Beauty

Oeps! Deze skincare kun jij voortaan beter niet meer kopen

2

Om ons huidje zo egaal en zacht mogelijk te houden besteden we heel wat geld aan skincare. Lotions, crèmes, maskers, scrubs, serums en noem het maar op: we kopen het allemaal. Deze producten kosten heel wat hardverdiende centen, terwijl ze niet allemaal even effectief zijn. Om jou wat geld te besparen lees je hieronder welke vier producten je voortaan beter niet meer koopt. 

Je hebt jezelf wijs gemaakt dat die crème echt €54,00 waard is, hij belooft jouw huid binnen twee dagen flawless te maken. Er zitten zelfs zee-algen uit de Malediven in! Na een paar dagen kom jij van een koude kermis thuis, want die pukkels zitten er nog steeds en jij bent €54,00 lichter. Om ons voortaan te behoeden voor dit soort miskopen vertellen een aantal dermatologen welke producten jouw centen niet waard zijn. 

Producten zonder klinisch bewijs
Al zit er 24 karaats goud en verbrijzelde diamanten in dat serum: dit betekent niets zonder bewijs. Zonder klinisch bewijs dat dit jouw huid verbetert is het niets meer dan een marketingstunt, waar jij extreem veel geld voor neertelt. Zo'n bijzonder product klinkt heel aantrekkelijk, maar het kan zomaar zijn dat je gebakken lucht koopt. Niet zeker of het bewezen is? Google altijd even het merk of de ingrediënten voordat je het product aanschaft. 
skincare huidverzorging
Producten die de poriën verstoppen
Dit klinkt misschien logisch, maar we gebruiken meer producten die de poriën verstoppen dan we denken. Er zijn twee ingrediënten die de poriën verstoppen, dat zijn: petroleum (veel gebruikt in cleansers) en lanoline (veel gebruikt in moisturizers). We kennen petroleum ook wel als vaseline, je kunt je vast wel voorstellen waarom dit de poriën verstopt... Check daarom altijd even de ingrediëntenlijst voordat je iets op je gezicht smeert. 

Producten met parfum
We know, er is niets beters dan producten die heerlijk ruiken. Toch is het beter voortaan de producten met parfum te skippen, het is namelijk echt killing voor de huid. Je merkt er misschien niet meteen iets van, maar de parfum tast de onderlagen van de huid aan. Het droogt uit en het irriteert. Denk voortaan beter na of die mangogeur écht al die ellende waard is en ga voor parfumvrije producten.

Investeer in de basis
Meestal zijn de basicproducten goed genoeg, de belangrijke ingrediënten zitten erin. Het is een guilty pleaure om die luxe skincare aan te schaffen, maar meestal betaal je voor het merk en de marketing. Zoals je in punt één las zijn al die extravagante ingrediënten niet meer dan een marketingstunt, soms zelfs schadelijk voor de huid. Vertrouw er daarom op dat de ingrediënten in de basicproducten voldoende zijn. 

Bron: byrdie.co.uk, thefoxandshe.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 1 jaar geleden EDM❤️

    Wat is dat met die perle bleue gebeuren😂?

  • 1 jaar geleden fleurdk

    Beste beauty product ooit is Perle Bleue!

  1. 1