Beauty

Last van pluizige krullen? Met deze 8 tips niet meer

​Het is de grootste nachtmerrie van alle meiden met krullend haar: pluis. Je bent hartstikke trots op jouw bos krullen á la Queen B, maar als jouw haar gaat pluizen ben je net Shaun het schaap. Zeker in de winter leef jij in een hel, jouw haar is constant pluizig. Hoe je van deze ellende afkomt? Girlscene heeft acht tips voor je. 

Droog deppen
Wrijving is de grootste boosdoener voor pluizig haar. De wrijving begint al bij het afdrogen van je haar na het wassen, doe dit dus niet. Dep je haar droog in plaats van wrijven. Het is het beste om een microvezel handdoek te gebruiken, deze neemt veel water op. Hierdoor is je haar sneller droog en dat betekent minder wrijving.

Was het minder
Probeer je haar zo min mogelijk te wassen. Elke dag wassen is echt funest voor jouw shiny krullen. Je haar droogt enorm uit als je het eerder wast dan nodig, de natuurlijke oliën in jouw haar temmen de pluis namelijk. Zoals we allemaal weten staat droog haar gelijk aan pluizig haar, helaas. Pak voortaan die badmuts erbij!

via GIPHY
Satijnen kussen
Om jouw krullen in shape te houden slaap je op satijn. Hierdoor splijten jouw punten niet en wordt het niet pluizig. Een fijne bijkomstigheid is dat je haar ook minder snel klit, dus hoef je het niet te kammen a.k.a. minder pluis.

Even dimmen met die stijltang
We snappen dat de stijltang je beste vriend is op de dagen dat je even iets ander wilt, maar je kan hem beter weer opbergen. De hitte van de stijltang droogt jouw haar enorm uit, hier krijg je uiteindelijk pluizig haar van.

Verzorgende haarmaskers
Je mag de shampoo dan wel vermijden, maar de haarmaskers houd je te vriend. De oliën in deze maskers houden de pluis in bedwang. Gebruik het liefst een masker dat bedoeld is voor krullend haar. Als een masker ‘te zwaar’ is gaan jouw krullen hangen en uitzakken. Eerlijk is eerlijk, geen krul is nóg erger dan pluizige krul.
Siliconen serum
Door een siliconen serum aan te brengen in het haar wordt er een laagje om jouw haren gevormd. Dit laagje houdt de pluis in bedwang. Breng het serum aan het haren wassen of voordat je begint aan jouw beautyroutine. Bye bye frizz…

Laat je haar aan de lucht drogen
Het is een behoorlijke klus om jouw haar aan de lucht te laten drogen – we know –, dit kan soms wel uren duren. Toch is het beter om je haar zoveel mogelijk aan de lucht te laten drogen en alleen te föhnen als het echt niet anders kan. Dit omdat föhnen het haar verhit, wat tot pluis leidt.

Ontwijk sulfaten
Sulfaten drogen écht jouw krullen uit. Sulfaten zitten in voornamelijk shampoos, je ziet het staan bij de ingrediëntenlijst. Glycerine voegt juist wat extra juice toe aan jouw lokken, waardoor de pluis minder wordt. Dus sulfaten eruit, glycerine erin!

Bron: cosmopolitan.com, luxyhair.com, buzzfeed.com | Beeld: iStock

Must reads 👀