Fashion

Niet oké: De foto’s van deze fashionblogger worden exact nagemaakt

We leven in een tijdperk waarbij social media belangrijker is dan ooit tevoren. We zoeken stad en land af naar de perfecte locatie voor de volgende Instagrampost en kiezen zorgvuldig een passende outfit uit. We kijken de kunst een beetje af van de grote modebloggers zoals Chiara Ferragni en Negin Mirsalehi. Toch werd deze modeblogger onlangs wel heel erg nageaapt, haar foto’s werden namelijk exact gekopieerd!

Er wordt grof geld verdiend met Instagram, influencer zijn is tegenwoordig een fulltime job. De bekende influencers stoppen bloed, zweet en tranen in hun Instagramaccount voor een zo perfect mogelijke feed. We laten ons inspireren door bloggers als Claartje Rose en Anna Nooshin, maar deze chick ging een stap verder: ze kopieerde de fotos exact.

De modeblogger
Maak kennis met Jennifer Lake, een modeblogger uit Chicago. Ze heeft meer dan 153.000 volgers op Instagram en blogt op haar website stylecharade.com. Zij heeft op haar blog laten weten dat iemand haar Instagramaccount gebruikt als template voor haar eigen Instagramaccount. 

Jennifer schrijft op haar blog: “Deze persoon kopieert mijn kanaal, onderschriften, locaties, concepten en persoonlijke stijl. Als gevolg daarvan doe ik ontzettend mijn best om me nog meer te onderscheiden als fashionblog. Ik neem immense stappen om de look and feel van mijn account origineel te houden. Maar elke keer wanneer ik een stap onderneem doet deze persoon hetzelfde.”

De na-aper
Die ‘persoon’ is Rosie Clayton. Zij heeft geen daarentegen geen blog en is alleen Instagram influencer, met maar liefst 121.000 volgers. Zij heeft laten weten dat de enige reden dat iedereen haar ‘beschuldigt’ van het kopiëren, is omdat zij minder volgers heeft dan Jennifer Lake. Het feit blijft dat Rosie de meeste foto’s later heeft geplaatst dan Jennifer, wat duidt op kopieergedrag. 

Bekijk hieronder de foto’s en oordeel zelf…

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

Bron: mammamia.com, stylecharade.com | Beeld: iStock