Lifestyle

Overzeese liefde: ‘Hij zag er enorm tegenop om afscheid van mij te nemen’

Heb jij tijdens je vakantie ooit een lover ontmoet? Was het een local of een Nederlander? Zijn jullie nog steeds samen of was de afstand te ver? In deze rubriek delen Girlscene lezeressen hun ervaring met een vakantieliefde. Vandaag het verhaal van Rachelle in Kroatië.

Jongerengroepsreis
Afgelopen jaar wilde ik een ander soort vakantie. Helemaal alleen op vakantie leek me niets, dus ik besloot om mee te gaan met een jongerengroepsreis naar Kroatië. Natuurlijk was dit super spannend, want hoe zouden de andere jongeren zijn? Via een groepsWhatsApp en Snapchat hadden we allemaal al contact met elkaar.

Op een avond had één van de jongens gereageerd op mijn Snapchat. Natuurlijk is dit niet zo speciaal, maar vanaf toen hadden we tot aan de vakantie dag en nacht contact. Na een aantal weken was het eindelijk tijd om op vakantie te gaan. Ik was niet nerveus om met vreemde op vakantie te gaan, maar ik was nerveus om de jongen te ontmoeten waar ik al weken mee appte. Toen ik stond te wachten bij de verzamelplaats kwam er een groep jongens aan. Ik hoorde een noordelijke accent, dat kon misschien voor problemen zorgen met mijn Brabants accent. De jongens kwamen zichzelf voorstellen, maar toen mijn crush aan de beurt was ontstond er een error in mijn hoofd. Moet ik een hand geven? Drie kussen? Of juist een knuffel? We voelden dat alle ogen op waren gericht en besloten elkaar een hand en drie kussen te geven. Van alle kanten hoorden we ‘ooooeeeeh’ naar ons roepen.

Speeddate
Het was een twintig uur durende reis, dus besloot de reisleiding een ‘speeddate’ te organiseren. Er ontstond een soort stoelendans, waar niemand echt op zat te wachten. Na de date ging ik terug naar mijn plek. Mijn plek was bezet dus ik moest naast de jongen zitten waar ik mee aan het appen was. Zoals verwacht waren er wat problemen om elkaar te verstaan, maar dit was ontzettend schattig. Tijdens de busreis hebben we elkaar beter leren kennen en was het tijd voor onze eerste kus. Geen romantische kus bij zonsondergang op het strand, maar in een bus vol slapende jongeren.

Afscheid nemen​
Eenmaal in Kroatië kon de vakantie echt beginnen. Vanwege de temperatuur sliep iedereen buiten op veldbedden. Onze veldbedden stonden natuurlijk naast elkaar. Na een paar dagen werd zijn beste vriend ziek en moest hij noodgedwongen terug naar Nederland. Na een stapavond merkte ik het verdriet van mijn crush en begon hij te huilen. Natuurlijk snapte ik zijn verdriet: hij was samen met zijn vrienden aan deze reis begonnen, maar één van hen moest vroegtijdig naar huis. Daarna vertelde hij dat dit niet de enige reden was van zijn verdriet. Hij vertelde me dat hij er ook enorm tegenop zag om afscheid van mij te nemen.

We besloten om er nog een fijne vakantie van te maken en volop te genieten. We gingen vaak samen naar het strand of naar een stadje. We spraken veel met elkaar en maakte veel foto’s.

Terug naar Nederland
Eenmaal terug in Nederland gaven we elkaar nog één laatste kus en knuffel, want we wisten niet wanneer we elkaar weer zouden zien. Gelukkig duurde dit niet lang, want na één week spraken we af in het midden van Nederland. Een paar dagen daarna ging ik samen met hem naar de kermis in zijn dorp. Daar heeft hij me voorgesteld als zijn vriendin aan zijn vrienden en familie.

Inmiddels zijn we al een aantal maanden samen en reizen we drie uur naar elkaar toe. Het is een ontzettend lange reis, maar het is het zeker waard.

Jouw verhaal op hier?
Vertel jouw verhaal in minimaal 350 woorden en maximaal 600 woorden en mail dit naar danique@girlscene.nl met als onderwerp ‘vakantieliefdes’. En wie weet lees jij binnenkort jouw verhaal terug op Girlscene. Voor meer informatie check dit artikel.

Beeld: iStock

Must reads 👀