News

Trend alert: dit is dé kleur voor 2018

Afgelopen jaar gingen we massaal aan de slag om onze muren in huis roze, mosterdgeel en groen te verven. In 2018 gaat een compleet nieuwe kleur onze harten veroveren. Haal je verfkwast maar vast tevoorschijn en maak plaats in je kledingkast, want net zoals elk jaar heeft Pantone weer de kleur van het jaar gekozen. Het was even spannend maar de kleur van 2018 is....

Ultraviolet
Elk jaar voorspelt Pantone de kleuren voor het nieuwe jaar. Deze kleuren zien we het aankomende jaar op straat, in de winkels en in huis. Het was even spannend maar de kleur van dit jaar is... ultraviolet. Ultraviolet is een kleur dat genoemd is naar de ultraviolette stralen van bijvoorbeeld de zon. We gaan dan ook zeker in 2018 veel items zien met een galaxy print. Ultraviolet als kleur is een vrij donkere en felle kleur paars, maar door zijn diepe kleur is hij perfect om te combineren met andere kleuren. “We leven in een tijd die creativiteit en verbeeldingskracht vereist. Het is dit soort inspiratie die tekenend is voor Pantone Ultra Violet, een paars op basis van blauw die ons bewustzijn en potentieel naar een hoger niveau tilt “, aldus Leatrice Eiseman, directeur van het Pantone Color Institute.

Combineren & stylen
Tijdens fashionweek waren paarse, lila en violet kleuren al super populair. Ook nu zien we in de winkels steeds meer paars voorbij komen. In 2017 was de kleur van het jaar 'Greenery', een lichte kleur groen. Hoewel groen makkelijker lijkt om te dragen is ultraviolet dé perfecte kleur om je outfit (of interieur) net even iets extra's te geven. Ultraviolet zorgt voor een pop of colour waardoor de rest van je outfit of interieur direct gaat stralen. Daarnaast heeft ultraviolet een koninklijke, mysterieuze en magische vibe.

Breng jij dus binnenkort een bezoekje aan Zara, dan weet jij welke kleur je moet afrekenen. ;-)

 

Een bericht gedeeld door Louise Roe (@louiseroe) op

Bron: Pantone.com, Billboard | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook