Lifestyle

5 redenen waarom een rebound geen goed idee is

Na een heftige breakup zijn veel van ons geneigd te rebounden. Je weet wel, zo’n relatie die je aangaat om over je ex heen te komen. Op dat moment lijkt het een perfect plan, maar ideaal is het niet. Een nieuwe jongen gaat echt niet al jouw verdriet wegnemen, hij laat je het hooguit even vergeten. Wij leggen je door deze vijf redenen uit waarom een rebound relatie écht een slecht plan is.

Misschien doe je het om je ex te vergeten, misschien doe je het om je ex jaloers te maken: who knows… Maar helaas krijgt zo’n relatie geen eerlijke kans. Want heb jij ooit een succesvolle rebound relatie gezien? Nee, wij ook niet.

1. De valse start
Rebound relaties beginnen altijd met een valse start. Jij komt net uit de ene relatie en stapt meteen over in de andere relatie. Het proces van elkaar leren kennen, daten, enzovoorts wordt meestal versneld. Je bent amper single geweest en zit na korte tijd in de volgende relatie. Zo’n valse start is een slechte basis voor een relatie. 

2. Je hebt geen tijd om te verwerken
Toen je uit de relatie met je ex kwam stond je al met één been in jouw nieuwe relatie. De breakup met je ex heb je nuawelijks kunnen verwerken. Dat jij voor eventjes gelukkig bent met die nieuwe lover zegt niet dat het verdriet verdwijnt. Je vergeet het eventjes, maar het zit er nog steeds. Vroeg of laat zal dit eruit komen. 
3. De slechte partnerkeuze
Nu je van je ex af bent ren je zo snel mogelijk naar iemand die alles heeft wat hij niet had. Werkte jouw ex vaak? Dan is jouw rebound iemand met veel vrije tijd. Zat jouw ex vaak in de sportschool? Dan heeft jouw rebound waarschijnlijk een hekel aan sporten. We kiezen snel iemand anders zonder goed na te denken over wat we nou écht willen. Je viel ook ooit voor je ex, de kans dat jouw totaal andere rebound toch niet Mr. Perfect is zit er dik in.

4. Je maakt het hem erg moeilijk
Je zit nog in de flow van jouw oude relatie en hij kan zich daar lastig op aanpassen. In iedere relatie heb je weer andere gewoontes. Door te doen alsof deze nieuwe relatie hetzelfde is maak je het voor hem erg lastig. Als hij lange tijd single is geweest vallen jouw relatiegewoontes nogal rauw op zijn dak. 

5. Hij gaat met een emotioneel wrak
Let’s face it, na een breakup ben jij echt niet de ideale partner. Doe hem dit gewoon niet aan. Jij ziet het als een manier om je tijdelijk gelukkig te voelen en even je ex te vergeten, maar wat als hij het wel serieus neemt? Voorkomen is beter dan genezen, zoals je moeder altijd zegt. Bespaar hem het liefdesverdriet en begin niet aan die rebound. 

Al met al lijkt het ons duidelijk dat een rebound geen goed plan is. Neem even lekker wat tijd voor jezelf en verwerk alles. Blijf in bed liggen met een berg Tony’s en jank als dat nodig is. Alles beter dan een schijnrelatie die uiteindelijk alleen maar verdriet veroorzaakt. 

Bron: vogue.com, yourtango.com, psychologytoday.com | Beeld: iStock

Must reads 👀