Real life

Girls Issues: ‘We appen veel, maar ik weet niet of hij me leuk vindt’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die super verliefd is, maar niet weet of hij haar ook leuk vindt.

Haii Girlscene!

Ik heb heb een probleem, een typisch liefdescliché. Ik zit in groep 8. De jongen op wie ik verliefd ben, zit in een andere klas. Alleen op woensdag zitten we van half 9 tot 12 uur bij elkaar in de klas. Ik heb zijn nummer, zijn Snapchat en zelfs zijn Instagram! Ik heb veel met hem gepraat op WhatsApp, alleen wel in een groepsapp. Met alleen één vriendin van mij erbij… Niemand weet dat ik verliefd ben op hem, dus die ene vriendin in de groepsapp ook niet. Ze weten alleen wel dat ik verliefd ben, maar dus niet op wie. We zijn uit de groepsapp gegaan, omdat we er nooit meer in praten.

De jongen waarop ik verliefd ben praat af en toe nog wel tegen me op Whatsapp, maar dat gaat dan over de meest nutteloze dingen. Dingen als: hoe stel ik iets in op Whatsapp? Mijn vraag is nu dus: wat vindt hij van mij? Is hij ook verliefd op mij of ben ik voor hem gewoon een klasgenoot? Alvast bedankt voor het lezen.

Xx Anoniempje

Lieve anoniempje,

We begrijpen hoe lastig dit is. Je kunt natuurlijk nooit zeker weten of hij je leuk vindt of niet. Misschien is het een idee om ook zelf een gesprek te starten. Zo laat je hem merken dat je in ieder geval geïnteresseerd bent in hem. Stel bijvoorbeeld een vraag over het huiswerk van woensdag, of vraag gewoon hoe het met hem gaat. Waarschijnlijk vindt hij dit alleen maar leuk, en aan zijn reactie zie je of hij het ook leuk vindt om met jou te praten. Merk je dit niet? Lees dan dit artikel.

Als jullie al een tijdje aan het appen zijn, kun je misschien voorstellen om een keer samen wat leuks te doen. Als het goed is merk je tijdens die date wel of hij het leuk vindt met je, en kunnen jullie het hebben over nog een tweede afspraakje. Als je geen idee hebt wat je samen met hem kunt gaan doen, dan kun je altijd even een kijkje nemen bij dit artikel.

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock