Lifestyle

De tentamenweek komt eraan: dit herken jij als diehard student

Als echte student is het allemaal lang leve de lol. Biertjes drinken, borrelen met je vereniging, uitgaan en nog meer biertjes drinken. Oh ja, tussendoor ga je ook nog naar school. We zouden het bijna vergeten. Eigenlijk is school hartstikke fijn, maar zodra de tentamenweek dichterbij komt, begin jij hem te stressen. Hoe ga jij ooit voldoendes halen? Wij weten precies hoe jij je voelt in deze donkere tijden.

1. Weken heb jij niks gedaan en nu komt alles samen
De eerste paar weken van het nieuwe kwartaal doe je niks en voelt het als een soort vakantie. Langzaam begin je op te starten en voordat je het weet, is het het week negen. Over een week moeten al je projecten af zijn en heb je tentamens. Help, hoe ga je dit fixen?!

2. Een week lang leef jij in een isolement
Niemand mag jou storen, want er is werk aan de winkel. Na weken niks doen, komen de deadlines in zicht. De enige manier om iets in te leveren is door je volledig af te zonderen. De bibliotheek is op dit moment de plek where the magic happens.  

3. Geen studentenavond meer voor jou
Die biertjes en wijntjes moet je nu echt even laten staan. Je moet vroeg uit de veren en dat kan niet als je tot vier uur ‘s nachts aan het lallen bent in de kroeg. Het is even zuur, maar je weet dat je over twee weken bent verlost van het kwade. Dan haal je het wel weer in.

4. Je leeft op koffie deze tijd
Wat moet je zonder dat bakkie pleur? Gelukkig kun je gratis koffie halen bij je studievereniging, dus dat scheelt. Geen koffie binnen handbereik? Dan maar Red Bull. En veel. 

5. Je moet je boeken nog bestellen voor het tentamen
Je hebt volgende week tentamen, maar er is één probleempje: je hebt nog geen boek. Deze heb je gewoon nog niet besteld, oepsie. Nu is het fingers crossed dat Bol.com een beetje vaart maakt. 

6. Samen studeren
Al jouw medestudenten zitten in hetzelfde schuitje en zijn allemaal te vinden in de bibliotheek. Soms wordt er dan ook iets meer gekeuveld dan gestudeerd. Stiekem vind je dat harstikke gezellig, maar als je ‘s avonds thuiskomt, heb je spijt als haren op je hoofd. Je bent geen steek verder. Balen man. Jij kunt zeker een aantal studietips gebruiken. Lees snel dit artikel

tentamenweek7. Altijd weer die planning
Elke periode ben je van plan om dan toch aan een planning te beginnen, maar dat schiet er altijd bij in. Als je wel zover bent gekomen om een planning in elkaar te knutselen, waar wij al ontzettend veel respect voor hebben, dan loopt deze toch altijd in de soep. In de tentamentijd komt er een moment dat je je planning verscheurt en in de prullenbak mikt. Klaar mee! Jij hebt echt tips nodig om je nu wel een keer aan de planning te houden. Met deze tips komt dat zeker goed. 

8. Je eet niet mee met je huisgenoten
Je eet niet mee met je huisgenoten, want je ziet door de bomen het bos niet meer. Helaas moet jij het doen met het eten uit de kantine, want om zes uur zit jij in de bibliotheek en niet aan het bier met pasta pesto. 

9. Je leert alle PowerPoints uit je hoofd 
Je bent niet naar de colleges geweest en hebt geen boek opengeslagen. Er zijn twee opties: het boek lezen en een onvoldoende halen, omdat je het niet kunt onthouden. Of de PowerPoint van A tot Z uit je hoofd knallen en hopen op precies genoeg informatie. Jij gaat sowieso voor het tweede. 

10. Wat moet je ook zonder die fantastische herkansing
Soms kom je op dat punt dat je het echt niet meer aankunt. Je slaat al je boeken dicht en besluit om gewoon voor de herkansing te gaan. Dit had je eigenlijk veel eerder moeten bedenken. Jij bent school zo dankbaar voor deze tweede kans. 

Beeld: iStock

Must reads 👀