Lifestyle

Chantal: ‘Ik claim mijn vriend, ik houd hem zo dicht mogelijk bij me’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die haar vriend totaal claimt.

Beste Girlscene,

Ik ben een meisje van twintig jaar oud en heb sinds een jaar een hele lieve vriend. Het gaat heel goed tussen ons en denken al veel aan de toekomst samen. Alleen is er één probleem waar ik erg mee zit. Ik vind hem zo leuk dat ik hem erg claim. Ik wil elk moment van de dag weten wat hij aan het doen is en met wie hij is. Ik heb het gevoel dat zijn wereld alleen om mij moet draaien en andersom, terwijl ik weet dat dit onmogelijk en niet goed is. Ik vraag me af waar dit gevoel vandaan komt dat ik hem zo dicht mogelijk bij me wil houden, terwijl ik absoluut niet bang ben dat hij vreemd zou gaan. Ik vertrouw hem 100% en vind het daarom zo vreemd dat ik dit gevoel heb. Het is al minder dan aan het begin van onze relatie maar heb er soms nog steeds last van als hij een keer met vrienden gaat stappen. Ik probeer me altijd in te houden door hem zo min mogelijk te appen en hem zijn tijd te gunnen, hierdoor denk ik ook niet dat hij er last van heeft. Toch blijf ik met mijn gedachte de hele tijd bij hem als hij een avondje weg is, ik hoop dat jullie me kunnen helpen van dit gevoel af te komen. 

Groeten Chantal
Hi Chantal,

Wij begrijpen als geen ander dat jij jouw lieve vriend het liefst met niemand deelt. Het komt vaak voor dat meiden hun hele wereld om één jongen laten draaien en dat daarom ook terug verwachten. Je bent dan misschien niet bang dat hij vreemdgaat, maar waarschijnlijk ben je wel een tikkeltje bezitterig… Jaloezie heeft niet alleen te maken met vreemdgaan, maar ook met de angst om een dierbare te verliezen.

In dit geval ben jij bang om hem te verliezen. Relativeer het voor jezelf. Bedenk dat hij na de avond stappen met zijn vrienden gewoon weer naast jou ligt. Onzekerheid is de grootste aanvoerder van deze jaloezie. Als er geen reden is om onzeker te zijn, is er ook geen reden om zo jaloers te zijn. Wellicht kan dit artikel je helpen met de jaloezie om te gaan.

Veel succes!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock