie houdt er niet van? Bijna iedere bestemming is prachtig, maar we blijven alle vertrouwde adresjes uitzoeken. Jammer, want er zijn nog zoveel andere mooie plekken die je kunt bezoeken. Wij hebben daarom een aantal wat minder bekende vakantiebestemmingen gevonden die jij zeker op je lijstje moet zetten.

1. Amalfikust, Italië
De amalfikust is gelegen aan de rand van Italië, in de provincie Campanië. Als je met de auto over de smalle autoweg rijdt, kom je dorpje na dorpje tegen. Het uitzicht is in een woord: prachtig! En echt, als je een fan bent van perfecte foto’s, moet je hier zeker zijn. De kleurrijke huisjes fleuren je Instafeed sowieso op. 
Amalfi Italië2. Ketchikan, Alaska
Ketchikan is een plaats in de Amerikaanse staat Alaska. Veel toeristen kiezen ervoor om een cruise te nemen richting de mooie stad en dat is totaal begrijpelijk. Het lijkt wel een sprookjesstad, door al die gekleurde houten huisjes! In tegenstelling kun je ook op ‘bear watching tour’, om bruine beren te spotten. Lekker divers dus! 

Ketchikan Alaska3. Campeche, Mexico
Campeche is een stadje aan de kust van Mexico. De stad is omring door een grote verdedigingsmuur, die vroeger diende als bescherming tegen piraten. Campeche heeft een aantal jaar geleden een flinke opknapbeurt gehad, waardoor je nu kunt genieten van allerlei mooie gekleurde huisjes! 
Campeche Mexico
4. Sedona, Arizona
Hoewel Sedona wordt beschreven als één van de meest toeristische bestemmingen in Arizona, is het absoluut niet een bestemming die als eerste in je opkomt bij het zoeken van een vakantie. De stad ligt middenin een rotslandschap, en heeft ontzettend mooie natuur. Vooral bij zonsondergang, hoe prachtig is dit!
Sedona Arizona

5. Kitakyushu, Japan
De naam is misschien moeilijk uit te spreken, maar de bestemming is het meer dan waard. Kitakyushu is een plaatsje gelegen in Japan. De meest bekende hotspots uit het stadje zijn ‘The Kawachi Wisteria Garden’ tunnels. Je wordt er namelijk omringt door prachtige paarse bloemen, en echt: het lijkt wel een sprookjesbos. Must see!
Kitakyushu Japan
Bronnen: monstyle.com, elitedaily.com, aroundtheglobe.com | Beeld: iStock