Oma's beautytips

Beauty door Redactie

Voor veel beautyproblemen bestaan handige middeltjes om dat op te lossen. Je kan hiervoor dure crèmes, lotions en andere producten kopen, maar vaak heb je de ingrediënten al gewoon in huis. Deze problemen, variërend van velletjes op je lippen tot droge ellenbogen, bestonden vroeger ook al. Girlscene zet een aantal handige beautytips uit de oude doos voor je op een rij. Bedankt oma!

Honing voor je lippen
Honing wordt vaak gebruikt in maskers, omdat het een voedende werking heeft. Het bevat onder andere vitamines, mineralen, eiwitten en stoffen die het vocht vasthouden. Ook helpt honing om de bovenste huidlaag te herstellen en het werkt ontstekingsremmend. Dus het is ook perfect voor jouw lippen! Smeer daarom wat honing op je lippen om ze goed te verzorgen.

Last van velletjes op je lippen? Voeg dan aan de honing (bruine) suiker toe en olijfolie, en je hebt een lipscrub.

handig3

Kamillethee voor blond haar
Kamillethee is goed voor je haar. Spoel na het wassen je haren met deze thee. Het versterkt de haarwortel en het helpt bij haaruitval. Ook zorgt de kamillethee ervoor dat je haren geleidelijk worden geblondeerd en het geeft een mooie glans.

handig6

Glitternagellak verwijderen
Nagellak met glitters is mooi, zeker voor de feestdagen! Maar die nagellak eraf krijgen, gaat helaas niet zo makkelijk. Vaak blijven er hardnekkige glitters op je nagels zitten en je loopt nog dagen rond met hier en daar een verdwaalde glitter op je nagel. Wij hebben hiervoor de oplossing.

Wat heb je nodig?
- Nagellakremover (met aceton werkt het beste maar dat is slecht voor je nagels en handen. Gebruik dus liever zonder aceton)
- Watjes
- Aluminiumfolie

Maak je watje helemaal nat met de nagellakremover. Leeg het watje op je nagel en doe daar een stukje aluminiumfolie overheen. Het watje blijft op deze manier goed op z'n plek zitten. Laat het zo'n vijf minuten zitten (doe ongeveer 7 minuten als je nagellakremover zonder aceton gebruikt) en haal het watje eraf met een vegende beweging. Et voilá, alle nagellak is verdwenen!

Het is wel verstandig om daarna handcrème en nagelriemolie te gebruiken zodat je handen zacht blijven.

handig1

handig2

Met (karne)melk in bad
Melkzuur maakt je huid zacht en de melkvetten werken ontvettend. Melk is rijk aan proteïne, calcium en vitamines. Ook wordt het snel opgenomen door de huid, waardoor het heerlijk zacht en gevoed aanvoelt. Het werkt het beste als je twee liter (karne)melk aan het badwater toevoegt.

Tip: je kan natuurlijk ook honing, rozenblaadjes of lavendelolie toevoegen aan het bad.

handig4

Citroen tegen schrale plekjes
Last van schrale ellenbogen? Als je een citroen uitperst, bewaar dan de helften en hou ze tien minuten onder je ellenbogen. Je huid wordt hierdoor een stuk zachter.

handig5

Heb jij nog een handige beautytip? Vertel het hier!

Bron beeld: We Heart It

Door: Quirine