Lifestyle

Jannie: ‘Ik word compleet genegeerd door mijn beste vriendinnen’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat wordt genegeerd door haar vriendinnen.

Hallo Girlscene,

Vorig schooljaar (klas twee) was er nog niets aan de hand. Ik voelde me fijn en had een hele goede band met mijn beste vriendin. Aan het einde van dat jaar ging het niet meer zo goed tussen mij en mijn beste vriendin. Ik dacht, ‘ik laat het maar en kijk het wel aan’. Een paar weken later zei ze dat ze er geen zin meer in had. We hadden toen net een groepje van 4 meiden, heel gezellig. Toen brak de zomervakantie aan en begon het goed, maar twee weken geleden begon het groepje van ons mij een beetje te negeren. Ze spraken niet meer met mij en ik had het gevoel dat niemand meer naar mij omkeek.

Nu heb ik een depressie en vind ik het moeilijk dat mijn oude beste vriendin gewoon verder gaat. Ze heeft mij achtergelaten zonder ooit iets te vragen. Ik begin zelf met praten tegen die meiden, maar later wordt dat alweer afgekapt en praten ze met zijn drieën verder. Ik voel me gewoon heel alleen op school en ben ook geen een meisje dat haar mond open durft te trekken. Ik wil gewoon met plezier naar school gaan en er niet tegenop zien. Ik heb wel drie andere vriendinnen maar die zitten in andere klassen of aan de andere kant van Nederland. Weten jullie hoe ik met plezier weer naar school kan gaan of hoe ik met deze situatie om moet gaan?

Groeten
Jannie
Hi Jannie, 

Wat vervelend dat die meiden zich zo gedragen! Dat zij jou de rug toekeren is natuurlijk niet leuk en dat jij je alleen voelt op school is niet de bedoeling. Die meiden zijn het niet waard om je zo rot over te voelen, het is tijd voor nieuwe vriendinnen. Spreek bijvoorbeeld mensen uit jouw klas aan of ga eens een lesje bij andere meiden zitten. Als je een leuk nieuw groepje hebt gevonden voel jij je niet meer alleen op school. Je gaat elke dag naar school en daarom is het belangrijk dat je dit met plezier doet. 

Houd veel contact met jouw andere vriendinnen via WhatsApp en social media. Ondanks dat ze niet bij jou op school zitten voel jij je daardoor toch minder alleen. Spreek na schooltijd met ze af om wat leuks te gaan doen, dan heb je tijdens school iets om naar uit te kijken. In dit artikel vind je tips voor het maken van nieuwe vriendinnen. Heb je daar wat meer zelfvertrouwen voor nodig? Dan komt dit artikel vast en zeker van pas. 

Succes! 

Liefs,
Girlscene

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Beeld: iStock

Must reads 👀