Lifestyle

Goedkoop op zomervakantie? Boek dan vóór deze datum je vliegticket

Weet jij al wat je gaat doen in de zomervakantie? Als je van plan bent om het vliegtuig te pakken naar een zonnig oord, kun je maar beter snel zijn met boeken. Uit onderzoek blijkt dat als je jouw vliegticket vóór deze datum boekt, je veel goedkoper uit bent. Je hebt nog maar een paar dagen… 

28 januari
Het is koud, de lucht is grauw en je hebt nog heel veel tentamens in het vooruitzicht. De zomervakantie lijkt nog mijlenver weg, dus het is niet zo gek dat je nog niet bezig bent met het boeken van jouw vakantie. En juist daarom is het slim om nu wél te boeken. Je bent namelijk veel goedkoper uit als je voor 28 januari boekt! 

Onderzoek
Waarom jouw vliegticket veel goedkoper is voor de 28ste? Dat heeft alles te maken met de manier waarop de vliegtuigmaatschappijen de prijzen van hun tickets bepalen. Uit onderzoek van Tix.nl blijkt dat je vóór deze datum veel minder betaalt dan gemiddeld. Na 28 januari schieten de prijzen voor de zomervakantie omhoog. 

Nog goedkoper?
Als je écht goedkoop wilt vliegen, kun je het beste tussen oktober en december voor het jaar daarop boeken. Dan weet je dat voor volgend jaar ;-).

Beeld: iStock

Must reads 👀