Lifestyle

Dit zijn dé hotspots van: Enschede

Stukje bij beetje komt de stad in het Oosten van ons kikkerlandje steeds meer in beeld. We hebben het over het altijd gezellige: Enschede. De tukkers hebben namelijk veel meer te bieden dan hun Twentse accentje. De stad is perfect voor een geslaagd middagje shoppen, om lekker te eten en om van terras naar terras te hoppen. Ben jij van plan om een dagje Enschede te plannen? Sla deze hotspots dan zeker niet over!

1. STOET
In de bibliotheek in het centrum van Enschede bevindt zich de lunchzaak STOET. Bij dit fancy lunchzaakje hebben ze de lekkerste koffie, met daarbij broodjes, taartjes en nog veel meer lekkers. In de zomer is het nog mooier, want dan is er namelijk ook een buitenterras waar je kunt genieten van het zonnetje. En, ook niet onbelangrijk: een foto’tje in STOET past sowieso goed in je instafeed. Want hoe leuk is deze inrichting?!

Fun fact: het woord ‘stoet’ betekent in het Twents ‘brood’.

Adres: Pijpenstraat 15

View post on Instagram
 

2. De Broodbode
In een zijstraat van de Oude Markt is De Broodbode te vinden. Bij de Broodbode kun je kiezen uit een scala aan belegde broodjes. Er is voor iedereen wel wat, want ze hebben namelijk ook halal, vegetarische, biologische, glutenvrije, lactosevrije en gistvrije broodjes op de menukaart staan. Wat het zaakje nog veel leuker maakt is de open keuken, de sfeer en de gezellige inrichting.

Adres: Haverstraatpassage 70

View post on Instagram
 

3. Conceptstore The Upperside
Niet veel verder dan de Broodbode vind je conceptstore The Upperside. Als je opzoek bent naar hebbedingetjes of naar leuke spulletjes voor in huis, dan is The Upperside absoluut the place to be. Ondernemers huren een plekje, en mogen vanuit de conceptstore hun eigen spullen verkopen. Hoe leuk is dat? Er worden kaartjes, sieraden, kledingstukken, woonaccessoires en nog veel meer leuke dingen verkocht. Zeker een aanrader om eventjes naar binnen te stappen.

Adres: Haverstraatpassage 68

View post on Instagram
 

4. Nienke’s cupcakes
Sinds 2016 heeft Enschede er een nieuw zaakje bij, namelijk: Nienke’s Cupcakes. De naam zegt het al: ze verkopen cupcakes. Maar daarnaast staat er ook andere lekkernijen zoals muffins met koffie op het menu. Nienke bakt alle cupcakes zelf, en ze zien er echt te prach-tig uit (en ze smaken ook nog eens goed)! Een cupcake to-go kan ook, want de cupcakes zijn ook af te halen.

Adres: Korte Haaksbergerstraat 15

View post on Instagram
 

5. Brasserie de Kater
Brasserie de Kater is één van de populairste zaken in Enschede. Bij de Kater kun je lekker ontbijten, lunchen en avondeten. Brasserie de Kater bevindt zich op de Oude markt (een van de mooiste horecapleinen in Nederland). Als je geen zin hebt in een hele maaltijd, is er bij de Kater ook genoeg aan hapjes en snacks te bestellen. Vooral in de zomer is het erg gezellig bij de Kater, want dan zit het terras bijna altijd vol!

Fun fact: de Oude Markt wordt ook wel ‘de huiskamer van Twente’ genoemd.

Adres: Oude Markt 5

View post on Instagram
 

6. De Twentsche Foodhal
Sinds eind 2017 heeft ook Enschede haar eigen foodhal. Trek, maar weet je niet wat je moet eten? Dan ga je toch gewoon naar de Foodhal. In de Twentsche Foodhal is namelijk onder andere Vietnamees, Surinaams en Indonesisch eten te vinden. Voor ieder wat wils, dus. En wat is die inrichting gaaf!

Adres: Hoge Bothofstraat 39a

View post on Instagram
 

 

Ken jij nog meer hotspots in Enschede? zet het in de reacties! En heb je ons artikel met de leukste hotspots van Nijmegen al gelezen?

Bronnen: nsmbl.nl | Beeld: iStock