Lifestyle

‘Ik snijd mezelf en denk dagelijks aan zelfmoord’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat zichzelf snijd en dagelijks aan zelfmoord denk. 

Drie jaar geleden begon het allemaal. Ik zat slecht in mijn vel en was niet blij met mezelf. Ik kon er toen nog redelijk goed mee omgaan, maar na een jaar werd het toch allemaal te veel en besloot ik hulp te zoeken. Ik kwam terecht bij een psychologe maar zij hielp me helemaal niet. Integendeel juist, ik voelde me er alleen maar slechter door. Na een paar gesprekken heeft ze me verteld dat de sessies afgerond zijn en dat ze me niet kon helpen. Ik raakte mijn vertrouwen kwijt in alles en iedereen. Nu had ik de moed gevonden mijn verhaal te vertellen en het hielp niets…Toen heb ik zelf geprobeerd me te herpakken. Dat was zeer moeilijk maar uiteindelijk lukte het, tot enkele maanden geleden. Het was alsof al die gevoelens die ik had opgekropt het afgelopen jaar allemaal tegelijk naar boven kwamen, en dan dubbel zo erg. Ik begon mezelf te snijden en zelfmoordgedachtes kwamen dagelijks voor, ik had niemand om erover te praten. Totdat iemand merkte dat er iets aan de hand was, eigenlijk een persoon waar ik amper contact mee heb. Het viel haar op dat ik me had gesneden in mijn armen. Ik wilde diegene er niet mee lastigvallen. Ik wilde er wel over praten maar durfde het niet, nog steeds niet. Zonder dat ik iets had verteld zei ze dat ik hulp moest zoeken.

Ik heb dit gedaan en heb op school met een begeleider gepraat, dit hielp wel iets. Hierdoor heb ik tegen mijn ouders alles verteld, maar hun reactie was slecht. Volgens hen stelde ik me aan, maar toch ben ik zover geraakt om ze te overtuigen een afspraak te maken bij een therapeute. Binnen één maand heb ik de eerste afspraak. Ik hoop dat het dan eindelijk stopt en dat ik met mijn mentale pijn leer omgaan.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Beeld: iStock