Beauty

Deze 15 haar struggles herken jij sowieso (hallo babyhaartjes!)

1

Of je nu lange lokken, een boblijn of een pixiecut hebt: we ergeren ons allemaal weleens aan ons haar. Het doet té vaak niet wat we willen, hallo bad hair day! Haar in het afvoerputje is de nummer één ergernis van mannen die samenwonen met hun vriendin, maar dit is nog niets bij alle struggles die wij dagelijks hebben met ons haar. Ladies, deze dingen herkennen jullie sowieso.

1. Er is maar een klein beetje stress nodig om jouw haar uit te laten vallen. Zo vervelend! Je schrikt je rot als je na die stressvolle kerstperiode jouw haar vastpakt, het was eerst toch veel meer?

2. Je maakt een strakke staart, zo eentje waarbij alles heel slick naar achter gekamd is. Je stapt op de fiets naar school en eenmaal aangekomen zie je dat de babyhaartjes rond je hoofd zweven. Die strakke staart is nergens meer te bekennen...

3. Je gebruikt eens wat haarlak om jouw coupe in model te houden. Gewoon een beetje, zodat alles op zijn plek blijft. Een paar regendruppels verder is jouw haar veranderd in een plakkerig vogelnest. Die haarlak skip jij voortaan weer.

4. Iedere keer dat je naar de kapper gaat neem jij jezelf voor het roer eens helemaal om te gooien. Een boblijn? Een pony? Een ander kleurtje? Wie weet... Uiteindelijk laat je het alleen bijpunten. Volgende keer doe je het écht!

via GIPHY

5. Je hebt ontzettend veel haarproducten waarvan je minimaal de helft niet gebruikt. Sea salt spray, keratine serum en noem maar op: het leek allemaal zo handig...

6. Tijdens het wassen lijkt het altijd alsof je zó weinig haar hebt. Als je het in je handen houdt is het een zielig drapje ellende.

7. Haar borstelen staat gelijk aan een workout. Er lijkt geen einde aan te komen, jij blijft maar kammen. Als alles eindelijk door geborsteld is heb jij kramp in je arm. 

8. Haren vind je overal. Op je kussen, op de vloer, in je kleding en in de douchecabine: nergens is het 'haar-vrij'. 
haar ergernissen9. Iedereen ziet dat jij net hebt gedoucht. De shampoo is halfleeg en de haren plakken overal. Het ergste van allemaal: haren in het doucheputje. Dit zijn de dingen waar jij meerdere keren per week mee te maken hebt, wat hebben mannen het toch makkelijk...

10. Statisch haar: weer zoiets waarbij mannen verdomde mazzel hebben. Statisch haar is jouw grootste nachtmerrie, je bent er de hele dag druk mee. Vervolgens wordt ook nog eens jouw kleding statisch! Hier lees hoe je er vanaf komt. 

11. Wij vrouwen gooien nou eenmaal altijd onze haren in de stijd, vooral tijdens het dansen in de club. Vervolgens vind je jouw haren in je drankje en vastgeplakt aan je lipstick. Daarnaast zit het ook helemaal door de war. 

via GIPHY

12. De meiden met slag herkennen dit als geen ander: je hebt altijd een krul- of stijltang nodig. Het is een gesjouw als je bij iemand gaat logeren of een weekendje weggaat, maar jouw natuurlijke haar moét echt onder handen genomen worden.

13. Het is sowieso een gesjouw als je op vakantie/uit logeren/een weekendje weg gaat. Waar jongens alleen een potje gel meenemen, neem jij een föhn, een stijltang, haarlak, shampoo, conditioner, droogshampoo en volumepoeder mee. 

14. Lipgloss is voor jou geen optie, daar blijven alleen maar haren aan kleven. Het kleinste beetje wind is genoeg om jouw lippen te 'beharen'. 

15. Als jij lang én dik haar hebt word jij doodgegooid met de vraag "Is dat allemaal van jezelf?!". Mensen willen altijd aan je haar voelen en jij moet ze heel duidelijk maken dat jij écht geen extensions hebt. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  1. 1